« Върни се назад Публикувано на 20.03.2021 / 19:30

ДОЦ. МАНГЪРОВ: ЗДРАВНИТЕ ВЛАСТИ НЕ ЗНАЯТ КАКВО ПРАВЯТ! ТОВА, КОЕТО СЕ ПРАВИ НЕ Е МЕДИЦИНСКО, А ЧИСТО ПОЛИТИЧЕСКО! ДА СЕ ВАКСИНИРА МАСОВО ПОД ДИКТАТ Е ОПАСНО И ГЛУПАВО!/ВИДЕО/

Доц. Атанас Мангъров пред БНТ:

Здравните власти не знаят какво правят. Всичко, което се случва в страната е чисто политическо. Защо се решава в четвъртък за спешни мерки от… понеделник. Ако имаме нещо спешно, трябва да го направим на часа. Защо за 10 дни, защо не за 12, защо не за 4 седмици. Ние го правим за 10 дни – до кога, до четвъртък, два дни преди деня за размисъл. Във всички тези неща не се вижда логика или ако прозира някаква логика, тя е антилогика. Тя не е медицинска.

По време на предизборните ми срещи хората имат страшно много проблеми и питат за всичко. Те искат да имат повече икономическа свобода, да могат да вършат работата си спокойно, а тези, които правят бизнес да го правят свободно. Другото, което искат, да има някаква предвидимост, а не отваряме – затваряме, а не вирусът се променя – ние също. Хората искат предвидимост, да има някаква логика в това, което се прави. Болшинството хора не виждат логика в това, което става. Икономическата политика е хаос.

Ако управлявах кризата, първото нещо, което щях да направя – за да не се стига до хоспитализация над 8000 души, трябва да има доболнична помощ, която да работи. Спецификата на COVID е, че засяга белия дроб. По същия начин, по който вируса на хепатита засяга черния дроб. Както вирусът на хепатита не се лекува с антибиотици, така и вируса на COVID не се лекува с антибиотици. В болниците трябва да влизат хора, които имат дихателна недостатъчност.  Не повече от една четвърт от заразените трябва да са в болница, а всички останали трябва да се лекуват вкъщи. За да бъдат лекувани вкъщи обаче, трябва всички тези глупави карантини, да паднат.

Аз съм с хората от АБВ и те са с мен, защото ние в един момент се оказахме от едната страна бариерата, защото хората, които управляват или се опитват да управляват по този невъзможен начин тази пандемия, този процес, са същите хора, които години наред управляват всичко, което се случва в тази страна. Това са същите такива некомпетентни хора, които действат по един и същи начин, независимо за какво става дума – за медицина, за икономика, за политика и за всичко.

В АБВ ги няма старите муцуни. В АБВ има нови хора, това е едно много нестандартно решение, както и да го погледнете. Номер 6 сме в бюлетината. За да вляза аз, трябва да влезе АБВ. За да влезе АБВ, тя ще влезе, защото ще вляза и аз.

Afera.bg

«