« Върни се назад Публикувано на 29.11.2021 / 19:22

ДОЦ. МАНГЪРОВ: ЦЕЛТА НА ЗЕЛЕНИЯ СЕРТИФИКАТ Е ХОРАТА ДА БЪДАТ НАКАРАНИ ДА СЕ ВАКСИНИРАТ. ВАКСИНИРАНИТЕ НЕ СА ЗАЩИТЕНИ! ИДЕЯТА ЗА БУСТЕР НА БУСТЕРА Е АБСУРД И БЕЗУМИЕ! ЗАДЪЛЖИТЕЛНАТА ИМУНИЗАЦИЯ Е ФАШИЗЪМ! МАТЕМАТИЦИТЕ ГОВОРЯТ ВРЕЛИ НЕКИПЕЛИ И ГЛУПОСТИ! СЗО УМИШЛЕНО ПРЕДИВЗВИКВА ПАНИКА И СТРАХ! /ВИДЕО/

доц. Атанас Мангъров пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ:

Това, което съм казал е, че този вирус така или иначе ще мине през цялото население на земното кълбо. Колкото и да се страхуваме, колкото и да се затваряме и крием, той ще мине през всички нас, независимо дали сме ваксинирани или не. И неваксинирани, и ваксинирани едва след като го изкарат ще получат този траен имунитет, който всички искаме да имаме.

За Омикрон и произтичащото от него затваряне на страните от Европейския съюз за хора идващи от Южна Африка, той каза следното: „В момента това, което се случва, показва, че нищо ново не е научено и нищо старо не е забравено. Една от причините за това протрахиране на този епидемичен процес са неадекватните мерки – това затваряне, което само удължава агонията. Ако ние бяхме действали по нормалния начин, както досега при всички други събития, може би нещата щяха да са другояче.

За новия вариант Омикрон е характерно, че той е с коренно мутирал спайк протеин, като за да се получи такава мутация трябва да има мутационен натиск. Този мутационен натиск се осъществява от масовото прилагане на ваксините, защото те предизвикват образуване на антитела срещу най-стария спайк протеин – китайския вариант, и всъщност вирусът в стремежа си да оцелее и да продължи да се разпространява търси начини да заобиколи антителата, които са насочени към спайк протеина на най-стария вариант.

Очевидно действието на тези ваксини изветрява много бързо и се получават ваксинални пробиви.

Аз мисля, че този вариант вече е у нас. Това не е нов щам, това е нов вариант.

Епидемичният процес следва един и същ ход навсякъде – с обостряния и със затишия. Това, че случаите тук намаляха, не се дължи на въвеждането на зеления сертификат, а на естествения ход на епидемията.

Високата смъртност у нас  вследствие на боледуването от вируса, се дължи на това, че много от хората в нашата страна имат придружаващи заболявания.

Целта на зеления сертификат е хората да бъдат накарани да се ваксинират.

Това е природно бедствие, с което ние трябва да се научим да живеем. Хората, които са най-застрашени, трябва да се пазят. За съжаление се каза, че когато хората се ваксинират, те са защитени. Оказа се, че не е точно така.

Идеята за бустер на бустера – в контекста на ваксинацията, каквато има във Великобритания, е имунологичен абсурд и безумие.

Задължителна имунизация, каквато се опитват да въведат в Австрия, е фашизъм. Който иска да се ваксинира, нека се ваксинира.

На въпрос какво наблюдава той сред пациентите си, които са с COVID-19 и сред които има и деца, доц. Атанас Мангъров отговори по следния начин: „На децата, които имат COVID, обикновено им няма нищо. В момента от 110 легла имаме по-малко от 60 болни в момента“.

Ако продължаваме по този идиотски начин, ние унищожаваме децата си. За децата този вирус не е проблем, те трябва да ходят на училище, на градини, на лекции, на всичко. Трябва да живеят нормално“, каза към края на участието си инкфеционистът.

Целия разговор между Лили Маринкова и доц. Атанас Мангъров можете да гледате във видеото:

Afera.bg

 

«