« Върни се назад Публикувано на 22.05.2014 / 8:15

ЕВРОПЕЙСКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ Е ПРИНУДЕНА ДА ИГРАЕ РОЛЯТА НА ОБСЛУЖВАЩ ПЕРСОНАЛ НА САЩ! ИСТИНСКИЯТ ЕВРОПЕЕЦ И ПАТРИОТ НЕ МОЖЕ ДА ПОЗВОЛИ ТОВА!

 

Понеже предстои гласуване за европейски, а не за местни избори, да кажа и аз две думи…Факт е, че повече от 2000 години Европейската цивилизация, имам предвид нейните елинска, римска, католическа и протестантски части, мисли себе си като универсално значима за целия останал свят! Факт е, че тази идея възпроизвежда през цялото това време и претенцията за глобална хегемония над света! Факт е, макар и парадоксален, че представата за световно господство винаги се предшества от идеята, че тази хегемония е възможна първо като се установи господството в самата тази Европейска цивилизация!

Факт е, че този стремеж винаги е предполагал собствените братоубийствени войни тъкмо между европейските народи! Факт е, че те са се изтребвали по най-различни външни причини – католици, протестанти, православни, после фашисти, комунисти, демократи, но в действителност причината е все тази превратна идея за глобална хегемония! Факт е, че това продължава и до ден днешен – имам предвид кризата в Украйна!…

Заедно с това обаче, факт е, че близо 70 години вече Европейската цивилизация не е центърът на света! Факт е, че за първи път в историята една друга, извън европейска сила се е превърнала в лидер и хегемон на Западната цивилизация! Факт е, че за тези години и особено през последните 25 Европейската цивилизация е принудена да играе ролята на обслужващ персонал на САЩ, които по драматичен начин възпроизвеждат хилядолетните претенции на Западната цивилизация за универсалност и глобална хегемония!

Факт е, че тази претенция винаги е претърпявала исторически провал! Факт е, че в едно или друго време, по-бавно или по-бързо, сегашната претенция на САЩ също ще претърпи исторически провал!

Факт е, че от този провал най-губещите ще бъдат европейските народи и държави! Факт е, че сегашният вид на Европейския съюз осигурява по сигурен начин точно такова бъдеще на европейските народи и държави!

Факт е, че истинският европеец и истинският патриот във всяка една европейска държава не желае и не може да позволи точно такова бъдеще както на Европейската цивилизация, така и на собствената си европейска държава!…
Всичко друго са глупости на търкалета, уважаеми дами и господа!

Проф. Людмил Георгиев

«