« Върни се назад Публикувано на 23.05.2021 / 8:24

ДЪВКАТА „ПОДСЛУШВАНЕ“ И ДА НЕ СТАНЕ ПАК „КОЙ МИ СРА В ГАЩИТЕ“

Последните години на 90-те от миналия век. Атанас Атанасов е шеф на Националната служба за сигурност в правителството на Иван Костов. Костов е пратил ЛИЧНО във Варна вече „софийската бригада“ през главата на вътрешния министър Богомил Бонев, за да коли и беси тук под егидата на „любимото му чедо“ тогавашният областен управител Добрин Митев. По списък са подслушвани всички неудобни за Костовата & Добринмитева кохорта във Варна. Аз и две мои колежки – Невяна Троянска и Юлия Кунева /тогава от в. Труд/ разкриваме „мероприятието“. Изследваме със специален уред куп телефони, като започваме първо от нашите – единствено телефоните на „рекламата“ не „светват“, моят домашен „лъщи“, че дрънка. Следват подслушвани телефони на съдии, адвокати, политици, общественици… Вдигаме грандиозен скандал. Дори шефовете тогава на ВАЦ искат от нас специален доклад с разследването ни.

Не последва нищо. Единствено от кумова срама отстраняват тихомълком от МВР „експертът Григор“ – така се представя той!, дошъл във Варна да прави „проверка“ иначе по подслушването. Впоследствие се оказва, че е шеф на съответната дирекция за подобни мероприятия…

Атанас Атанасов се издига в кариерата, че чак да изкласи до политик сега – преминал от апологетика за Борисов и сие до техен „враг“, междувременно скрои кретенски „доклад“, благодарение на който отсвири Богомил Бонев.

Впрочем, куп „спец“ кадри от бъдещите „библиотекари“ са негови „корифеи на спец. мисълта“. Та и до днес.

Нататък във времето Цветан Цветанов, известен като „особената форма на главата“, поема щафетата и поголовно подслушва надлъж и нашир неудобните за Боковата кохорта, в която имаше време в което се пъчиха и сегашните „борци“ срещу Хунтата – „десносектантите“ пак с Атанас Атанасов начело. За наивните, като някои „зелени чорапи“, подобно подслушване не става „точ в точ“ законно, има „паралелни структури“, чрез които това се случва. И подобно подслушване трудно се доказва. Но не означава, че не бяхме закачени всичките малцина, които открито бяхме срещу Боко и Хунтата му, докато сегашните „борци“ му ближеха задника, водеха шоу в най-гледаната телевизия /ауууу, чудовищно било да се подслушва, пищи Слави. Да си спомняте същия тоя да е мецнал нещо през всичките тия години, докато се кривеше в бтв? Айде холан!/, или правеха пиар кинти от Властта – явна и задкулисна.

През това време и „зелените чорапи“ растяха в своята си военна кариера и не сме ги чули като граждани или военни – все тая, да се възмутят от скандалите с подслушването.

Не ме пропуснаха и по разработката „Галерия“ така наречените „библиотекари“ от ДАНС. В която пак бяхме малцина журналисти, щото другите ближеха сладоледа на когото трябва. Не ме пропуснаха и в идиотския доклад на Цветлинйовчевците, в който ни изкараха „врагове на националната сигурност“.

Днес същите тези съветват служебния премиер на Радев – справка Георги Великов.

Същите тия източиха и масивите на МВР / не само на ДАНС/ чрез разработката „Червеи“, където пак бяха главни действащи лица. Покрай тази разработка официално не ме туриха на подслушване, но пък още по-официално съдия даде разрешение да ровят трафичните данни на сайта АФЕРА. Паралелно не слязох от „външно“ и „контрол“ обаче. Нищо, че официалното ми запитване към Бюрото за контрол върху СРС даде отговор, че в този период не съм подслушвана. Не са толкова тъпи, има си неофициални пинизи как се прави подслушване, за да заобиколиш закона.

В края на 2016 г. Румен Радев става президент и не сме чули да свика съвет за националната сигурност заради това престъпно източване на масивите на МВР и подслушването покрай него.

Бойко Рашков, който беше шеф на Бюрото за контрол върху СРС, се чувства във свои води, когато се впуска в тази тема, но да се хлъзне така левашки в поредното „мероприятие“ на Атанас Атанасов сега, е меко казано глупаво.

Защото и сега целта е чисто пиарна пушилка чрез медиите, с която определени, а не всички, лица да получат индулгенция като „жертви“ точно преди изборите и да бъде заместено клечането им по дуварите на Боко с ореол на „борци“ срещу Хунтата му.

Задачата на това правителство е да ПРЕСЕЧЕ С МЕЧ СХЕМАТА за фалшификации по изборите и да успее каквото може в краткото време да изчисти като лица на корупцията.

Вместо това влиза в контролиран водовъртеж на поредната дъвка с подслушването, което е чисто рекламен трик. И този път. А за подслушване да ми говори Атанас Атанасов, е чист нонсенс. Просто един бащите на Схемата с подслушването да се прави сега на жертва, ми идва в повече.

Който иска да се литка. Ние не сме толкова наивни.

Много по-важни въпроси има СЕГА – защо продължават БЕЗУМНИ НАЗНАЧЕНИЯ, ОБСЛУЖВАЩИ ХУНТАТА, защо НЕ СЕ ПРАВЯТ КРУТИ ПРОМЕНИ в МВР, кой кадрува по най-идиотския начин в полза на … „врага“.

Крайно време е Радев да си даде сметка, че първия му крах с Герджиков мина най-вече с великодушно презрение, тъй като никой и нищо не очакваше толкова от него, докато не разбра овчедушния възторг и тогава, че всъщност върна Борисов пак на бял кон. СЕГА обаче  очакванията към това правителство на Радев са огромни и именно поради това СЕГА МУ ЗАСТАВАМЕ!

За да не стане пак по-късно – ама защо се върна пак ГЕРБ и кой ми сра в гащите!

Веселина Томова

 

«