Публикувано на 13.01.2022 / 9:34

ЕГАТИ АРОГАНТНИТЕ ПАРЧЕТА СА В ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО! ЧИСТО И ПРОСТО – САМОДОВОЛНО ПАРВЕНЮ!

2013-та година беше това. Септември месец, за още по-голяма точност. Нищо, че няма никакво значение.

Фирмата, в която работех по онова време и още 7 години след това, тъкмо откриваше клона си в Шумен. Така и все още не мога да вдяна, какво бяха забелязали в мен тогавашните ми ръководители, че ми се довериха и ме изпратиха в над двумесечна командировка там, за да обучавам новите шофьори, които бяха наели. Явно обаче притежавам нещо, което ме прави поне приемлив, тъй като впоследствие и за диспечер на транспортния отдел ме посочиха и в определени моменти съм се „грижил“ за над 20 шофьора и почти 30 автомобила… Както и да е – това го споменавам по-скоро, за да се направя и аз на тежък.

Та, отивам аз там с още един колега от Варна, той пък нагласен за временен управител на обекта, докато намерят местен и постоянен (намериха…след повече от 2 години) и айде да развиваме бизнеса с авточасти в Шумен нали.

Регионалният ме представи на четиримата или петимата новаци, каза им „Туй тука вий шефа – слушате и изпълнявате!“ и си тръгна. И аз започнах да ги обучавам в това, което знаех и каквито бяха там фирмените стандарти. Едно от тези момчета, нека го нарека Ивелин, най-вече защото той така се казва, се случи толкова наперен, със самочувствие и нагъл, че ми идеше да го ошамаря още докато се запознавахме. Не го ошамарих де. А трябваше.

И тичам аз подир всеки от зачислените ми подопечни, строявам ги, со кротце, со благо и со малко майтап, че там съм най-силен и лека-полека виждам как работата тръгва, де ще иде. Ивелинчо все едни фасони, все се опитва акъл да дава как най-добре да станело еди кое си, па тука що не го прайм ей тъй, па там ей онъй, и всяко едно негово предложение за оптимизиране на работата е връх на върховната глупост, но аз само го поглеждам снизходително, отвреме-навреме ехидно и нищо не казвам. И на третия или четвъртия ден, докато съм ги събрал всичките около себе си и им обяснявам нещо сериозно, но по-скоро съм се правил на местният идиот (аз имам таланта да умея да бъда местният идот навсякъде) и Ивелинко се обажда, ама ей така, на скок-подскок и обявява тържествено следното: „Ами аз разбрах каква е организацията, стана ми ясно всичко кое как е, мисля да кандидатствам и да се пробвам за управител.“

Ма, света Дево от Гваделупа и ти братко Сон Шон Жмо от Видин! Келеменце на двайсетина годинки, с нула опит, освен в ръкоделието под душа на заключена врата и въображение конкуриращо Порнхъб – след три дни въртене на геврека на Фиат Панда с двигател 1.1, 50 конски сили, фабрична липса на хидравлика и малко разпознаване кое е накладки, кое е водна помпа и кое е мека връзка за ауспух, взе, а че се почувства готово за управител на обект с имущество за над милион лева, десет подчинени и организация понякога по-сложна от устройството на Адронен колайдер? Честно!? Евалла, баце! Ти си БоК!!?

Пак не го ошамарих, даже не се изсмях злорадо като чичко Аdолф при нахлуването на Германия в Полша, просто още същият ден го препоръчах за освобождаване. Така или иначе такъв човек никога няма да приеме, че все още и за чеп за зеле не става, когато му откажат да го назначат за Биг бос и сам ще си тръгне, щото къдей той, къде сме ний разбираш ли.

И сега се чудите защо ви разказвам всичко това, нали? Ще ви кажа.

Слушах днес Николай Събев при Цветанка Ризова. Чисто и просто – самодоволно парвеню!

Не отричам способностите му, все пак е изградил „Еконт“, мастодонт за българските мащаби, но накрая на интервюто каза нещо, което едновременно и ме разсмя зверски и ми провокира сърбеж в дланите за ударно шамарене, а именно, цитирам дословно:

„Днес е трийстия ден откакто съм в министерството на транспорта. Аз вече съм запознат със нещата в това министерство.“

Света Дево от Пуерто Рико, ти бачо Стояне от Меричлери и ти просто самоизолирал се Киро!

Събев, ако ще DHL и FedEx да си създал, ти още имената на заместниците си не си научил, какво остава да си се запознал с „нещата в това министерство“. От един месец си там бе, льольо, а като махнем празниците и двете седмици, в които не си можел са спиш от вълнение, че си вече министър, то не ти се събират и десет дни реално министерстване, бе! Да обгрижваш, така да се каже целия автопарк на България, в кОрЕлация с всички останали институции, европейски съюзи, инфраструктури, нормативни уредби, хора, пътища, автомобили, ала-бала портокала и още 100 тона неща, които даже още не подозираш, че съществуват и да се изокаш, че всичко ти е ясно е все едно аз да се повозя няколко пъти на асансьор и после категорично да заявя, че вече мога вече да левитирам автономно!

Егати арогантните парчета са в това правителство!

Иван Иванов

Коментари 3 за
“ЕГАТИ АРОГАНТНИТЕ ПАРЧЕТА СА В ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО! ЧИСТО И ПРОСТО – САМОДОВОЛНО ПАРВЕНЮ!”

  1. Арогантен дъртак купи си министерски пост с пари крадени от нас! боклук!

  2. Понеже имам познати в Еконт-да ви кажа каква е практиката! БОПАДЖИИТЕ и ДАНСАДЖИИТЕ на Боко Тиквата идват в местния офис на Еконт и тея противозаконно им предоставят цялата информация телефони ЕГН-та за лица които пишеха против режима на Тиквата, съответно същите бяха редовно спирани от КАТ, тормозени заедно със семействата им,заплашвани и т.н.!

    1. Taka e , toj edin специалист в ДАНС Добрич се правеше на специалист ,ама не издържа, на 15 даде фира. Не беше чувал за психотронното оръжие ,хахахах. Да видим кой ще е следващият ,хахахаха. Пет минути и ще го пратя в ада ,хахахах. А пък докторята да търсят причинноследствената връзка ,хахахах, ще намерят кура ми янко. Тъпаци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *