Публикувано на 22.05.2020 / 8:58

ДРУЖБАТА НА БОКО И ГЕН. МУТАФЧИЙСКИ ОТ ВРЕМЕТО НА … „ИПОН“

ДРУЖБАТА НА БОКО И ГЕН. МУТАФЧИЙСКИ ОТ ВРЕМЕТО НА … „ИПОН“Из биографията на ген. Мутафчийски:

„…От 1989 г. е офицер в българската армия. От 1991 до 1993 г. началник на медицинската служба към поделение ІV километър − Генерален Щаб. През 1996 г. завършва „обща хирургия“. Между 1997 и 2002 г. е асистент в Клиниката по съдова хирургия на ВМА (КСХ-ВМА). От 2000 до 2003 г. е старши асистент в Клиниката по обща хирургия (КОХ-ВМА). През 2005 г. специализира „Военна хирургия“ и същата година става докторант. Завършва през 2011 г., а от 2012 г. е доцент. През 2014 г. става началник на катедрата по хирургия във ВМА. Същата година става заместник-началник на академията. От 2015 г. е професор по хирургия.

Из биографията на Бойко Борисов:

…След напускането на системата на МВР Борисов се насочва основно към охранителния бизнес. На 13 септември 1991 година той основава фирмата „Ипон-1“ ООД, която осигурява охраната на видни личности като Тодор Живков, Симеон Сакскобургготски и президента на Международния Олимпийски комитет Хуан Антонио Самаранч. През 1992 година Борисов създава „Ипон-2“ ООД, а след това „ИПОН – Агенция за сигурност и охрана“ ООД. След назначаването му на държавен пост през 2001 г. като главен секретар на МВР, Борисов се оттегля от бизнеса си.

Бойко Борисов: „От 20 години сме приятели с ген. Мутафчийски…“.

Което означава от 2000 година., когато ген. Мутафчийски е „старши асистент в Клиника по съдова хирургия във ВМА“, а Бойко Борисов е в охранителната фирма „Ипон“.

Нататък кариерата и на двамата изкласява с „яростна сила“ „яко“.

Afera.bg

Коментари 14 за
“ДРУЖБАТА НА БОКО И ГЕН. МУТАФЧИЙСКИ ОТ ВРЕМЕТО НА … „ИПОН“”

 1. Може Мутафчийски да е роднина с ПИБбанкера Ивайло Мутафчийски който е ПЛЕМЕНИК на байТОШО сиреч Бойко и касапина -гробар Мутафчйски да са в близко-родствена роднинска връзка.На Бойко му личи румънско-циганската ЯШАРСКА жилка а МУТАФЧИЙСКИ е циганска фамилия МУТАФ човек правещ ПАРЦАЛИ

  1. …,,PROVANSA,,VINAGI,,IZBIVA NA CHELOTO,,..DALI KRADENE,DALI KARIERIZAM,DALI PODNMAZVACHESTVO I MALODUSHIE…A KOGATO E ,,VAV VLASTTA,,..GLEDAYTE ,,MU SEIRA,,I,,KOMPLEXITE,,!

 2. Цигарите, алкохола, дрогата, коронавируса, рака, спина, чумата, тероризма, бедността – всички те убиват. Но най-смъртоносна обаче е агресивната простащина в политиката. Повече от черната мамба дори…

 3. Сега Андрейрайчевци, Севдета и сие се чудят как да обяснят на вожда си, с оглед излизане от ситуацията с неговите любовни предпочитания, че българите все по-масово не приемат хомосексуалните, особено като политици. А това е факт от проучване на „Евробарометър“ от м.г., в което е констатирано, че хората в РБ са
  „изглежда най-негативно настроените европейци спрямо хомосексуалните и не са склонни да приемат публични прояви на привързаност между гейове, лесбийки и транссексуални хора.“ В него се отчита бързо засилване на негативното им отношение особено през последните 4 години, вероятно от тяхното убеждение, че във властта има твърде много обратни и това допълнително влияе страната във всички класации на ЕС да е на последно място.

  1. Мисля, че сърбите все пак ни бият в подобна класация, но може и да греша. 🙂

 4. а египтяне считали, что любой, кого, так сказать, «использовали как женщину», богом быть не может…

 5. най вероятно ги е ръководил един и същ офицер и се запознават на стълбището на „явочната квартира“ …. единия отива, другия се връща …. 🙂 🙂 🙂

  1. Тоя офицер да не е бил от DEA, а явочната квартира да е в Цариград? То при подобно разминаване може да се извърши и моменталка…

 6. Публична е информация,че пулмолога пофесор Коста Костов е бил също с Мутафчийски за поста шеф на ВМА
  Борисов е назначил втория!
  Дали е случайно,или Мутафчийски се отблагодарява на ББ за назначението?

 7. Явно това приятелство е наистина яка мъжка дружба. Както бързо е изкласил Мутафчо, така и ипонецът – лика-прилика са си. Само не разбирам защо се криха толкова дълго. Няма нищо срамно, че се обичат.

  1. Доста непълни са им биографиите. Редно е да ги допълним документи и да ги дадем там, където е необходимо. Човек дори и да има власт не може да си промени биографията.

  2. Не бе госпожа, Четкаров е хирург, Тиквата е с мангалски гени, а всички с мангалски гени имат хемероиди, вътрешни, външни, чревни полипи и подобни, които ако не се оперират навреме могат да доведат до срастване и рак на дебелото черво.
   Полезно е да се сприятелите с хирург ако сте на 45 – 50г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *