« Върни се назад Публикувано на 10.05.2011 / 8:38

Егати държавата, щом Дянков ще й е премиер…

 

 

В края на усилните гергьовденски празници реших да се понастроя все пак и на работна вълна. Да поработим малко, че около 24 май пак се задават тежки празненства, осигурени ни, разбира се, от бащицата-премиер Бойко Борисов. Та като се занастройвах на вълната, си включих телевизора на БНТ в неделя вечерта. И попаднах на вицето Дянков (Знам си аз, че по принцип не трябва да се гледа БНТ, щото там дават най-много глупости, ама на…). Той пък да вземе свенливо да изтърси в ефира, че премиерският пост бил предизвикателство за него.Т.е. може и да е рано да се говори, щото Бойко още не е решил да са кандидатира за баш-бащица, но гответе се – от следващия януари поемам премиерската вахта…

Нещо ми причерня на очите, образът на екрана се доразмаза и оттам сякаш изкочиха големи черни букви с непреходните слова на гениалния Нейчо Неев, изречени в зорите на демокрацията: “Егати държавата, щом аз съм й вицепремиер!”

Втресох се. “Егати държавата, щом Дянков ще й е премиер!” Вярно, че засега той е трети в редичката от кандидати. Първи беше Цецо, който още миналата година в Америка си бил предлагал услугите на американците. За български министър-председател, де, както “съобщи” Румен Петков. Тази година го последвал Томислав Дончев. Само че той си бил предложил услугите в Брюксел. Дянков, пък разказват, бил заложил на София, но на правилния човек. Защото “шушу-мушу” с Джими Уорлик в Бояна разваля всякакви планове, независимо дали са изковани във Вашингтон или Брюксел. Той вече назначи юридическия си съветник за шеф на бившата комисия “Кушлев”, сега остава да назначи и Дянков за премиер.

А то и без друго, няма друг свободен, който да подхване тази работа. Цецо през ден ни вкарва в Шенген и когато му остане малко свободно време тича да се разправя с апартаментите. Не е шега това, цели 6 са все пак! Дончев, уж, беше оправил нещата с европарите, ама не съвсем. Усвояваме много малко, та се налага Барозу да праща тревожни депеши на Бойко, т.е. има си още работа и министърът за еврото. Миналата година някой шушнал на ухото на Бойко, че за премиер много ставал Плевнелиев. Да, ама и той не е свободен. Кой ще му копае и достроява “магистралите върху пепелта от БСП”, както мъдро поръча бащицата преди Гергьовден?

Само Дянков е отличник. Колко пъти закри човекът финансовата криза само през 2010-а. Ако се наложи и тази година пак ще го направи. И актуализация на бюджета пак ще направи. Изобщо за всичко си е подготвен. Нещо като дялан камък за премиерския пост. И от БАН разбира, и здравна реформа може да проведе, а няма и седмица откакто разстави свои хора в НДК и резултатите са налице – днес вече имаме две жертви на трудова злополука там. Едва ли има по-подготвен от него за наследник на Борисов! Вече дори стискам палци за изборната победа на Бойко…Защото стане ли Дянков премиер, значи е крайно време да сменяме държавата!

 

Тодор Пройчев

http://argumenti-bg.com

 

«