Публикувано на 05.06.2022 / 23:24

ДУХОВНИЯТ ПЪТ, ГЕНЕРАЛ ДЕСИ И ГЕНЕРАЛ МАРИНКИН, Е САМОТНО ИЗПИТАНИЕ! И ТИХО! БЕЗ КАЛАБАЛЪК И … НСО!

Eпицентър“:

Десислава Радева с охрана от НСО е тръгнала да извърви 800-те км по Пътя на Камино.

Докато държавният глава е на поклонническо посещение в Атон и чете символ Верую на литургия в манастира „Свети Великомъченик Георги Зограф” в Света гора, негова съпруга се е отправила към другия край на Европа – също на поклоннически воаяж.

Макар и религиозен, туризмът на Радева е за сметка на данъкоплатците, тъй като с нея е гард от НСО, а цялото пътуване се плаща от държавата. Заедно с Деси е и нейна близка, съобщиха за Епицентър. бг източници от президентството.

До Франция, където е началната спирка на поклонниците, поели към Ел Камино де Сантяго де Компостела, българската група е пътувала с държавен автомобил. Според източници от граничните служби, Радева е тръгнала на 1 юни от София, групата е преспала в Италия и в момента са във Франция.

Както е известно Ел Камино де Сантяго де Компостела е мрежа от поклоннически пътища към олтара на апостол Яков Зеведеев в катедралата „Свети Яков“ в град Сантяго де Компостела, Галисия, Испания, където според традицията са погребани останките на светеца.

Разбира се, за всичко, каквото оттук нататък ще се случи с г-жа Радева, отговорността ще е на НСО, тъй като службата се е съгласила да поеме сигурността на президентската съпруга в нейната поредна прищявка.

Научаваме, че съпругата на Румен Радев е тръгнала по Пътя на Камино. Извън модата на „религиозен туризъм“, в което комерсиално е превръщан често „Пътят на Камино“, което е абсолютен нонсенс, това e Духовен Път. Път, който извървяваш в Себе си.

Генерал Деси, както е наричана, със сигурност има своите основания да потърси Друг Път, освен Клетката, пардон, Зандана, в който живее. Клетка и Зандан обаче, за който е направила Личен Избор! И не само го е направила, а е драпала за този избор!

За да тръгнеш по Пътя на Камино обаче се иска Избор да се ОТКАЖЕШ от онова, което си бил досега и да направиш Избора да вървиш оттук нататък по ДРУГ ПЪТ!

По Духовния Път се върви САМ /пък дори и с приятел/, а не с … НСО и с осигурени държавни средства и ресурси за това.

Духовният Път, а той е не само „Камино“, е самотно изпитание, в което не ти трябва нищо и никой, камо ли НСО и държавни ресурси, а само една „раница“ – в която да носиш себе си. За да откриеш това „Себе си“ и да го Просветлиш. Ако си всепоглъщащ и всеотдаен към Вярата.

Духовният Път, генерал Маринкин, не е да отидеш в Атон и да … рецитираш. Пак. Банално. Кухо. До откат. Атон е друго Измерение. И ако изобщо си имал намерение дори само за миг да докоснеш Духа, нямаше да стъпиш там с купища гардове и прочие показности.

Духовният път не понася калабалъка. Нито показността.

По Духовния Път е ТИХО. Там чуваш само собствената си Душа. Останалото е лицемерие. И фалш.

Ако НАИСТИНА тръгнеш към ТРАНСФОРМАЦИЯ и търсиш ПРОСВЕТЛЕНИЕТО, първо се отказваш от лицемерието, в което си затънал, от фалша, в който живееш, отказваш се от всичко, което те дърпа в това Блато, и тогава Бог ще ти покаже къде е точно твоя старт по Духовния Път. Той може да е Камино, може да е Атон, може да е Родопите, може и да е просто следващия ъгъл или отсрещната улица – все едно. Пътят към истинското ти АЗ ще те намери, ако си честен. И чист в помислите си.

Другото е екскурзия, „религиозен туризъм“, пилимгрим да станеш, майно льо… Даже и тогава НСО не ти трябва. Кой ще тръгне да те убива? Путин?

И целия Път на Камино да изминеш пеша, и сто пъти чело на Атон да удариш в земята, нищо, съвсем нищичко няма да се случи за ДУХА.

Защото Пътя всъщност е Път на Вярата. И той е самотно занятие.

А самотата във Вяра е висш пилотаж.

Във ВЯРА, а не във военен и женски порядък – каприз.

Веселина Томова

Коментари 47 за
“ДУХОВНИЯТ ПЪТ, ГЕНЕРАЛ ДЕСИ И ГЕНЕРАЛ МАРИНКИН, Е САМОТНО ИЗПИТАНИЕ! И ТИХО! БЕЗ КАЛАБАЛЪК И … НСО!”

 1. След като се кандидатира за президент първи мандат, Румен Радев бе изловен от пресата че незаконно е дал жилище и неправомерно е назначил една от любовниците си на двоен щат. Е – тази любовница е Десислава която вече е и Радева. Защото Радев набързо се разведе и ожени за любовницата си за да замаже газовете си . И така продължава с всяка нова грешка да запазва старата си грешка. Само че защо за наша сметка е това ?? Защо ние плащаме разходите на една вече остаряла К.

  1. Приятел,
   искаш да кажеш,
   че Десислава Радева е КУРВА?
   Да Дърта и Долна КУРВА е!

 2. чета статията и си мился, че се ебавате… както и да е, в по0стари времена мечтата на всичките убавци е била да станат Хаджии, не щото им дреме за Господ, камо ли за ближния, ама си е дуго, се едно сегашна С-класа, та и тия двамата, не знам колко долара са заминали при наша херовица да им даде благословии,щото тая работа става с пари, или с много пари.

 3. „Пази боже сляпо да прогледа!“ – казва българската поговорка и много на място го казва. Не от прогледналия физически слепец се отвръща българинът, а от слепеца – простак, издигнат от нищожество, от тинята, благодарение на случайни обстоятелства, достигнал, без разбор на средствата, до висота, която той омърсява със своето присъствие…

  Алеко Константинов

 4. Е, как, нали точно затова беше и големия зор – Мунчо Гадев Крадев да си осигури още един 5-годишен мандат и заедно с Деса Простакеса на си живуркат с кеф още 5 години за сметка на БГ-раята!
  Кога простатата, учила-недоучила Деса Простакеса, с незавършено средно образование ще види такива луксове, кефове и разкош? Кога друг път тази селянка от бургаските села ще види такъв царски живот за сметка на данъкоплатците! Нали затова беше голямата борба за втория мандат!
  Всичко е безплатно за Деса Простакеса – безплатни маркови дрешки, парцалки, патъчки, козметика, аксесоари, хубава екологично чиста храна, а не боклуците от Лидл, Мидл, Билла или Кауфланд. Безплатна охрана, безплатни екскурзии в чужбина и още много безплатни екстри!
  Двамата с Мунчо си живеят сладкия, разкошен живот и им през оная работа за българския народ! Положението е болен здрав носи! Така е като вместо народ и гражданско общество има стадо от скотове, овче стадо наречено робска, страхлива рая!!!

 5. Румен Радев се Оказа – ПУТКА,

  Десислава Радева си Остана – ПРОСТИТУТКА!

 6. Коментарът на Веселина Томова е достоен за уважение…Дано самозабравилата се двойка го прочете!

 7. Кажи честно, како… майката си трака… тая е станала бетер Антонина…, заееееби

 8. Ако кариеристката Д. не беше прелъстила ген.Р., сега тя щеше да барабани по клавиатурата доклад за някой натовски бг генерал, колко каски трябва да бъдат изпратени на укрите, за да не им начупят канчетата.
  Да, ама Д. прелъсти Р. и сега отива на поклонение, а вие ще ручате жабета.
  Та cега, накратко в заключение може да се каже, че в Булгаристан всичко плод е на еВнята.

 9. BATTLE BEAST – ‘’King For A Day’’:
  ‘’Добре дошли в кошмара
  където злодеите носят короните
  Глупаците управляват разбит свят
  и страхът расте навсякъде
  Има лош цар
  ужасна марионетка на връв“

 10. Мисля, че вече няма две мнения по въпроса – без война боклуци като тия селяндури на снимката няма да може да очистиме сами,добавете цяла останала паплач, навлякла се чрез партия Козяк 16 на Дондуков 1 , 2 , и НС- то ни, която мръсна селяндурска паплач си увеличи министерствата на 20-30 вече , докато територията на България е опустошена от същите тия гнусни, крадливи, мръсни, безсрамни, нагли и нахални продажници, продали и майките си и децата си на на краварите и военния им произвил срещу няколко долара в селяндурските им банкови сметки и някоя и друга смехотворна и жалка екскурзийка на държавна сметка като тая на срамящата ни пред цял свят с грозното си лице и туловище и липса на всякакъв вкус за подхождащо й облекло вече втори мандат Деса Радева !! България и народът й са опустошени, всичко което съществува на територията ни тука е агония, жалка пародия, която е чудно как не се разпада отсамосебеси, след като няма нито здравеопазване, нито икономика, нито социална политика, нито законност, нито полиция, нито армия!!!

 11. Тия управляващи плазмодии изобщо не знаят състоянието на Колонията.Трагична бедност и мизерия.Идвам си в Колонията през 2-3-4 години.Не живея частично от 2001 а постоянно от 2009 година. И пътувам по силата на обстоятелствата из старозагорско и пловдивско.До разни селца.Помня какво бе преди 1989 из селцата.И какво стана след. Погром. ЗА съжаление след 2001 е още по зле.Бурени,рушащи се къщи,мръсотия,едва кретащи сенки на хора.Война без война е унищожила тая територия,някога бъкаща от живот (може да нямахме целогодишно марули и портокали).С поля засипани от продукция Някога.Със стада от животни.Някога.Даващи храна поне за 30 милиона.Някога.Сега внасящи. С заводи от всякакъв калибър.С преработват елит фабрики за продукцията от полята. От Безмер и Бургас излитаха не самолети пълни с оръжие а пълни с пресни зеленчуци и плодове.Фериботът Варна Еличовск не смогваше да изнася продукцията на индустрията ни и консервните комбинати .Сега имаме банани и марули целогодишно-внос….Майната и на тая Колония.Майната и!На управниците-майната ви.Като дойдат руските войски-заедно с тях ще ви избиваме. Гадове.Американски подлоги.

 12. С Вярата не се правят демонстрации. А наказанието Божие ще те настигне дори цялото НСО да те пази.

   1. До Мери: Точно така – Вярата е нашата вътрешна същност, а не някаква показност.

 13. Рогозин за българския отказ на Лавров: „Сармат“ няма да иска разрешение за полет Гeнepaлният диpeĸтop нa Pocĸocмoc Дмитpий Poгoзин коментира в Туитър отказа на тpи бaлĸaнcĸи дъpжaви дa пpeдocтaвят въздyшeн ĸopидop нa caмoлeтa, c ĸoйтo Cepгeй Лaвpoв възнaмepявaшe дa пoceти Cъpбия.

  „Eтo c ĸaĸвo e дoбъp Capмaт. Toй нямa дa иcĸa ниĸaĸвo paзpeшeниe зa пoлeт oт cтpaxливитe бългapи, злoпaмeтнитe pyмънци и пpeдaлитe нaшaтa oбщa иcтopия чepнoгopци. Kaĸтo и швeдитe“, написа Рогозин. https://glasove.com/novini/rogozin-za-balgarskiya-otkaz-na-lavrov-sarmat-nyama-da-iska-razreshenie-za-polet

  1. Дали няма да му дойдем вповечко на Рогозин. Щом Хитлер на конска тяга стигна на 20 километра от Москва, не е за пренебрегване една добра ударна комбинация от Земята и Космоса да му напомни, че освен Русия има и други държави на планетата Земя;

   1. Абе, „Иванчо“,
    Ти, да не си Иванушка глупака,
    или си глупака Ханс?!?!

 14. Какво ли още трябва да се случи, за да се изправим, като един и да изринем кочината на всички нива в България? Какво ли още трябва да се случи, за да се изправим, като един и да изринем кочината на всички нива в България?
  Политика, спорт, бизнес, прокуратура, съд….

  Където и да бръкнеш, все е пълно с боклуци, нагаждачи, комплексари, гъзолизци, алчни и продажни корумпета от всички възможни партии, които ни онождаха в последните 30 години! Няма го вече българският дух, няма я гордостта от славното ни минало, няма и истински лидери, които да ни поведът към спасението.
  До кога ще ги търпим, докога????

  Иван Иванов https://svobodnoslovo.eu/%d0%ba%d0%b0%d0%ba%d0%b2%d0%be-%d0%bb%d0%b8-%d0%be%d1%89%d0%b5-%d1%82%d1%80%d1%8f%d0%b1%d0%b2%d0%b0-%d0%b4%d0%b0-%d1%81%d0%b5-%d1%81%d0%bb%d1%83%d1%87%d0%b8-%d0%b7%d0%b0-%d0%b4%d0%b0-%d1%81%d0%b5/

  1. Сатаниските символи и намеци в последните години на ивеститорите . Някой забелязва ли ги? Преображенски манастир „Св.Преображение Господне“ на 7км северно от Велико Търново.Колелото на живота. Сърпът на смъртта е нарисуван така сякаш реже главата на духовния човек, а грешникът си живее. Фигурата на жена в мантия на входа на Дамасцена-с. Скобелево над статуята на съпругата на цар Севт ІІІ- царица Береника. Уж жена подобна на Статуята на Свободата, но ако се вгледате/понеже е нависоко и не се набива на очи/ под мантията и единият и крак е гущерски, както и едната и ръка. Освен това има опашка. На мен ми прилича на Статуя на Поробването. Споделете, ако сте забелязали и други.

  2. По- вероятно е малцинствата да спретнат Роминтерн и една ромска революцийка накрая !

   Революционната енергия на бай Българин е разпръсната по опашки за олио,тоалетна хартия,чалгаджийници и гръцки плажове …
   Как се събира това ?!

   Венсеремос.

  3. Др. Отечествен фронт ,виж моля ,какво съм ти написал по-долу за революционния патос на българина !

   1. Другарю Венсеремос при мен това което си написал е по горе ,при теб е по долу .Но както е да е ,прочетох и ти признавам че си напълно прав . А примерът е побоят на лекарите във Самоков от 200 циганина онзи ден .Въпросът ми е кога 200 Българина ще се съберат да се бият за националните интереси на Родината ни ? Никога и ще ти кажа защо ,преди няколко години група цигани във Асеновград пребиха от бой Български ученици и техните родители вместо да вземат сопите .Тръгнали със хора и ръченици и гайди и тъпани да плашат циганите .Та да се видим що струваме другарю Венсеремос .Страхливци както ни нарече шефът на Роскосмос Рогозин .А онзи ден тука един ще ми пее дитирамби че сме били продажници защото сме се само обиждали като народ . Ами какви сме бе лольо ,става въпрос за онзи другия ,боклуци сме си като народ и във това число влизам и аз ,щото съм неделима част от този пропаднал народ .

    1. Да,така е за жалост и аз се чувствам нередовно когато бия чертата под плюсовете и минусите на българина,демек на моите ,де…

     Венсеремос.

     1. Може да ме наречеш комунист ,ама аз не съм такъв моята вяра и убеждения и идеали са други .Но притежавам един от том от спомени написан от личният секретар на Георги Димитров .И там се казва че винаги пред народното събрание или по други поводи Георги Димитров е казва че критиката трябва да върви ръка за ръка със самокритиката,само така един народ може да върви напред .Щото много лесно е да критикуваш ближният си за грешките които прави. Ама по трудното е да си сложиш ръка на сърцето и да кажеш извинявай и аз сгреших .Мисля че и великият наш национален герой и национална икона Васил Левски беше казал подобно нещо за кривиците ни.

 15. Още в началото като кандидат президент като го чух как говори – кухо, фалшиво, демагогски, рецитиращо, изкуствено и през ум не ми е минавало да гласувам за него!

 16. Фалш и лицемерие…, особено когато един политик се опитва едновременно да успокои духа на българите и да угоди на евроатлантическите си господари.

 17. Имах желание да отида на поклонение на Атон,
  но жени и лица от мъжки пол под 18 години нямат право да го посетят.
  Можех да направя каботажно плаване около полуострова, но ББ замрази доходите.
  Не успях да тръгна и по Пътя на Камино, въпреки че е предимно за католици…
  Но пък в съботния ден посетих в Радград православната църква „Свети Николай Мирликийски Чудотворец“ .
  Намира се в квартал Вароша и е една от най-представителните в България от средата на деветнадесети век. Построена е през 1860 г.
  Останах очарована, въпреки, че се нуждае от освежаване на стенописите.
  Та и в България има много свети места за поклонение.

  1. Сменяй пола. На мода е. То пък едни мъже ходят… Сктити педеруги.

 18. Радеви да вървят на …майната си (исп.ез. del coño de la madre ).
  От там ще се върнат покрити със слуз, воняща и лепкава.
  Лошата новина е, че българския народ е поел по пътя на самоубийствения политически туризъм и постави на власт Кир4у Измамник, син на ченге от ДС и неговата утешителка П*тка Гуглена.
  Кланяйте се на идолите, грешно, но извинението е, че сте прости и Бог ще ви прости, но помислете, че утре трябва да хващате сопите, а не на Гуглена п*тката, щото тя хляб и мляко не дава, а само неприятна миризма.
  Cъщото важи и за краварският *уй на НАТО.
  Заради това, не хващайте неполезни неща, които работа не вършат, а сопите.

 19. Един Масон в Атон …Жена му в Иберийските планини …Новият вид Хаджилък …!!! България 32години БРОДИ …одрипавя …остаря…поболя се …водена от БЕЗдушни Хора !!!

  1. Също без интелект, без харизма, без каквато и да е емпатия към бедите и нещастията на народа, вкопчени във властта, която им дава толкова много облаги!

 20. Тези двамата се чудят как да изпреварват Бойко. И понеже не могат , го копират. Тръгнал той да ходи на Атон , а тя да минава пътя Камино. Алоууу, … С каквито обидни думи да ги наречеш , им е малко.
  Какво става с България и защо ?

 21. Слугите на сатанистите много духовни станаха. Смешници жалки.

 22. Извинявам Ви се госпожо Томова за днескашния си пост но повече не мога да ги трая – ще я подкарам напряко през просото.

 23. Моето обръщение до всички властимащи тъпанари.
  Не съм Ви избирал и за това не ми пука за вас. Кафа от тъпите ви напъни да спирате сайта „Афера“. Не можаха да ме лустрират, не можаха да ме депутинизират, няма да можете и да ме вържете в стадото на вярващите на вашите лъжи! Този сайт – в това именно е парадокса, колкото и да искате да го смачкате, ще живее защото ние го искаме а вие нищо не можете да сторите срещу това. Сайта ви върши огромна услуга при това безплатно за вас – ако го нямаше, ние щяхме да излезем на улицата и тогава не само задниците но и главите ви щяха да ви болят. Не ви се разминало и няма да ви се размине – с Варна никой не е успял да се оправи през вековете. Спрете с тъпите си игри иначе лошо ви се пише!

 24. Какво ми наблягате на духовните тинтири минтири, те са там с държавни пари!

 25. Безсрамници ! Утихваш и мълчиш ! И се чудиш ,какво става с България ? Защо ? Защо за управници от …..по голям…..? И до кога ?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *