« Върни се назад Публикувано на 12.12.2023 / 10:00

ДРЕБНОТЕМИЕ

Съдбата е велика!

Най-накрая, след като цял живот си мъкнал тежките пазарски мрежи с дребнотемие, Съдбата може би все пак ще те изправи пред най-важното. Пред най-голямата тема! Може би. Ако си късметлия.

Път си е обаче до там, нека не се лъжем. За да стигнеш до Големия финал, задължително ти трябва малко късмет, капка безотговорност, както и, разбира се, кило – кило и половина самодисциплина, за да не вземеш случайно да превърнеш капката в езеро. Или както казва другарят Айнщайн, ако прекалено дълго гледаш напред, рано или късно ще видиш гъза си.

Скоро ще започна своята 50-та година на гости на третата планета, като през цялото това време аз безотказно продължавам да се водя от правилото, че шашав човек и силен ветър нищо не може да ги спре!

И тук трябва да отбележа, че не говоря само за себе си. В общество, в което децата по цели нощи дишат райски газ, докато родителите им се мачкат по улиците след коктейл от метаамфетамини, свинско със зеле и компот, е нормално да имаш свой изчанчен компас, който да те преведе през абсурда на битието. И в този ред на мисли бих искал да допълня думите на журналиста Ивелин Николов, че само д-р Гълъбова може да помогне на Бойко Борисов. Аз действително считам, че само д-р Гълъбова може да ни бъде адекватен премиер.

Истината е, че няма истина, а има единствено набор от пластмасови модели, които едни пластмасови хора ежедневно ни продават за истина. Руснаците били гадове, а Зеленски не бил фашист – нима? Украинците нямали право на собствен избор, а американците им били първи приятели – нима? Израел не извършвали геноцид в Газа, а Хамас не били терористи – нима? Педерастията не управлява България, а Коцето е патриот – нима?

Въобще, ако вземем да съдим за състоянието на народа ни по телевизионните реклами, например, то излиза, че вагиналната сухота е основен проблем при жените, а простатата и потентността при мъжете. Хазартът пък се оказва единствено проблем на спортистите.

Дребнотемие…

Дребни теми, обвиващи в мъгла голямата тема. А тя за мен е: Ще я има ли България? И въобще струва ли си да я има, ако тя ще бъде единствено инкубатор за алчни престъпници и тлъсти същества, лишени от капка съвест?

За мен лично няма никакво съмнение, че Бойко, Делян и Киро (БКД) са от едно и също котило. И че представляват най-мощната организирана престъпна група, вилняла из територията на бедна България. Мисля, че дори най-обърканият българин вече знае, че тези три лица са завършени национални предатели. Първите двама – за да спасят задниците си от горелката на своите американски партньори, а последният пък – просто защото е куха лейка, удобна за всякакъв тип манипулация. Парапет със зъби.

Нещо повече. Според мен е задължително тези тримата да бъдат екстрадирани в САЩ. Така, както там бяха екстрадирани преди това Ел Чапо и други видни престъпници, станали известни със своите крупни постижения в сферата на завършената човеконенавист.

Земя, управлявана от секретарки и подлизурковци. В това се е превърнала България. 30 години някакви кляфки, правени на матрица, бърборят безсмислици от телевизора, сменяйки единствено прическите си. Дали ще се наричат Поптодорова или Нейнски, или пък Габриел, или Надежда Йорданова, разлика няма. Отпред е прасето, а отзад – прическата. Народ на студено къдрене.

Голямата тема – как да стигне човек до нея? Как да стигне човек достойно до финала, при толкова много дребнотемие?

Общество, перманентно засипвано от нестихваща градушка от политическо празнословие, безпардонна безпринципност, пошли класации, хибридни месии, силиконови идеи, общество без документи, без минало, без надежда за възможно бъдеще. Народ – сирак. Отгледан по улиците, останал жив благодарение на огризките, които прасетата му подмятат. Ден след ден.

Дребнотемие…

И като ви говоря за огризки преди малко прочетох в БЛИЦ, че САЩ и Украйна имали таен план, как да победят Русия. И си викам: Въх, тоя Крачунов! Явно и Байдън, и Зеленски му звънят за медийни опорки… и му споделят тайните си планове… току-виж утре БЛИЦ нападнали Хизбула!

Дребнотемие…

 Или пък Ивайло Мирчев – онзи същият, демократичен Шиши, онзи същият, който драпа с лодката до Росенец… Та, той преди малко вика от телевизора, че имал информация как ДАНС били спирали разследвания срещу руското влияние у нас. Абе, Прасчо златен, един въпрос: Какъв ДАНС те гони, бе, душко? Какъв ДАНС те преследва, бе, слънце на демокрацията? И малко по-лично да попитам: Абе, Мирчев, кой си ти, че да определяш кой на кого може да влияе? Кой си ти, бе, Мирчев? Сериозно те питам! Ти ли ще ми кажеш на мен, душко умрела, кой може да ми влияе и кой не? Ти ли ще ми кажеш на мен дали да харесвам Русия или не? Ти ли ще ми обясняваш на мен какво е Америка, при положение, че съм живял там и продължавам да се възхищавам на стотици постижения, родени в тази страна. Я ходи плувай, бе, шаран умрел!

И този същият наглец вика още от ТВ ефира, че аз трябвало да бъда с Украйна, щото, разбираш ли, България била във война!

Да, прав си, Прасчо, във война е България! Във война е с прасетата. И войната се очертава да бъде брутална. Действително. Хубавото е, че поне Коледа наближава. А прасетата обожават Коледа.

Дребнотемие…И в този ред на мисли, тъй като предстоят промени в Конституцията, считам, че би било добре ако дребнотемието бъде институциализирано. Щото, помислете, дребен народ, дребна Конституция, дребни теми…

Имаше един филм на Уди Алън, в който главният герой изведнъж изгуби фокус и започна да вижда всичко размазано. Така е и с дребнотемието. Дребнотемието те лишава от фокус. За да не можеш да видиш Голямата тема. Онази, която в частния случай накрая най-често стои върху транспарант на входа на гробищата – “Добре дошли на големия финал! За съжаление човекът умря от дребнотемие.”

Въх! Каква нелепа смърт! 1300 години история, а на финала да умреш от дребнотемие. Абе, „Съдбата е велика!“ – обичат да възкликват прасетата около Коледа.

 Васил Петев

www.mediamall.info

«