« Върни се назад Публикувано на 18.12.2016 / 7:00

ДЪРЖАВАТА НА МУТРИТЕ СЕ ЗАЛИВА ОТ РЕКЛАМА НА ХАЗАРТНИ ИГРИ, КОЯТО ПО ЗАКОН Е ЗАБРАНЕНА! ДЪРЖАВНАТА КОМИСИЯ ПО ХАЗАРТ И СЕМ, КОЛКО ВИ ПЛАЩАТ, БЕ!

хазартТе са си чиста реклама, която по закон е забранена. Колко ви плащат, бе.

Държавата на мутрите се залива от реклама на хазартни игри. Хората се побъркаха да търкат някакви листчета. Телевизиите бълват през пет минути реклама, как еди кой си от Горно Туткаво спечелил едни пари и си оправил живота.

Та да питаме държавната комисия по хазарта и СЕМ, чели ли са Закона за Хазарта, щом допускат това масово зарибяване на бедни и не особено интелигентни българи?!

Реклама по закона за хазарта:

Чл. 10. (1) Забранява се пряката реклама на хазартни игри, включително рекламата на такива игри, насочена към малолетни и непълнолетни лица, както и изпращането на непотърсени електронни съобщения на неограничен брой лица, в които се съдържа информация за хазартна игра.

(2) Допуска се обявяване на:

1. наименованията на игрите;

2. регистрираната търговска марка на организатора;

3. резултатите от игрите и спечелените печалби;

4. тегленията на тиражите.

Явно някоя гугутка в парламента е пробутала т. 3 на алинея втора. Но излъчените реклами не са „обявяване на резултатите от игрите и спечелените печалби“. Те са си чиста реклама, която по закон е забранена. Колко ви плащат, бе.

богомил боневБогомил Бонев

Бивш министър на МВР

Карикатура: Христо Комарницки

«