« Върни се назад Публикувано на 23.09.2022 / 21:19

ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ С ТРИ ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ВЛАСТИТЕ, КОИТО БЕЗДЕЙСТВАТ ЗА ЗУЛУМИТЕ НА ЕКСОБЛАСТНИЯ НА ВАРНА И КАНДИДАТ ДЕПУТАТ ОТ „ПП“ БЛАГОМИР КОЦЕВ И ФАМИЛИЯ!

На 29.08.2022 АФЕРА публикува:

АРОГАНТНАТА НАГЛОСТ НА ЕКСОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ НА ВАРНА И КОМПАНИЯ ВЪВ ВИЛАЕТА ИМ „ХОРИЗОНТ“ УБИВАТ ЖИВОТНИТЕ ОТ ЗООЛОГИЧЕСКАТА ГРАДИНА! ИЗГЛЕДАЙТЕ ТОЗИ КЛИП! ОБЩИНА, МВР И ПРОКУРАТУРА НАЙ-ПОСЛЕ ДА СПРЕ ТОВА БЕЗЧИНСТВО!

https://afera.bg/%d0%b0%d1%80%d0%be%d0%b3%d0%b0%d0%bd%d1%82%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0%d0%b3%d0%bb%d0%be%d1%81%d1%82-%d0%bd%d0%b0-%d0%b5%d0%ba%d1%81%d0%be%d0%b1%d0%bb%d0%b0%d1%81%d1%82%d0%bd%d0%b8%d1%8f/

Нито общинските власти във Варна, нито служебният областен управител на Варна /на Радев/, нито МВР, нито прокуратурата си мръднаха задниците, за да вземат мерки за зулумите на бившия областен управител на Варна и сегашен кандидат депутат от ПП – Благомир Коцев и фамилията му, стопанисващи „Хоризонт“ в Морската градина, зулуми, заради които животните в Зоологическата градина са подложени на бавна смърт!

За разлика от институциите във Варна, Европейския парламент реагира незабавно на изпратения сигнал, придружен с видеото, публикувано в АФЕРА.

Европейския парламент изисква от властите незабавно да предприемат мерки във връзка с арогантната наглост на собствениците на комплекс „Хоризонт“ в Морската градина във Варна – Благомир Коцев и фамилия!

Ето и писмото от Европейския парламент, изпратено до варненския кмет, варненския областен управител и шефа на РИОСВ – Варна:

„Уважаеми министър Карамфилова – Благова,

Уважаеми областен управител Смърков,

Уважаеми кмете Портних,

Уважаеми г-н Себайтин,

От името на Интергрупата на Европеийския парламент за хуманно отношение опазване на животните се обръщам към Вас по повод на притеснителната ситуация със Зоологическата градина в Морски парк Варна.

Многократно сме били информирани, че 400 -те животни, които се отглеждат в Зологическата градина към момента са постоянно изложени на изключително високи нива на шум от оживения развлекателен район на Морския парк, който целогодишно привлича голям брой посетители.

От 2007 година варненския зоопарк изпълнява и спасителни функции като с подкрепата на РИОСВ много защитени видове птици бяха спасени, лекувани и върнати обратно в природата.

Зоологическата градина обаче все по – трудно се бори с осигуряването на тиха и необезпокоявана среда за своите животни.
Причина за това, според много загрижени граждани, е бързо промеящата се среда, пренаселеността , липсата на социална загриженост и постоянното шумово замърсяване.

Всичко това води до очевидни проблеми за хуманното отношение към животните и невъзможността Зоологечсаката градина да изпълнява основната си функция – да осигурява мирно, необезпокоявано и защитено отглеждане на своите видове.

Ето защо, ние, членовете на Европейския парламент и Интергрупата за хуманитарно отношение и опазване на животните, ви призоваваме като представители на отговорните институции да стартирате възможно най-скоро подходящи инициативи за осигуряване на по-адекватна среда за животните, в идеалния случай чрез по-добра защита, която да ги предпази от постоянния шум.

В краткоспрочен план могат да бъдат изпълнение три първи сктъпки:

-въвеждане на ограничения на скоростта на движение в района около Зоопарка.

-ограничаване на шума от близките клубове и развлекателни съоръжения след 22 часа.

– зона без превозни средства в непосредсствена близост зо Зоологическата градина

Силно се надяваме в най-скоро време компетентните институции да вземат необходимите решения и мерки за подобряване на състоянието на животните.

Очаквам с нетъпрение вашия отговор и Ви изпращам моите най-добри пожелания.

Искрено Ваш

Тили Мец

Евродепутат

Председател на групата за хуманно отношение към животните на ЕП

Afera.bg

«