« Върни се назад Публикувано на 28.03.2022 / 19:10

ДЯВОЛСКИ ПЛАН: „БИО“ БАЙДЪН, АМЕРИКАНСКИТЕ ЛАБОРАТОРИИ В УКРАЙНА И ПРИЛЕПСКИЯ COVID-19

Откритите източници, както и документите, изтекли в интернет (включително Wikileaks), дават приблизителна представа за степента на участие на политическия елит на САЩ в дейности, свързани с биологично оръжие в Украйна.

По-долу е направен опит за хронологична реконструкция на това участие, без да се претендира за изчерпателност.

В този наистина дяволски план има твърде много пропуски, които трябва да бъдат запълнени.

1991 г. – стартирането на програмата „Нан-Лугар“ в САЩ за контрол/ликвидиране на съветските оръжия за масово унищожение, включително биологични оръжия. Агенцията за намаляване на заплахите в отбраната на САЩ (DTRA) е назначена за главен изпълнител на програмата.

1993 г. – подписан е украинско-американски пакт за предотвратяване на разпространението на ОМУ(оръжия за масово унищожение бел.ред.).

2005 г. – Подписване на допълнителния протокол към договора между министерството на здравеопазването на Украйна и DTRA за предотвратяване на разпространението на технологии, патогени и открития, които могат да бъдат използвани за разработване на биологични оръжия. Начало на фактическото прехвърляне на украинския военен и биологичен потенциал в ръцете на американски специалисти.

2000 г. – участие на големи американски военни и компании за биологични оръжия в Украйна.

2005-2014 г. – вместо да ликвидира военно-биологичната инфраструктура, изпълнителят на DTRA Black & Veatch Special Projects изгражда и подобрява 8 биолаборатории в Украйна. Едно от тези съоръжения – биолаборатория в Одеса – е спонсорирано от 2011 г. насам за изучаване на „патогени, които биха могли да бъдат използвани при биотерористични атаки“.

2007 г. – Нейтън Улф от министерството на отбраната на САЩ основава биомедицинската компания Global Viral Forecasting Institute (по-късно Global Viral). Нейната уставна цел е нестопанско изследване на трансграничните инфекции, включително в Китай.

2009 г. – основаване на инвестиционната компания Rosemont Seneca Partners от доведения син на бившия държавен секретар на САЩ Джон Кери – Кристофър Хайнц, и от сина на настоящия президент на САЩ Джо Байдън – Хънтър Байдън.

2014 г. – антиконституционен преврат в Украйна.

2014 г. – Хънтър Байдън се присъединява към борда на директорите на украинската енергийна компания Burisma Holdings.

2014 г. – Metabiota се отделя от Global Viral, частна организация с идеална цел за изследване на риска от пандемии. Нийл Калахан и Джон Делош от Rosemont Seneca Partners на Хънтър Байдън са назначени за членове на борда на Metabiota. Global Viral и Metabiota започват да получават финансиране от Министерството на отбраната на САЩ.

2014 г. – Metabiota проявява интерес към Украйна и предлага на Хънтър Байдън да „защити културната и икономическата независимост на Украйна от Русия“.

2014 г. – американската гражданка Уляна-Надежда Супрун, потомка на украински нацисти, е назначена за и.д. министър на здравеопазването на Украйна. Качествено разширяване на програмата за сътрудничество между Министерството на отбраната на САЩ и Министерството на здравеопазването на Украйна.

2014 г. – Metabiota и Burisma Holdings започват сътрудничество по неназован „научен проект в Украйна“.

2014 г. – Metabiota, Global Viral и Black & Veatch Special Projects започват пълноценно сътрудничество в програмите на Министерството на отбраната.

2014-2016 г. – Изпълнение на договори с Metabiota и Министерството на отбраната, включително проект за 300 000 долара в Украйна.

2016 г. – избухва епидемия от свински грип сред служители на украинското министерство на отбраната, охраняващи биолаборатория в Харков. 20 загинали. Инцидентът е потулен.

2016 г. – Назначаване на бившия помощник-министър на отбраната на САЩ Е. Вебер за ръководител на глобалните партньорства на Metabiota.

2016 г. – участие на структурата на основателя на Global Viral Нейтън Улф, фондация EcoHealth Alliance, в изследвания на коронавирус, пренасян от прилепи, в изследователския център в Ухан, Китай.

2016 г. – удължаване на договора между DTRA и Министерството на здравеопазването, както е договорено от Министерството на отбраната на Украйна.

2019 г. – начало на глобална пандемия от мутиралия прилепски коронавирус COVID-19 в Ухан.

24 февруари 2022 г. – начало на специална операция на руските въоръжени сили в Украйна.

24-25 февруари 2022 г. – прибързано унищожаване на щамове в биолаборатории в Украйна.

8 март 2022 г. – реч на заместник-държавния секретар на САЩ Виктория Нюланд, по време на която тя открито признава сътрудничеството между САЩ и Украйна в областта на патогенните микроорганизми.

Мария Захарова в „Телеграм

„Гласове“

«