Публикувано на 01.03.2021 / 9:08

ДОЦ. МАНГЪРОВ: МЕРКИТЕ СЕ НАЛАГАТ И РЪКОВОДЯТ ОТ ШАЙКА ДИЛЕНТИ, КОИТО СЕ ВОДЯТ ОТ НЕМЕДИЦИНСКИ ЦЕЛИ!

доц. Атанас Мангъров:

„Мерките, които се предприемат, се ръководят от шайка дилетанти, които не са наясно какво да правят и изпълняват нечии разпореждания. Водят се от цели, които не са медицински.

Ще стане една година, откакто корона вирусът дойде в България. Оттогава започнаха тези безумни мерки. Казвам „безумни“, защото в началото се каза още, че това е нов вирус, на нас нищо не ни е ясно и не знаем какво ще правим и че ще се учим в движение. В резултат на това започнаха дейности като затваряне на градинки, паркове, стадиони, децата бяха спрени от училище. Животът замря. Защо се направи това? Защото с налагането на тези мерки се заеха хора, на които цялата тази дейност беше съвсем непозната и те просто не знаеха какво да правят и започнаха да повтарят папагалски нещата, които се въвеждаха в други страни. В резултат на това се е стигнало до факта, че за миналата година броят на допълнително починалите хора е около 15 000-16 000. От тях с COVID-19 са по-малко от половината. Повече загинаха заради неефективността и неадекватността на всички тези мерки, защото те се налагаха от хирурзи, ортопеди, неврохирурзи, микробиолози. Хора, които не са се занимавали с тези неща.

Тази година завърши първият випуск студенти по „Медицина“, които завършиха виртуално. Може би те ще станат само лични лекари, защото само личните лекари в момента са в състояние да лекуват някого дистанционно и по телефона.

Продължават неяснотите около ваксините срещу коронавирус. Не е ясно дали този, който е ваксиниран, ще може да разпространява заразата или не. Или целта е просто да се получи удостоверение, че хората са набоцкани. В началото се казваше, че само тези, които са ваксинирани, ще имат право на тези имунизационни паспорти. С много приказки и много натиск най-накрая кандисаха, че може и тези, които са преболедували, също да имат документ от този тип. Това е нещо, което е невероятно глупаво и аматьорско.“

Георги Дренчев:

Напълно споделям, а изолационистите, които ореваха миналата година света, трябва да се гръмнат, заради собствената си ментална нищета.

Особено сега, когато вече не само от малцина се вижда, какъв потрес бяха „мерките“ миналата година – затворени градове, паркове, планини, ръкопляскания по терасите, градинки без пейки…при  заразени за тримесечието по- малко, отколкото има днес на ден. Умрели хора от ковид, които бяха карани сами да си плащат тестовете – разбира се виновни няма, нито заинтересовани да ги търсят.

Afera.bg

Коментари 17 за
“ДОЦ. МАНГЪРОВ: МЕРКИТЕ СЕ НАЛАГАТ И РЪКОВОДЯТ ОТ ШАЙКА ДИЛЕНТИ, КОИТО СЕ ВОДЯТ ОТ НЕМЕДИЦИНСКИ ЦЕЛИ!”

 1. Предлагам доцент Мангъров да бъде заслужено повишен в професор!

 2. Да, прав е доц. Мангъров, че медици завършиха виртуално за първи път. Но не е прав, че тези, които дават насоки срещу COVID-19 са делетанти и мерките са „безумни“. Да, прав е, че учениците са от вай-потърпевшите от населението, но не сме само ние, а и в целия свят присъственото обучение беше ограничено. Да, цели браншове спряха да работят, но трябваше ли да се стига до безпрецедентно нарастване на смъртността и до невинни жертви. Докато другаде наистина имаше ограничения, тук си работеха хотелите и бг туризма не пострада. Не съм съгласна, че „нищо не знаем за вируса . Повече от 1г. водещи научни и изследователски центрове от цял свят, с нови модерни технололии дават резултат от усилията си, а най-лесно е да се оплюят постиженията и да не се признават, за да си караме по стария начин. НЕ, СВЕТЪТ ВЪРВИ НАПРЕД И ЩЕ СЕ РАЗВИВА, ЗАЩОТО ИМА МИСЛЕЩИ ХОРА В каквато и спекулация да се вярва…..

 3. Като гледам коментарите на всички тук по отношение на доц. Мангъров съм обнадежден, че хората вярват в желязната му логика и, че защитава като лъв медицинската истина!!! Нека всички, които сме убедени във фактите, които той неуморно повтаря и, които във времето един по един се подтвърждават, нека го подкрепим!!! Шансовете му са огромни и бихме му помогнали дори и да не е в избирателния район, в който сме! От такива хора има нужда България! Той май е в пряка надпревара с ботоксовия Ковид пропагандатор и би било ужасно онзи да го надвие само, защото не спря с роболепниченето, подмазването и насаждането на страх, за което му благодарят с евентуално депутатско място!

 4. 10-15% са Истинските лекари в България.
  Ковид извади кирливите ризи на много от нас …
  Показа ни колко сме изнежени,раними и даже безпомощни в сериозни ситуации.
  Извади наяве и низките страсти у някои ,,професионалисти“ ,както и отвори поле за пълна изява на Чапите в медицината….
  Жалко !

  Венсеремос.

 5. Пожелавам на Доцент Мангъров все така да продължава!Единствения трезво мислещ човек!

 6. ЕДИНСТВЕНИЯТ ЧЕСТЕН СПЕЦИАЛИСТ, ДРЪЗНАЛ ДА КАЖЕ ИСТИНАТА НА ИЗСТРАДАЛИЯТ БЪЛГАРСКИ НАРОД.

 7. Управляват ни Опасно прости хора! Едно говорят, съвсем друго се случва. А скъпоплатеният шофьор върти геврека на джипа, обикаля църкви и манастири, а попове и монаси вече му целуват ръка, като на господ!…

  1. С чужда пита помин прави и си купува индулгенции за греховете. Днес получих на телефона си картичка с надпис: „На следващите избори ще гласувам за АЛИ БАБА. Поне ще съм сигурен, че разбойниците са само 40 !!!

 8. Схемата е лекари фармацевти аптеки и плановете за глобално психо унищожение на а света върви в пълен план.И накрая да попитат самата лаборатория от която е излязло това творение да даде анридода и нещата ще се върнат в нормално положени

 9. За жалост факта ,че някои лекари са завършили нормално обучението и специализацията си ,а не виртуално ,въобще не дава повод на Професията да се гордее с тях.
  Да не говорим за Хипократ …

  Гилдията пострада и се превърна в занаятчийски кръжок със шамански подходи към Ковид и пациентите пострадали от тая идиотщина…

  1. Откога писането на фалшиви диагнози се толерира и стана желателно?!? Откога не е подсъдно?! ? Случаите от последната година са хиляди.
   Само един пример, за когото знам лично…
   Майката на около 50-год. мъж диабетик (много вярваща на нашите лекари и ходеща цяла година бинтована с маска), разказа, че синът й получил криза, в следствие на заболяването, което има от години. Писали му, естествено- „ковид“. А аз ще напиша- ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
   Какво лекуват и кого лекуват тези лекари?!? Финансовите си потребности или извратената си съвест?!? Такива са по-лоши дори от политиците. (Политиците никога не са твърдели, че са хуманитарни работници, спасители и лечители.)

 10. Не. Не е глупаво и аматьорско. Това е план и Трета световна война- на собствениците на капитала (и на медицината в това число). Попитайте китайците какви ги забъркаха с приятелите си глобалисти. Ще продължат да мълчат и да се правят на ударени. В същото време имат наглостта да си пробутват парцалите, извинете- маските и васкините, че чак и Орбан се ваксинирал с китайска…Чипиран е, демек. 🙂 Да се смеаш ли, да плачеш ли! (Най-добре и двете- едновременно!)

 11. Жив и здрав доц Мангъров! Добре че сме завършили когато трябва!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *