« Върни се назад Публикувано на 01.02.2022 / 10:56

ДРАГИ НИ, ЖУРНАЛАЙКИ, ШУМЕНСКО-РАЗГРАДСКА „ПП“ & ТОШКО, И БЕЛЕНЕ ДА ОТВОРИТЕ ЗА ЖУРНАЛИСТИ, ВСЕ ЩЕ ИМА ТАКИВА, КОИТО ЩЕ ПОКАЗВАТ НАСРАНИТЕ ЗАДНИЦИ НА ВЛАСТТА!

По време на заседанието на парламентарната комисия по културата и медиите от 19.01.2022 г. народната представителка от “Продължаваме промяната” Антония Димитрова предлага въвеждането на наказателна отговорност за журналисти заради техни публикации. Не става съвсем ясно какво точно има предвид депутатката, дали клеветата и обидата, за които и сега може да се носи наказателна отговорност, трябва отново да се превърнат в престъпления от общ характер и отново да бъдат преследвани от прокуратурата, дали отново трябва да се наказват със затвор или пробация, или пък да се създаде нов състав на престъпление.  Никой от останалите членове на комисията не се противопоставя на идеята, вместо това председателят Тошко Йорданов от “Има такъв народ”, заявява, че има идея и ще я сподели на коалиционно ниво. В дискусията как да се търси отговорност от авторите на публикации със заблуждаващо съдържание се включва и зам.-председателят на комисията Тома Биков от ГЕРБ, който казва, че проблемът е, че на някои сайтове не може да се открие нито собственикът, нито авторът и затова няма как да се търси отговорност, “иначе, разбира се, всички сме за”. Тошко Йорданов отговаря, че “този проблем може да бъде избегнат с една законодателна промяна, която много рязко ще дисциплинира и сайтовете, и телевизиите” и обещава да представи тази промяна.“

Въпросната депутатка от „ПП“ Антония Димитрова, според представената от нея биография, е работила седем години като „журналистка“ – в Радио Шумен, където била две години, и в регионалния вестник „Екип 7“ в Разград.

Драга ни, журналайке, понастоящем депутатка от „почЕтените“ от „ПП“ и драги ни, Тошко, дето като „журналист“ цветисто призова „що не и еба майката на Веселина Томова“ и то след като точно Веселина Томова извади на показ чекмеджетата на Бойко Борисов, наказателната отговорност за журналисти, която така сладостно настървено предлагате, всъщност я имаше преди години, когато очевидно сте се занимавали с всичко друго, но не и с журналистика.

В България, драга ни, шуменско – разградска журналайке, и набеден за „журналист“ Тошко, истинската репресия срещу журналисти минава точно по „съдебен път“.

Тогава, когато съществуваше точно таза репресия, която сега искате да въведете, две присъди те правят рецидивист и хоп-троп може да те доведат до затвора – да си пишеш репортажите от килията.

Перфектен начин за саморазправа – ако си истински журналист, а си истински журналист, когато не си обичан от ВЛАСТТА, същата тази Власт, която посредством и КРЪГОВЕТЕ и по интереси, и далавери, започва да те „обстрелва“ с купища дела за клевета и обида – едно след друго – за дума, запетайка, за „болки и страдания“ и прочие тинтири – минтири. Вместо Властта да се сезира по разследване на журналиста, журналистът става обект на преследване със завеждане срещу него на дела. Смазан пиниз, който върви по схема от години.

Минала съм по тоя път. Даже и с „наказателната отговорност“. Някога във Варна бях осъдена на 8 месеца лишаване от свобода при три годишен условен срок, заради думата „пишман“ и „некомпетентност“. Тогава, един от аверите на Слави Трифонов – Христо Асенов – Бацата умираше от смях, че нито един от техните бандити няма такава присъда, каквато имам аз като разследващ журналист.

А когато в един град пишеш срещу Симбиозата на всички власти, оплетени като черва, съдиите само чакат да им паднеш на гюме. След тази присъда същата тая корумпирана Власт заведе още пет дела срещу мен с единствената цел, според една от най-властните съдийки /тогава/, думи казани конфиденциално: „ровете за всяка дума, тая ще я вкарам в Сливен…“. Не мина номера, но само аз знам на какъв психо „законов“ терор бях подложена.

Сега готвите същата „гилотина“. Понеже „продължавате промяната“, пардон, „подмяната“.

Впрочем, като сте толкова загрижени като „журналисти“ /какви точно „журналисти“ е трудно да се сетим!/, би трябвало да знаете, че и сега всеки може да заведе дело срещу който и да е журналист, ако този всеки ревне, че е претърпял „болки и страдания“. И това се случва всеки ден – айде проверете колко дела има срещу журналисти и медии.

Не можело да намерят журналистите и медиите, които да съдят? Айде бе! Глупости на търкала. Не можете да намерите такива сайтчета като „информиран.нет“ /а специално тоя менте сайт и не го търсите изобщо, защото той е менте „правилен“ за властта ви/ и „брадва“, „мрадва“, и прочие, но всички медии, които „са на пазара“ и не са от породата на „измислени“ не само са обозначени, но и непрекъснато са съдени. Обикновено по закона за договорите, като от тях се претендират огромни суми.

Като сте толкова големи „журналисти“, драга ни шуменско-разградска журналайке и „топ“ „журналисте“ Тошко, да бяхте се погрижили за истинската свобода на словото и журналистиката и да потърсите механизми за спиране на тоталната преса срещу журналистите, приложена от Власт – съд – бизнес кръгове, оплетени в корупция като свински черва, от които нито един читав журналист няма как да излезе неосъден, без значение виновен ли е или невинен. Просто защото поръчката идва от Горе и всичките са си плюли в устите.

Да бяхте вникнали в истинския проблем!

Ама няма как да вникнете в нещо, което по никакъв начин не ви е докоснало, тъй като сте далеч от истинската журналистика.

За вас „истинската журналистика“ очевидно е онази, която слугински играе ролята на „дръжка на микрофон“ и не създава проблеми. Тази, която създава проблеми – бегом в затвора.

Когато войнстващото бездарие вземе властта, а това у нас в момента е крещящо очевадно, това е положението!

Ако ще и Белене да отворите за журналисти обаче, нали ви е ясно, драги ни шуменско-разградска „ПП реформаторке“ и драги ни Тошко, че все ще има малцина, които „ще си го преместят“ и ВЪПРЕКИ всичко ще продължат да показват насраните ви властови задници?!

Веселина Томова

«