« Върни се назад Публикувано на 31.05.2021 / 8:02

ДУЕТ „НОВОДОМЦИ“ ЩЕ УПРАВЛЯВА ДАНС. ЕТО КОЙ Е И НОВИЯТ ЗАМ. ШЕФ НА ДАНС!

Назначеният преди седмица за председател Пламен Тончев искал за свой заместник – Павел Нестеров, шеф на ДАНС-Хасково.

Права ще излезе Татяна Дончева, чe ако искаш да си сигурен в ефективността на една служба, не може като служебниците на Румен Радев, да слагаш начело на ДАНС началници от селския мегдан. След парашутирането на Пламен Тончев начело на ДАНС, след „успешни“ над десет години като директор на териториалната структура на агенцията във Враца, вече е ясен и неговият заместник.

Това ще е Павел Нестеров – от десет години началник на ТДАНС-Хасково.

По това предстоящо до часове назначение (правителството назначава заместник-председателите на ДАНС по предложение на председателя) само ще попитаме и няма да чакаме отговор – да сте чували през тези десет години нещо за разкрити контрабандни канали по границата с Турция? Не сте, нали. И Нестеров не е чувал.

Като верни службогонци, които десет години са коленичили на предишните, сега ще се изгърбят да го правят и пред новите. Така че ефект от работата им не очаквайте. Това не е като да го даваш тежко по стъргалото на Враца или на Хасково, където всички,  които трябва да разследваш, ти се усмихват.

Не е важно откъде си, а какъв ти е манталитета и смелостта.
Ето какъв:

Ден,  след като е назначен в ДАНС, Пламен Тончев е повикал от Хасково в София своя другар Павел Нестеров, за да се разберат,  как ще работят съвместно. За да остане „тайна“ срещата между двамата, тя не се е състояла в кабинета на председателя на ДАНС на бул. „Черни връх“, а в новия апартамент на Тончев в кв. „Кръстова вада“ зад мол „Парадайз“.

Точно така – командированият от Враца в Кюстендил преди година Пламен Тончев междувременно се сдобива с нов апартамент в жилищен комплекс „Иглика“, находящ се по права линия на около 1234 м. от сградата на ДАНС.

Освен, че ще може да ходи пеша на работа, преди това Тончев някак трябва да обясни откъде и как се е запознал със строителите от „Мират Груп“ ООД, а най-вече и колко пари е взел назаем, за да си позволи апартамент с цена на квадратния метър от 1300 евро и нагоре. Той си знае…

Изненада! Новодомец, при това с поне два нови апартамента в София се оказва и гласеният за заместник-председател на ДАНС Павел Нестеров. Забележително е, как, докато ръководиш дирекцията на контраразузнаването в Хасково,  купуваш жилища в столицата.

Лошо няма, стига да може да обясниш, как си намерил през 2014 г. апартамент в София на цена от 600 евро на квадрат. Три години след като купува първото жилище в столицата, Нестеров прави първа вноска от 20 000 евро за втори апартамент, пак в София. В задачата се пита, купил ли е преди година и трети апартамент в София Нестеров?

Толкова за дует „Новодомци“, от който трябвало да очакваме действия, рече Радев. После да не се чудим – кой си купува апартаменти в кварталите без канализация, но близо до мол-а и до ДАНС. Има кой – „столичани в повече“.

Снимка: Пламен Тончев с луксозен апартамент на 1234 метра от началническия си кабинет в ДАНС. В жилището се е провела среща между Тончев и Павел Нестеров, който трябва до часове да бъде назначен за зам.-шеф на ДАНС.

Калин Спасов

«