« Върни се назад Публикувано на 27.05.2017 / 22:40

ДПС В МЕДОВЕЦ: ЩЕ СВАЛИМ ФАШИСТИТЕ ОТ ВЛАСТ. ВЕЧЕ ИМАХМЕ И СЕ СПРАВИХМЕ С ЕДИН ТОДОР ЖИВКОВ, ДРУГ НЕ НИ ТРЯБВА!

медовецДПС събра стотици на възпоменателен митинг „28 години майски събития“ и курбан за жертвите в Медовец.

ДПС спази традицията и събра на 27 май 2017 г. стотици на възпоменателен митинг-събор „28 години майски събития“ и курбан за жертвите в Медовец.

Тази година почитта към жертвите съвпадна с началото на Рамазана и постите след изгрева на слънцето. Програмата и официалната част започнаха в 18 часа, за да се спази религиоазният обред и курбанът да се даде след залеза на слънцето.

Гости на събитието бяха председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, заместник-председателят на партията Ахмед Ахмед, евродепутатът и председател на младежкото ДПС Илхан Кючук, председателят на Областния съвет на ДПС-Варна Сали Табаков, председателят на КРЗК на Областния съвет на ДПС-Варна Рюстем Азис, Ведат Сакалъ, Неджиб Неджибов – председател на общинската структура на партията във Варна.

Традицията уважиха и депутатите Ерджан Себайтин, Хамид Хамид, Хасан Адемов, Танер Али, Велислава Кръстева, Рушен Риза, член на ЦОБ, Халил Халил, общински председател на ДПС-Дългопол, Мерткан Ибрямов, ВРИД кмет на Вълчи дол, Уман Дубаз, председател на Женското дружество на ДПС-Варна.

Гостите и жители на Медовец отдадоха почит и поднесоха цветя на плочата в памет на шехитите (жертви за вярата) Назифе Хасан Мустафа и Шакир Мехмед Шакир, загинали на 27 май 1989 г. Имамът на селото Бекир Бекир прочете молитва в тяхна памет. По традиция там бе принесена и жертвата за курбана.

Официалната част откри Сали Табаков, председател на Областния съвет на ДПС-Варна, подчертал в словото си, че ДПС може да прости на заблудените и излъганите, но не и на предателите, които партията е издигала през годините.

„Ние сме едно семейство. Можем да се прегърнем и да си простим, но на предателите, които ДПС изгради и разви, никога няма да простим!“, отсече Табаков.

Лидерът посочи колко избиратели е загубило ДПС заради излъганите от „другата партия“ от Медовец – колкото да не бъде избран „втори реален депутат“ от областта.

„Тези, които ви излъгаха, ви обещаваха шивашки цехове. Къде са – няма ги. Обещаваха кошери – и тях ги няма. Излъгаха ви“, каза Табаков.

„Предателите откъснаха от нас 100 000 гласа и те отидоха за други партии. Така докараха фашистите на власт, които блъскаха и дърпаха възрастни жени на границата“, отбеляза председателят на ДПС-Варна.

Депутатът Ерджан Себайтин се изяви в познатия си ораторски стил – патетичен и въздействащ, преминавайки от български на турски език с впечатляваща артистичност.

„Никога няма да позволим друг да управлява ДПС – само вие и ние можем заедно да го правим. Никой друг! ДПС е партия на правата и свободите, но сега аз не чувствам моите права защитени.

Тези, които излъгаха нашите избиратели, докараха националистите-фашисти на власт. ДПС има заслуга за свалянето на комунистическия режим. Вече имахме и се справихме с един Тодор Живков, друг не ни трябва.

Ние ще направим всичко възможно в рамките на закона, ще сезираме европейските институции, но ще свалим фашистите от власт“, заключи Ерджан Себайтин, който поздрави медовчани с началото на Рамазана.

медовецПредседателят на ДПС Мустафа Карадайъ постъпи като достоен политически мъж и говори само на турски език, защото една от националните медии провокира с познатото – „Да видим дали ше говори на български или турски…“.

Така хвърли ръкавицата на Лютви Местан, който се прави на „правоверен политически провокатор“ с неговите демонстративни изпълнения на турски език, за да представи ДПС като „партия против Турция“.

„Къде бяха представителите на Турция в Джебел. Видяхте ли ги? Нямаше ги. Няма и да ги видите повече, защото и те разбраха, че са ги излъгали от партията на предателите, които измамиха избирателите и докараха фашистите на власт!“, заяви Карадайъ, а стотици привърженици на ДПС ръкопляскаха на думите му.

След това от името на официалните лица бяха поднесени венци, а гостите и роднините на жертвите отрупаха с цветя паметника на Шакир Шакир и Назифе Мустафа.

След залеза на слънцето имамът Бекир Бекир обяви от джамията, че може да започне раздаването на курбана, за който се погрижиха сестрите на Назифе Мустафа – Фатме и Себиле.

медовецЗа поредна година традицията бе спазена – митингът, посветен на „майските събития“ от 1989 г., събра стотици в Медовец, които почетоха жертвите.

www.bgsniper.com

 

«