« Върни се назад Публикувано на 27.10.2017 / 13:51

ДПС: „КОЙ РАБОТИ ПРОТИВ ДЪРЖАВАТА – ГЕРБ РАБОТИ ПРОТИВ ДЪРЖАВАТА! ОСТАВКА!“ КОМАЙ САМО ДОГАН МОЖЕ ДА СВАЛИ ТОВА МРАКОБЕСНО ПРАВИТЕЛСТВО!

доганПредседателят на ДПС Мустафа Карадайъ заяви за писмо на ДПС адресирано до европейските институции:

Писмото ни е израз на нашата загриженост за бъдещето на страната и то е в интерес на държавата, защото призовахме ГЕРБ да предприемат решителни действия относно националистите. Както всички знаем предприети действия няма.

Не само това – няма и позиции. Отговорност на всички партии от демократичния спектър, както и на цялото демократично общество е да противодейства на участие на националисти и ксенофоби във властта. При липса на позиция и действия в страната ние сме принудени да поставим въпроса на вниманието на европейските институции.

ДПС изразяват своята тревога от надигащия се национализъм в Европа и че докато в Европа системните партии избягват да се коалират, като отговорна партия ДПС не може да остави тези въпроси без последици.

Ще продължим да поставяме въпроса и ще участваме в общи действия за пресичане на явлението в Европа и в частност в България. Чухме скоро и изявлението на председателя на парламента на Гърция. То беше също в тази посока.

За присъдата на вицепремиера Валери Симеонов за обида на ромитеразбрахме от медиите. Не само това – от медиите разбрахме и за оградата и каналджийството. И какъв е резултатът – обявиха оградата за обект с национално значение.

От медиите разбираме и за други съдебни решения и то влезли в сила. Решение на ВАС от 2015 г. за премахване на незаконно строителство в Бургас. Фирма, представлявана от управителя В. С.

Пак от медиите разбираме и за друго решение на ВАС от 2013 г. за премахване на незаконен строеж в Смолянски регион, в Златоград. Става въпрос за телевизия „Скат“.

Но медиите поставят и още ред въпроси – въпрос, който е поставен от медиите, ще ви изчета заглавието от 27 юни 2017 г.: „Скандал Валери Симеонов строи незаконно край сараите си в Златоград, докато уж се бори с незаконното строителство“. Виждаме и действията му лятото на морето.

„Фирмата „Скат тв,. ООД“ на Валери Симеонов – нарушител на закона“. „Пак от медиите – „Законите не важат за вицето“. От 28 март 2014 г. малко по-стара публикация – „Кога Скат ще бутне незаконното си строителство в Златоград“.

Какъв е резултатът, медиите питат, гражданите очакват, но докато медиите поставят въпроси резултатът какъв е? Заплаха към медиите и то обърнете внимание чрез официалния сайт на Министерски съвет. Изпълнили ли са тези решения? Явно като четем медиите, май не са.

Вместо това обаче награда – вицепремиерски пост. Това ли е сигналът, който искаме да пращаме към обществото. Това ли е спазването на закона и еднакво от всички? Това ли е правовавата държава? Това ли са демократичните процедури?

Доколкото знам, демократичните процедури народът така бил пожелал, им адвокатстват от ГЕРБ и персонално г-н Цветанов. Това ли е пожелал народът, г-н Цветанов?

Писмото на ДПС до европейските институции не е против държавата, а е израз на загриженост за бъдещето на държавата и за състоянието на демокрацията.

Кой работи против държавата – ГЕРБ работи против държавата чрез включването на националистите във властта при наличието на всички тези факти, които ги виждаме от медиите. Само в името на властта, партийния интерес.

В името на демокрацията и държавността, в името на европейските ценности ние призоваваме за решителни действия националистите вън от властта.

При наличието на това, което ви показваме тук, а и не само тук, досега включително и от трибуната на Народното събрание и на всичко онова, на което сме свидетели последно време – оставка.“

АФЕРА го пише отдавна – че колкото и абсурдно да е – при наличието на такава мракобесна власт, да има такъв заспал овчи народ – комай само Доган може да свали това безумно правителство „Борисов 3“. АФЕРА припомня и, че отдавна Доган не трябва да се бърка с Пеевски – от доста време текат трусове на пластовете, невидими за аудиторията.

Още повече, че „рестото“ приближава… И именно затова е тази нагла, агресивна истерия на ГЕРБ управлението към всички, които са против властта на мафията, която управлява България.

Идат избори…

Afera.bg

Колаж: Иво Ангелов, „Свободен човек

«