« Върни се назад Публикувано на 26.01.2011 / 11:37

Дюнерите на Бойко взеха хляба на босовете в ДАНС

 

 

Но от друга страна никой не бил гарантиран. И Господ трябвало да си свърши неговото. И в двата случая много малко остава за специалните служби. Закъсняла реплика на ДС като ДАНС се оказва излишна дрънкулка, а НРС – направо престъпен лукс. Симеон Дянков може да ги отпише от бюджета за догодина.

Шегата настрана. Борисов намери покъртително въздействащ образ. Пиарите на Путин и Медведев не можаха да родят подобен след два дни напъване. Вероятно не познават толкова добре кавказката кухня, колкото Борисов е изучил арабската. Или пък са наясно, че като велика държава няма как да опрат до дюнерите и кулинарните изкушения като генериращи сигурност тайни ресурси.

Хрумката за дюнерите има един недостатък. Едва ли сме чак толкова незабележими, че някои чувствителни руснаци да не се впрегнат. Не че има някакво значение при прагматичен лидер като Путин. Той само засега не е родил някой бисер като „Замочим в сортире”, докато си върти комбинациите с „колега” като Рамзан Кадиров.

Но това са геополитическите съставляващи, пардон. Родните спецслужби са скритите мишени на лафа за дюнерите. Щом като дюнерите ни пазят, от какъв зор да се охарчваме за ДАНС. И без това някой нелоялен отворко може да реши да „пропее” за малките мръсни тайни на службите, за СРС-та, за незаконно „външно” и толкова много други властови врътки.

Дюнерите са друго нещо. Те са изкусителния образ на „балансираната ни политика”. Какво че Саад Харири паднал от власт дни, след като се прегръщаше с Бойко Борисов?! „Хизбула” решили да подкрепят друг ливански лидер. Ние не си ги мерим между сирийците и ливанците. Те си знаят какво делят. Ние ще им разпределим тротоарното право в София за дюнери. И всички ще са доволни.

Само едно не е толкова очевидно – това с дюнерите Т.Ж. ли го е измислил, или този път става дума за хрумване на някой друг учител по външна политика на Бойко Борисов. В крайна сметка едва ли е толкова важно. България е остров на стабилност, терористите я заобикалят, а дюнерите са им винаги подръка. Като е толкова сигурен в силата на дюнерите Борисов, защо тогава се сеща за Господ, когато реди сладурски лаф за липсата на гаранции пред заплахата от терористична атака?!

 

www.versia.bg

 

 

 

 

«