« Върни се назад Публикувано на 17.05.2014 / 19:03

ДУХЪТ НА ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ОКТОПОД В БАНСКО ПРОДЪЛЖАВА ДА ВИТАЕ

 

Уважаеми съграждани, след миналогодишните избори се надявахме на някаква промяна от сегашното правителство, не направиха малко, но не направиха и много. Най-важното с което се пребориха е свалянето от власт на най- крадливите политически унищожители на майка България от така наречената абривиатура: примати за европейско развитие на България или съкратено обиждайки красивото цвете(ГЕРБ) .

Промените някъде се осъществиха, но не и в нашата община, където върлува политически, икономически и крадлив ОКТОПОД разпределен между политическите партии в района. Това са няколко човека, който дойдоха насила и с измами на власт, препускайки от партия в партия.

Имената са ясни на всички :

1.Г.Икономов – доказан престъпник и натикан кмет

2.Владимир Колчагов- лихвар и разследван субект за много икономически престъпления

3.Костадин Дурчов – председател на БСП Банско – избран с измама, заплахи и плащане на членска маса – в момента зам.областен на област Бл.град

4.Юсеин Туталъ – председател на ДПС в община Банско и прикачен към икономическата баница на гореопоменатите криминални лица.

И да не ставаме банални, доста се изписа,  как са сврзани тези субекти с фирми и дружества и как смело източват общината.

Кой е в същност е Георги Иванов Икономов?

“Родолюбец,” загрижен за благото на общината, в която е роден или е верноподаник на общината, приютила го след безмисленото му странстване по жълтите павета? Финансов специалист или икономически килър, „изпълняващ” задачите, поставени от спецвеътрешният министър и обвиняем по няколко дела ЦВ.ЦВ.? В интерес на отговорите оставяме на страна митовете за неговата личност, на по-голямата част от които той е автор. Както и хвалебствията на бившият министър по негов адрес. Не е нужно да напомняме отношението му към „Центъра за работа с деца“, „кражбата” от така наречената „Синя зона”, както и опитите му да „измъкне” от техникумите земите им. Мостът на входа на Банско, който за двайсетина ламаринени триъгълника, 3-4 кубика бетон и 40м. кабел, проектанта е „ВЗЕЛ” около 70 хил. лв и може би строителството ще ни струва колкото Дунав мост 2.

Ние знаехме на къде е поела общината и преди малко повече от две години, се убедихме, че  „Икономов е вреден за Банско“! Малко хора тогава си го представяха така, но сега вече е реалност.

Следващият врдител е Костадин Иванов Дурчов – председател на БСП и зам.областен на област Благоевград.

Поредното доказателство, че господата упоменати по-горе работят заедно и не ги интересува общественото, а само личното благо. Зам.обласния управител К.Дурчов смело покрива золумите, направени от ГЕРБ и яростно защитава членовете им от уволнения и реваншизъм.

Подставени фирми  яростно точат горските стопанства в региона чрез натиск на директоите на съответните региони. Дурчов яростно защитава привържениците на ГЕРБ в институциите, като поземлена комисия,  държавни горски стопанства и т.н. с една единствена цел: лично облагодетелстване по така наречената фраза”ден да дойде друг да мине” важното НИЕ да сме добре.

Така споменатият зам.областен, който стана Председател на БСП в Банско, чрез измама, заплахи и плащане по 20 лв. на член от конференцията в момента се прави на „ощипана мома”, че работи за БСП, а всъщност работи за да оцелее и после пак да застане до Икономов рамо до рамо за местния вот.

Но това вече уважаеми симпатизанти на БСП е пълен политически катарзис, който все повече хора осъзнават и са сигурни, че гореопоменатият „ЛИДЕР” не работи за каузата БСП.

Ние  припомняме, че не са ни врагове политическите партии в района и техните симпатизанти, врагове са ни тази ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА, върлуваща на територията на общината, която сее разруха и унижение с цел сериозни финансови облаги на гърба на местните жители и бизнес.

Всеки знае, че дървената мафия в Пиринско се ръководи от ГЕРБ, ДПС и БСП.

Депутати и кметове на ГЕРБ, ДПС и БСП кадруват в Югозападно държавно предприятие „ЮЗДП“- Благоевград. Въпреки, че ПП ГЕРБ не е на власт, дървената мафия в Пиринско е под контрол на Феодала Татарски, кметът на Благоевград Атанас Камбитов и кмета на град Банско Георги Икономов. Те са подкрепени от Областният председател на ДПС Ведат Хюсеин, както и с любезното съдействие на Зам.-Областният управител Костадин Дурчов от БСП, Областният лидер на БСП Юлиян Гошев и Народният представител от Коалиция за България Емил Костадинов. Злоупотребите за милиони лева са в две направления  „Струма“ и „Места“.

По направление „Места“ големите злоупотреби са в Държавните горски стопанства Добринище, Места и Елешница. Любен Татарски, Атанас Камбитов,  Георги Икономов и Ведат Хюсеин са хората,  които назначават и уволняват директорите и горските стражари в Държавните горски поделения в Пиринско. Дъщерята на Областния лидер на ДПС Ведат Хюсеин е назначена за юрист в ДГС-Места, въпреки, че не е спазен законовия  5 годишен срок.  Голям принос за добре печелившата схема има председателя на БСП Банско Костадин Дурчов, който има бизнес отношения с председателя на ОбС Банско Владимир Колчагов, с кмета на Банско Георги Икономов и Юсеин Туталъ известен в село Филипово, като Велко Габаре – същият има роднинска връзка с Областният лидер на ДПС Ведат Хюсеин.

Директор на ДГС-Места е Иван Герин от град Банско,  кандидат за общински съветник от ПП ГЕРБ. Същият изпращаше служители от ДГС – Места и близките им роднини на протестите пред народното събрание.

На протеста бяха и братята Атанас и Георги Билярови от град Добринище, които бяха заснети по националните телевизии за това, че дърпаха с вериги преградите пред народното събрание, като искаха оставката на правителството на Пламен Орешарски.  Директорът Иван Герин е оставен на работа благодарение на Костадин Дурчов и Юсеин Туталъ по нареждане на кмета на Банско. За благодарност Герин изпълнява всички желания на добре организираната горска мафия изградена от политическа формация „ГЕРБ, ДПС и БСП“, като обслужва едни и същи фирми да печелят търговете с дървесина. 

Същата схема работи в ДГС-Добринище, където след, като се пенсионира директора Георги Кишев по препоръка на лидера на БСП Банско Костадин Дурчов  бе назначен за директор Светослав Николов, който е вербуван от Дурчов за да прокарва фирмите на организираната политическа формация да взимат на търг обекти  за добиване на дървесина. ДГС-Елешница е с директор Иван Дивизиев, който преди години бе назначен и с протекциите на Народният представител от Коалиция за България Емил Костадинов и Областния лидер на БСП Юлиян Гошев, Дивизиев остава, като директор въпреки десетките сигнали за злоупотреби срещу ДГС-Елешница. Той има близки отношения с жена, която е една от 4-та юристи в ЮЗДП-Благоевград, както и с кмета на Благоевград Атанас Камбитов и Феодала на Разлог Любен Татарски, както и с други двама служители от ЮЗДП-Благоевград, Атанас Проев –Кутето и Васил Чорбаджиев с които са  участвали в злоупотреби за придобиване на дървен материал.  

Фирмите, които участват в схемата на политическата формация„ГЕРБ, ДПС и БСП“ са :

1. Фирма „Лесострой 2010“ ЕООД с управител Димитър Даутев;  „Росикар-79“ ООД със съдружници Димитър Георгиев Даутев и Георги Любенов Юсев, който е и управител.  2. Фирма „Лессър“ ООД със съдружници Петър Сърбов и Борис Лазаров, който е и управител. Борис Лазаров е брат на Благовест Лазаров известен в Банско с прякора Лещата. 3. Фирма „Г И Д  ТРЕЙД“ ЕООД с управител Димитър Какалов. 4. Фирма „ЕЛИС-2008“ ЕООД село Филипово с управител Юсеин Мустафа Каран, който е братовчед на Юсеин Туталъ- Велко Габаре. 5. Фирма „АТИДЖАМ“ ООД село Буково с трима съдружници Фикрие Джемал Шериф, Атие Мехмед Хюсеин, Хюсеин Джемал Хюсеин и с двама управители Фикрие Шерив и Хюсеин Хюсеин. 6.Фирма ЕТ „Исмаил Атип“ село Места с управител Исмаил Ибрахим Атип. 7. Фирма ЕТ „САФАРИ-Р-АРИФАТ ТУТАЛЪ“ село Филипово, който е бивш кмет на село Филипово и брат на Юсеин Туталъ-Велко Габаре. 8. Фирма „ИНУЗА“ ЕООД с. Рибново с управител Къдри Ахмед Инуз. 9. Фирма „МУСАЛА-88“ ЕООД с. Горно Краище с управител Муса Билял Дагон. 10. Фирма „ЗЕНИТ-357“ ЕООД с. Елешница с управител Васил Неделчев. 11. Фирма „ТОСКО“ ООД с. Елешница с двама съдружници Йорданка Улузова и Васил Скавърданов, който е и управител. Това са основните фирми, които са покровителствени в направление „Места“. 

Симпатизанти на БСП Банско

 

 

 

«