« Върни се назад Публикувано на 23.06.2011 / 10:01

Дъщеря ми овчарката

"Аз съм против това изкуствено мотивиране. Мен, сиракът, кой ми е помогнал или толерирал, за да вляза в политиката, след това да стана кмет и премиер", каза Борисов. "Ако си активен, винаги ще си намериш мястото. Даром нищо не се дава, а с работа и амбиция те оценяват накрая", каза премиерът.

"Има безработни, а ето, търсят се толкова много овчари. Агнешко месо и зеленчуци се купуват и навън," каза Бойко Борисов в отговор на въпроса на студентката."
/http://www.standartnews.com/news/details/id/107047/%D0%91%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%BE:-%D0%91%D0%B5%D0%B7%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%B8-%D1%81%D1%82%D0%B5–%D1%82%D1%8A%D1%80%D1%81%D1%8F%D1%82-%D1%81%D0%B5-%D0%BE%D0%B2%D1%87%D0%B0%D1%80%D0%B8 /

Чета аз тази, изпълнена с енергия и оптимизъм, "новина" и щастливо-развълнувана звъня на дъщеря си. Тя,милата, преди няколко дни се върна от европейска страна, където изкара семестър по "Еразъм" и в момента "реанимира" след културно-образователния шок, преживяла там, в едно с кахъри за търсене на работа.

– Спокойно,миличка – казвам й развълнувано – намерих обява за работа. Гарантирана е. От министър-председателя. Днес я обявил официално.
Търсят се, маме, овчари.

Там, където беше, в Европата, купували много агнешко.
Трябва сега CV-то да си подадеш.
Как къде,бе маме? На Дондуков 1. В министерския съвет.На премиера лично ще го занесеш.Той си знае човекът, на кой баир да те назначи.

Свободните работни места, за младите и образовани, той ги определя.
Не знам дали се иска трудов стаж и опит по специалността.

Е, ако има проблем, може да се наложи да минеш стаж в градината на леля му Павлинка Скобелева – малко картофи да посадиш, че то и зеленчуците вървели покрай агнешкото,навън, вика бате ти Бойко.

Как какво да правиш с чуждите езици, които знаеш?? Ами това ти е допълнителна квалификация, бе,миличка! Таман ще се разбираш с агънцата, без проблем. Ако някое не разбира английски, ще му викнеш на немски. Ако те не чуе, ще му теглиш "сочна" на словашки. Другото, ако е угрижено, на френски ще му продумаш, маме. А докато ги водиш към баира руски песнички ще им пееш. Те нали и без това са за износ, животинките.

Ще забравиш българския? Няма страшно,на български ще си говориш с "бате ти". Той него си го знае.

Как така ще спираш да учиш???
Ама то овчарка, маме, не се става без висшО!
Аааа, ще спираш да учиш в България. И ще изчезваш.

На добър час, миличка!
Права си. Все някъде може да си намериш работа, като…. преводачка. Не,не – не от единия баир на другия. От български.

А те, агнетата и в чужбина ще те намерят.
Ние, "овцете", ще пращаме…..

Галина Славеева
http://galinabg.blog.bg

«