« Върни се назад Публикувано на 21.04.2010 / 20:41

ДПС заподозря БСП в поумняване

Това силно ми напомня на самокритиката в стил “отсега нататък”, без да си признаваме какво я налага и какво е било. Нещо такова беше казал през пролетта на 1989 г. на редовна среща в резиденция Бояна пред Творческата интелигенция ( защото имаше и нетворческа, една тъпа такава, както излизаше) др. Тодор Живков.

На събрание на Младата художествено-творческа интелигенция (МХТИ) в зала 11 на НДК пък ни събраха да ни разяснят какво точно е искал да каже той. На трибуната бяха председателят на тази Млада творческа интелигенция, телевизионният шеф Явор Цаков, човекът- култура от ЦК на БКП Георги Йорданов и, разбира се, първият секретар на ДКМС Андрей Бунджулов ( днес е съветник на президента по връзките с обществеността, но в сайта на институцията не пише нищо за тази славна номенклатурна страница от живота му).

Че бях млад, бях. За творец може би също можех да мина. Но явно не бях достатъчно интелигентен. Станах и извън сценария взех думата на трибуната, за да попитам, не е ли редно пазителят на конституцията, държавният глава , който заявява как трябвало да започне да се спазва, да си подаде оставката след това признание. Излезе, че съм задал тъп въпрос. Подадоха ми оставката от този момент от публични изяви по радиото и телевизията.

И днес продължавам да страдам от липса на интелигентност. Не разбирам, как е възможно да управляваш с години, а като минеш в опозиция тепърва да започнеш да поемаш политическата отговорност за излъганите си избиратели?

Впрочем и от БСП казаха, че било време за откровен диалог с ДПС. Нали се досещате какъв би трябвало да е бил коалиционният им разговор – май само за разпределяне на порции е ставало дума тогава. Каква ти откровеност, когато всеки се ръга да отхапе по-голямо парче от далаверата. И чак сега, когато усетиха вредата от преяждането, се присетиха да бъдат откровени. И то помежду си. Представяте ли си с нас колко са честни, щом като партньори от поне една петилетка имат нужда да поставят начало на откровеността.

Един депутат от хората на Доган обаче отвърна на БСП, че отправят този призив, защото било вероятно най-после да са поумнели. Е, това вече е откровено. Най-после единият партньор нарече другият глупак. Едно добро откровено начало!

Иво Инджев
www.ivo.bg

«