« Върни се назад Публикувано на 02.09.2022 / 12:35

ДРАМА В ГЕРБ! “ЯСТРЕБИТЕ“ В ГЕРБ БИЛИ НА ТАЙНА ВЕЧЕРЯ С ХЕРО МУСТАФА ЗАД ГЪРБА НА БОЙКО БОРИСОВ!

Макар и към момента ГЕРБ да изглежда сравнително единна, в редиците на партията постепенно върви тихо разцепление.

Това все по-явно личи от разделението на две групи в партийното ръководство – тази на т.нар. “Ястреби” (това са проамериканските лица в ръководството на партията, тези, които минават за соросоидите в ГЕРБ) и т. нар. “Патриотично звено” (това са онези, които пък имат по-изразени националистически виждания за развитието на партията).

Доказателство за горното е и неофициалната информацията, която достигна до opposition.bg, че приблизително преди около 2 месеца т.нар. “Ястреби” са били на тайна вечеря с американския посланик Херо Мустафа. Драмата е в това, че те не са уведомили за нея лидера Бойко Борисов. Защо са запазили въпросната вечеря в тайна, разбира се, е ясно за всички – същите тези искат да овладеят ГЕРБ, поставяйки в изолация нейния лидер и създател Бойко Борисов.

Според информацията на opposition.bg въпросната вечеря се е състояла извън американското посолство, най-вероятно във ВИП залата на някой софийски ресторант.

По думите на нашите източници на въпросната тайна спявка, освен американския посланик Херо Мустафа, са присъствали още бившият външен министър Екатерина Захариева, бившата социална министърка Деница Сачева, бившият финансов министър Владислав Горанов, както и бившият вицепремиер Томислав Дончев. На вечерята също така е бил и сочения за бъдещ формален лидер на партията Даниел Митов.

Формална тема на срещата е било свалянето на ветото срещу Република Северна Македония, но също така е бил обсъден и въпроса за евентуалното бъдеще на партия ГЕРБ без Борисов начело.

Нашите източници също така твърдят, че много скоро след въпросната вечеря Борисов е научил за тайната спявка на своите довереници с американския посланик и след шумен скандал им е поискал обяснение. В последствие те пък са се опитали да замажат ситуацията, като обаче веднъж възбудили недоверието на Борисов към себе си, той и към момента продължавал да гледа на изменниците с голяма доза недоверие.

Какво реално обаче предстои да се случи и каква ще бъде съдбата на Борисов и ГЕРБ, тепърва предстои да видим. При всички положения обаче и към този момент е ясно, че в небосклона над ГЕРБ се събират все повече гъсти облаци, а до разразяване на бурята оставя все по-малко време.

www.opposition.bg

 

«