Публикувано на 28.05.2021 / 17:02

ДЯВОЛЪТ, РАДЕВ, ЖИВЕЕ ЧРЕЗ ЕГОТО, ЧИЙТО ДЖОБ Е САМО ПОДРОБНОСТ. В ДЖОБ НЕ СЕ КРИЯТ САМО ПАРИ, А И РЪЦЕ, КОИТО НЕ СА РАЗТВОРЕНИ И КРЕПЯТ ТОПКИТЕ НА ЛИЧНИЯ ИНТЕРЕС

„Радев: Папата ми сподели какво е казала баба му – „Дяволът влиза в човека през джоба му“

Заиграването с пиар около папата е напълно излишно занятие, погледнато от чисто православен християнски български поглед. Единият – колко папи го галили по главата, Другият – какво рекла бабата на папата.

Дяволът, Радев, живее чрез Егото, чийто джоб е само подробност. А в джоба не се крият само пари и корист, а и ръце, които не са разтворени и крепят топките на личния интерес.

Егото, Радев, прецежда всичко през личния интерес и личната изгода. Дяволът е прагматичен, Бог е саможертвен.

Егото е еманация на най-големия грях – Гордостта, която във вселенски смисъл не е онази гордост, която в земно разбиране е повод за … гордост. Тя е горделивост, поставяне личното щение над Бог, включва ревността, високомерието, контрола, вкопчването, и още, и още… Егото е онази Гордост, която е личното ни оръжие за самоубийство. А после се питаме – о, Боже, защо ни убиваш…

Егото няма нищо общо, Радев, с Широтата на съзнанието, която е неподвластна на строгата логика, изчисленията до сантиметър на поведение, и счетоводството на ползи и загуби, егото няма нищо общо, Радев, с „Лудостта“ на всеотдайността на саможертвата, когато Сърцето и Душата ти дават вътрешни, вече готови Знаци и Отговори. Уж без да ги знаеш. Защото Егото пищи и те бие през пръстите – не прави това, о, не прави това, защото не знаеш, а Душата не крие ръцете в джобовете си, тя е разтворена, защото всички отговори са в нея и вече ЗНАЕ.

Когато тръгнеш нанякъде към някоя Цел и си се втренчил в Резултата, „успехът“ ти е обречен на загуба, защото вървиш напред с Егото, а не заради самия избор на Душата, в който никога няма корист, или лична сметчица. Казано простичко – прави каквото трябва, пък да става каквото ще.

Всички сме в плен на Егото. Едни са овладяни напълно от него, други дори не осъзнават и никога не са се замисляли за това, което пиша, трети ежедневно водят битката с него, а четвърти – са като водата, Радев, като водата… Те просто се леят, оставяйки се да са насочвани единствено от Бог. Затова обаче се иска огромна Сила, защото Егото, чийто джоб е само подробност, неистово ги дърпа назад, уж „спасявайки“ ги чрез  уж „самосъхранение“.

Онези, които са като водата, не се вписват в Стадото, нито в Масовката, маршируваща към лично „осъществяване“ чрез начесване на крастата с постове, овластяване, контрол над другите, „победи“, които обслужват винаги тясно егоистичния интерес. Те просто Знаят, че не това е Пътя, който води до Истинската Цел – да отдадеш на другите. А истинското отдаване е всеотдайност, която е лишена от предателства, защото предателството винаги обслужва Егото.

Тези мисли, които пиша, са еретични за политиката. Особено Тук, на тази Територия, в която нищо различно от това не се случва – непрекъсната замяна/подмяна на едни ЕГОистични типове с други ЕГОистични типове. На площада простичко го разбират така – едната мафия сменя другата.

Онези, които са като водата изпреварват другите, които са вкопчили корените си в земята. Онези, които са като водата, провиждат далеч по-ясно, защото са позволили ръцете им да не са в джоба, в еснафлъка, в келепира, в егоистичния кариеристичен интерес, затова и другите – вкоренените – от безсилие ги замерят с камъни, игнорират ги и им се надсмиват като на „луди“. Докато обаче не стигнат еволюционно до онова, което са провидяли онези, които са като водата, макар и кармично късно.

Март 2020 година. На близо два часа и половина среща със съпругата ти, Радев, среща по нейна покана, впрочем, тя ми казва: „Първо, мисли за хора и второ, как да се променят нагласите…“.  Няма да разкрия този дълъг разговор, защото онези, които са като водата, просто са минали от там, за да напоят почвата, ако тя е била готова да поникне, била е, ако не – водата продължава по своя Път…

Дни по-късно, 2020 година. Човек, който има доверие в мен, и на когото аз вярвам, се свързва с мен. Човекът е на пряка връзка с теб, Радев, както и в непрекъснат контакт с твой много близък приятел, на когото вярваш. Вървим по улиците на Варна, защото всичко е затворено, заради ковид кризата, дошла като „манна небесна“ за Боко Тиквата и Хунтата му.  Казва ми, че е посочил моето име, дори без да ме пита, и: „тръгваме ли да правим „нов проект“. Тръгваме, разбира се. Търсим хора, търчим из градчета и села, на терен сме ние, онези, които са като вода… Винаги сме били „под контрол“ и подслушвани, но сме на терен и това не ни интересува, още по-малко пък да го осребряваме като „славна“ индулгенция по-късно, както сега се избиват да се бутат някои „революционери от последния ден“, че били подслушвани… Свършваме много работа. И…

И… два месеца по-късно се оказва, че сме излъгани и използвани. Ти, Радев, се свиваш, скриваш, отегляш, изчезваш от Занятието, който и глагол да изберем, все е валиден. Даже не пращаш послание: „извинявайте, че ви подведох“. Хората, които сме привлекли, нервничат и питат – какво става, а между тях има и такива, които вербувахме от … ГЕРБ.

Нищо не става. НЯКОЙ играе за ЕГОинтереса си. Който изключва онези, които са като водата.

От първия миг, когато те видях, ръкоположен като Президент, интуицията ми Знаеше. Писала съм го. Казах на Човека ТИ, Радев – първо предателство, никога не ме е лъгала интуицията…

Лятото 2020. Вече съм извадила чекмеджетата и записите на Борисов. Започват протестите. Ти, Радев, излизаш с изваден от джоба и вдигнат нагоре юмрук. Още от третия ден на протестите обаче, зървам първите признаци, че се случва нещо гнило, КОНТРОЛИРАНО от Когото трябва. Нито съм изненадана, нито съм учудена, не само поради информацията, която имам зад кулисите, но и защото знам канавата на тамадите – „революционери от последния ден“.

Господ ти поднася на тепсия шанса, Радев, да поведеш и овладееш огромната енергия на Площада. Бягаш. Егото надделява, то търси пътя към егоцентричния интерес. А при теб това е спечелване на втори мандат. Всичко друго е само способ за използване на „ресурса“, за да се случи това.

Пак тогава идва пак Твоят Човек, Радев. И иска от мен помощ за нещо рисково, „защото ти можеш…“. А аз знам, че се обръщат към мен, защото знаят, че съм безразсъдно храбра и „луда“ и нямам таван, когато водя битка или война. Ок, казвам. И си слагам главата в торбата. НО! Покрай нея слагам главите в торбата и на МОИ хора, мои приятели, с които съм градила години доверие. Малко по-късно, когато виждам СТРАХА в очите на хората ти, които панически се отдръпват, нищо, че те са искали помощ от мен, Радев, разбирам РЕАЛНО за втори път – че ПАК сме предадени. Защото искате помощ, а ви е страх, а аз подлагам хората си, заради вас, защото не ме е страх. Прибирам се вкъщи, отвратена, и стягам куфарите за Родопите. Толкова с второто предателство.

Есента на 2020 година. Протестът се спихва и спира контролирано, както го предрекох още в началото. Проектът, за който работеха хора, спешени от твоите хора, Радев, не се случва. Прибираш юмрука. Мачът е спазарен. Боко остава докрая. Всички забравят да говорят за предсрочни избори.

Оттук нататък пазарлъкът върви в онази твоя стая, Радев, без столове, без мебели, без телефони. Зад прекрасно звучащата мантра – „сваляне на Хунтата“ прозира все по-ясно ЕГОнеистовия интерес за … втори президентски мандат.

Следва „колаборация“ с всякакви „нови“ до болка известни „революционери и десни от последния ден“, в голямата си част преминали политическата си битност, висящи по Дуварите МУ.

Следва нов втори твой служебен кабинет, предизвестен с не това, което се очакваше да бъде, нищо, че овчедушния възторг на тълпата все още не е схванал, че уж „крутите“ действия, са всъщност димна завеса, прикриваща натъкмени преплетки, миризливи договорки и откровена нефелност, и управленска немощ, даже не случайна, а контролирана.

Предаваш и твоят човек във Варна, Радев, за пореден път, ЕГОугоднически угаждайки на сега важните ти дребни душички, които те успиват, че са изключително полезни за спечелването на втория ти мандат. И предаваш Варна на ГЕРБ, чрез БСП лицето на ГЕРБ – един търгаш и откровен мръсник.

Даже няма да коментирам „екипа“ ти, „кадровите“ ти уникуми и прочие, които с нищо не се различават от боковите.

Вероятно пак ще станеш президент, Радев. А може и да не станеш. Неведоми са пътищата Господни. Не ме интересува.

Егото не винаги е в джоба, само преведено като пари, Егото е надмощие на себичността, изчислена като траектория за „успех“.

Вероятно ще го имаш.

Не за мен обаче. Моята ценност за „успех“ няма нищо общо с онова, за което си се вкопчил.

Онези, които са като водата, не рецитират помпозно, докато предават.

Онези, които са като водата, са това, което са.

Водата маска няма.

Веселина Томова

Коментари 30 за
“ДЯВОЛЪТ, РАДЕВ, ЖИВЕЕ ЧРЕЗ ЕГОТО, ЧИЙТО ДЖОБ Е САМО ПОДРОБНОСТ. В ДЖОБ НЕ СЕ КРИЯТ САМО ПАРИ, А И РЪЦЕ, КОИТО НЕ СА РАЗТВОРЕНИ И КРЕПЯТ ТОПКИТЕ НА ЛИЧНИЯ ИНТЕРЕС”

 1. Хубаво му казал папата на Радев за джобовете.Да беше го послушал и да си ги зашие.Но алчната му и продажна душица не му позволява.Вари го,печи го на политик мирише.

 2. Толкова много истини, казани със замаха на едно от най-острите, но и точни журналистически пера в България. Безпощадната истина, за жалост…..
  „Който има уши да слуша, нека слуша!“

 3. Когато преди 10-тина години беше подписан Закона за Екстериториалност къде бяхте?Гледахте поп Нафърфорий на чалгаря как се подиграва с нашата църква. Сега някой да е задал въпрос на бъдещите депутати дали ще внесат демарж на този закон. Собстевеникът на завода е много незапознат със собствената си държава: Бг съд няма право да съди каквото и да е направено от чужд войник направено на наша територия. Частникът да издири вносителите на закона, да пита тях и те да дадат обяснения и гаранции. Блъф е , че уж е станала грешка с мястото. Проба- как ще реагира местното население. И защо чалгатят не осмива ходжа и равин , а само бг -поп? Рабирачите да обяснят какво повелява този закон. Очаквам след година -две- по подобен начин да писнат собсвениците на безплатно санираните апартаменти, когато разберат как банката е станала съсобственик / ортак/ на имота им.

 4. Джобовете са изключително полезни съоръжения за почесване на кантарчетата .
  Ако са достатъчно дълбоки може даже да си почешеш задника с лека чупка в кръста.
  Джобове да имаш…

 5. Американски войници нахлуха по погрешка в производствен цех в Пловдивско28 май 2021 – 20:01 часаРедактор: Мирослава БоневаКоментари: 0
  Въоръжените войници се разпределили на групи и обходили всички помещения в цехаВъоръжените войници се разпределили на групи и обходили всички помещения в цехаВидео: NOVA

  Въоръжените войници се разпределили на групи и обходили всички помещения в цеха. Това показват и кадрите от охранителните камери. След като извършили т.нар „прочистване“ на обекта, напуснали сградата. От страх работниците не посмели да се обадят на тел. 112, а сигнализирали собственика, който по това време не бил във фирмата. Той от своя страна отишъл до военното летище, за да потърси обяснение за действията на натовските войници.

  „Веднага отидох, тъй като имаше учение. Веднага отидох във Военна полиция. Две момчета бяха. Те се обадиха на техен начилник и казаха, че няма как да реагират за това нещо. За мен това е голяма обида. Това е все едно аз съм някакъв терорист. Обиден, унизен. Все едно ние сме някакви бандити”, смята собственикът Марин Димитров. Мъжът ще търси правата си по съдебен ред и вече е наел адвокат.

  „За мен е налице противозаконно влизане в чужд частен имот. Както и считаме, че са налице закана и заплаха с убийство, тъй като са осъществени безспорни действия по този начин с дългоцевно огнестрелно оръжие срещу цивилни лица”, категоричен е адвокат Борислав Мазнев.

  „Ще си търся правата по всякакъв начин. Няма да го оставя това така, да бъда обиден по този начин”, добави Димитров. Мъжът вече е депозирал две жалби до Военната и Районната прокуратура и чака отговор.

  От Американското посолство у нас препратиха запитването на NOVA към Министерство на отбраната. Оттам заявиха, че ще бъде извършена вътрешна проверка по случая. След приключването й, ще бъдат оповестени и резултатите.

  1. 45 години някой да е видял руски войник в дома си???Питам Паси и Демонократите!!!

 6. Христо Кърпачев, поет-партизанин, отново е актуален:
  „Земята на Ботев и Левски отново е робска земя …”

  Американски десантчици атакуваха цех в Пловдивско
  Инцидентът, записан от охранителни кaмери, е станал на 11 май, по време на съюзническо учение в Чешнегирово. Сега собственикът и работниците в предприятието се канят да съдят всички отговорни за излязлото извън рамките си учение.
  Фабриката буквално е долепена до военното летище в Чешнегирово, където се е извършвало мащабно учение. Група военни, въоръжени с картечници и автомати, прескачат оградата и нахлуват в цеха, разказва още Нова тв.
  Ситуацията е документирана от няколкото охранителни камери, разположени в цеха. Около 13.30 часа седем въоръжени войници прескачат оградата и влизат в цеха за нестандартно оборудване на рафинерии за олио. …

 7. Ето това обстоятелство- че Радев е инспирирал създаване на партиен проект, но след това е зарязал хората си, за което във всички медии се мълчи, ярко разкрива непочтеността му и нечистоплътността му.Можеше да я има тая пълна власт, за която жадува – чрез партия, която можеше да създаде, защото е безспорно, че щеше да спечели изборите и да управлява, но иска да е на топло зад президентския дувар и да управлява чрез марионетките си.
  Израз на върховна справедливост ще е, ако бъде наказан с най – ужасното за него, загуби на изборите, а за това всяка истинска медия трябва да помага, защото вече е очевидно
  как и Льотчикът си има придворни джурналя както Тиквата.

 8. Те честните хора си мълчат и скриват , като видят толкова простотия около себе си.Той честния и дибронамерен човек не иска да се вре в калта и затова бяга.

 9. Много началници има нашето Хвърчило. Мустафи, попове… Само не и тези които са го избрали.

 10. Неуважаваний от мен г-н Президент , вие сте същия като Тиквата , която уж борите!
  И двамата се радвате и хвалите , че сте се докоснали до някаква “папа“!?
  Този човек , папата , няма нищо общо с нашето си православие и хилядолетия наред тези папи са водили борбите срещу нашето православие!
  Аз съм възрастен и слаб човек , защото няма да имам силите да си отрежа двата пръста с които пуснах бюлетината преди години за вас!
  Но , втори път тази грешка няма да я допусна -да гласувам за човек , продал се на мръсните и долни американци , които от три десетилетия ни унищожават!
  Ще работя със всичките си , даже и малко , които имам , сили , против преизбирането ви за втори мандат , дори с риска това да е Борисов , той поне не се крие какъв боклук е!

 11. Веселина , два пъти те критикувах в твоя сайт, но не бях права. Единият път беше заради президента. Малко са смелите и неподкупни хора като теб.

 12. Все по-ясно става кой държи на къса каишка льотчика. Кой му е не само истинския началник на канцеларията , но и на самия него. Ето алгоритъма: Радев научва, че Веселина Томова е за проект – създаване на президентска партия – и тя получава покана за разговор в тази посока не от него, а от…Шефа му – Деси-то. Т.е. информацията за този изключително важен разговор, както винаги, трябва да бъде филтриран от доаена, за да бъде поднесена в съответната интерпретация на Радев – изпълнителя. И следват логичните провали на идеята за президентска партия и криенето на Радев, поради неудобството от предателството му. За да изпадне в тази елементарна роля на един П…тьо Маринкин, която един интелигентен човек като него едва ли сам би допуснал, означава че някой го води на каишка и то КЪСА. Кой е този някой става все по-ясно на наблюдателните читатели. За дългата каишка се знае, че е на „Козяк“. Та такива нещица – не му е никак лесно на льотчика – да го теглят две верижки. Но те са в една посока – втори мандат, който е заветната цел преди всичко на началника му, за когото споменах по-горе. И изпълнява човечецът, защото е мисия невъзможна откопчването му от властолюбивата Цирцея, която го е овладяла още в мига, когато е пресякла пътя му към | Вярната Пенелопа в Итака и му е надянала юларчето с повода. Затова, предадеш ли веднъж, после е лесно – спирачки вече йок.

 13. Този път – БРАВО ВЕСЕ!
  Няма начин папата да е казал тази реплика, освен, ако не иска да определи баба си като проста жена, която не е християнка. Истинският християнин не е материално насочен, щом вярваш в нашия Бог искрено и лично си като птичките Божии, нищо друга не ти трябва и не може да изкуши, освен любовта към Небесното царство и праведния начин на живот, дяволът изкушава, но вярващият не се подава на това изкушение, ако не иска да загуби безсмъртната си душа. Та, според мен, папата не може да каже това за вярващата си баба в този смисъл, в който го е възприел той. За мен това е поредния скандал, който местните червени галоши са заформили и с Ватикана.

  1. Не търсете святост и християнство в папата. Този е подлога на сатанистите. Ако не и с по-главна роля в мръсиня им театър. Вече не ги е срам открито да си пеят сатанинските меси по време на службите си във Ватикана. Изобличителните материали са купове. Папата е политическа , а не верова фигура.

 14. „Каквото е станало, това е, което ще стане; И каквото е било извършено, това е, което ще се извърши; И няма нищо ново под слънцето“ (Еклисиаст 1:9).

 15. Почвам да си мисля ,че държавата ни е на фондовата борса и всеки от досегашните феодали на властта искат неистова да притежават всичките и акции !

 16. Кой пусна този сатанист при папата на които му е пределно ясно този зелен чорап от каква долнопробна прокопиева джендърска секта от педали и близалки е!

 17. С действията и политическотоси поведение Радев дава знак в две посоки: 1. Домакинството на „Три морета“ е знак към козяците относно това колко яростен ястреб е, и 2. Жестът към Стево Пендаровски да го качи „на стоп“ до Ватикана за да отбележат заедно деня на българската писменост е знак към Брюксел, който казва, че е готов на компромис с българската история и е съгласен РСМ да бъде приета в ЕС на тази цена в името на един втори мандат. Твърде вероятно е след спечелването на втори мандат с явното или не толкова явното одобрение на Брюксел и САЩ ще му дадат зелена светлина за създаването на нов политически проект, който да измести герберастите. Този политически проект задължително ще бъде проНАТО и проЕС. Въпреки ясните знаци, които дава Радев, феновете му все още вярват, че той е правилният човек, че той е този, който (ще) работи на ползу роду. Учудващ е фактът, че тези хора не искат да отворят очите си и да видят истината за техния любимец. Именно те ще му подарят втория мандат.

 18. Двете проклятия на България – Радев и Борисов.От едното се отървахме, другото е още по-противно и вредно.Тези, които вярват на единия или другия, са малоумни.
  Единственото, което вълнува Радев, е да бъде новата Мутра и Тиква.Да командва и той безконтролно 10 години и дори още повече.
  Ако продължи да бъде президент демагогът, лъжецът и наглецът Радев,ще е трагедия.

 19. Дженерал Деси и триморски адмирал Румчо я докараха „до под кривата круша“ сос античнийот македонец ,

  С рецитации България НИ МОЙ сЪ управя !

  Аз съм страшно заблудена и си го признавам с болка, като си мислех, “ че от тази трънка ще излезе заек“ (от Еропланджият ), АМА НЕ БИ !

 20. Къде отиват парите на тотото на др. Кралев? Новият мин.на спорта си трае,а тотото е пред фалит!

 21. На всички може би е ясно , че всички управляваще са или ще стават мръсници.
  Борба да се постави в управлението свестен човек е обречена на неуспех.
  Решение : може би тези в управлението да се сменят по- често. Колкото повече хора участват в една гадна конспирация, толкова тежестта и става по- малка. Може би. …

  1. Грешиш много.Ясно е, че всички са мръсници само на умните хора.
   Идиотите вярват, че мръсникът борисов е мръсник, а мръсникът радев е герой.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *