Публикувано на 20.03.2021 / 19:30

ДОЦ. МАНГЪРОВ: ЗДРАВНИТЕ ВЛАСТИ НЕ ЗНАЯТ КАКВО ПРАВЯТ! ТОВА, КОЕТО СЕ ПРАВИ НЕ Е МЕДИЦИНСКО, А ЧИСТО ПОЛИТИЧЕСКО! ДА СЕ ВАКСИНИРА МАСОВО ПОД ДИКТАТ Е ОПАСНО И ГЛУПАВО!/ВИДЕО/

Доц. Атанас Мангъров пред БНТ:

Здравните власти не знаят какво правят. Всичко, което се случва в страната е чисто политическо. Защо се решава в четвъртък за спешни мерки от… понеделник. Ако имаме нещо спешно, трябва да го направим на часа. Защо за 10 дни, защо не за 12, защо не за 4 седмици. Ние го правим за 10 дни – до кога, до четвъртък, два дни преди деня за размисъл. Във всички тези неща не се вижда логика или ако прозира някаква логика, тя е антилогика. Тя не е медицинска.

По време на предизборните ми срещи хората имат страшно много проблеми и питат за всичко. Те искат да имат повече икономическа свобода, да могат да вършат работата си спокойно, а тези, които правят бизнес да го правят свободно. Другото, което искат, да има някаква предвидимост, а не отваряме – затваряме, а не вирусът се променя – ние също. Хората искат предвидимост, да има някаква логика в това, което се прави. Болшинството хора не виждат логика в това, което става. Икономическата политика е хаос.

Ако управлявах кризата, първото нещо, което щях да направя – за да не се стига до хоспитализация над 8000 души, трябва да има доболнична помощ, която да работи. Спецификата на COVID е, че засяга белия дроб. По същия начин, по който вируса на хепатита засяга черния дроб. Както вирусът на хепатита не се лекува с антибиотици, така и вируса на COVID не се лекува с антибиотици. В болниците трябва да влизат хора, които имат дихателна недостатъчност.  Не повече от една четвърт от заразените трябва да са в болница, а всички останали трябва да се лекуват вкъщи. За да бъдат лекувани вкъщи обаче, трябва всички тези глупави карантини, да паднат.

Аз съм с хората от АБВ и те са с мен, защото ние в един момент се оказахме от едната страна бариерата, защото хората, които управляват или се опитват да управляват по този невъзможен начин тази пандемия, този процес, са същите хора, които години наред управляват всичко, което се случва в тази страна. Това са същите такива некомпетентни хора, които действат по един и същи начин, независимо за какво става дума – за медицина, за икономика, за политика и за всичко.

В АБВ ги няма старите муцуни. В АБВ има нови хора, това е едно много нестандартно решение, както и да го погледнете. Номер 6 сме в бюлетината. За да вляза аз, трябва да влезе АБВ. За да влезе АБВ, тя ще влезе, защото ще вляза и аз.

Afera.bg

Коментари 29 за
“ДОЦ. МАНГЪРОВ: ЗДРАВНИТЕ ВЛАСТИ НЕ ЗНАЯТ КАКВО ПРАВЯТ! ТОВА, КОЕТО СЕ ПРАВИ НЕ Е МЕДИЦИНСКО, А ЧИСТО ПОЛИТИЧЕСКО! ДА СЕ ВАКСИНИРА МАСОВО ПОД ДИКТАТ Е ОПАСНО И ГЛУПАВО!/ВИДЕО/”

 1. Не е почтенно ренегат да използва тук името на почтен човек като Доцент Мангъров.

 2. До Ядосан – Именно. На слънце, на дъжд, на вятър и сняг, сами в колите, ходят маскирани. Как да не се потресеш. Миналата година по това време стари хора се страхуваха да седнат в кварталните градинки, с патериците клефаха и се въртяха. Само аз си седях. „Елате бе, хора, седнете, починете“, не, страхуваха се горките!

 3. Ако доц. Мангъров е наясно каква каша ще се забърква от тук нататък ,защо навлиза в политическите дебри ?

  Бяла лястовица ли е той или Черен гарван ?
  Ще ми се да е първото…
  Да стоя под жицата и да Гледам…
  Да Очаквам !!!

  Да не копая тунели до другия край на Света,а да си стоя тук- под жицата.
  С Надеждата,че всичко това е просто сън,кошмар и като се събудя ще извадя бирата от ледената вода на потока,ще я изпия,ще легна по гръб на тревата и ще слушам птичките как се радват на Слънцето…
  Ще ми се !

  Венсеремос.

 4. Колега „Мангъровист „. Аз уважавам Вашето мнение,каквото и да е то,но ми е интересно с какво право си позволявате подобно презрително отношение изразено с доста гаменски език.Вероятно по неизвестни причини имате самочувствието на корифей в областта на политиката ? А някой друг счита ли Ви за такъв ? Приключвам безсмисления диалог с Вас,защото не уважавам хора,които вместо да излагат аргументи се възползват от анонимността,за да сипят безнаказано празни приказки.

 5. ХОРАТА МАСОВО ИСКАТ ДА СЕ ВАКСИНИРАТ СЪС ВАКСИНАТА -СПУТНИК……..ЕВРОПА НЕ РАЗРЕШАВАЛА!!!…ЗНАЧИ ЖИВОТА НА БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ НЯМА НИКАКВА ЦЕННОСТ……..ПО ВАЖНОТО Е СЕГАШНОТО ПРАВИТЕЛСТВО ,ДА Е ПОСЛУШКО….ТОЕСТ ПОДЛОГА!……ЗДРАВЕТО НА ХОРАТА Е ЗАЛОЖЕН НА ПОЛИТИЧЕСКА КАРТА……ЗА ДА НЕ СЕ ВНЕСЕ РУСКАТА ВАКСИНА СПУТНИК ––ТОВА ЕДИН ВИД ВОЙНА ЗА САНКЦИИ КЪМ РУСИЯ……….НО ТАКИВА САНКЦИИТЕ ЩЕ СА ЗА СМЕТКА НА ЗДРАВЕТО НА ХОРАТА…..

 6. Протест срещу частичния локдаун у нас https://www.facebook.com/SystemKillsUs/videos/509724053756861/?t=2 Протест срещу частичния локдаун у нас. Стотици хора са се събрали в сърцето на София срещу решението на властите у нас да наложат по-строги мерки срещу разпространението на COVID-19. Това е пореден ден на бушуващото обществено недоволство. Протестът идва дни, след като стана ясно, че голяма част от бизнеса у нас ще затвори за 10 дни заради усуложнената епидемична обстановка. В момента гражданите се намират в района на Националния дворец на културата. Освиркани бяха членовете на Националния оперативен щаб

  След 32 години преход към „демокрация“ по американски, и десет години „Европейско развитие на Булгаристан“, за нас пътя стана само един – КЪМ ОТВЪДНОТО !!!

 7. ПО НАМОРДНИЦИТЕ ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ!

  Спомням си скоро като ги гледах, когато подаваха доките си за записване пред ЦИК – ам блок партийните групи, повечето всички с (еднакви по десен, шев и кройка) намордници, някои с „фирмено“ партийно лого на тях (ВМРО) – ясно е, че всички те ако дойдат на власт, ще се борят с онази, известната болест и ще ограничават нейното разпространение много яко и мъжки, но-о… по методи а ла тедросгебрейсусовците, „препоръките“ на СЗО и Световната Банда – значи пак локдауни, отвяряй-затваряй, още един-два ката намордници върху сегашните (току-виж, и на открито, и в колата), а някой бабаит-новатор току-виж предложил и да ни зазидат с тухли четворки и хоросан по къщи и входове! Това ли да очакваме в перспектива?! Мерси, (не)уважаеми, не ви ща такива!
  Доцент Мангъров и колеги не са такива. Малко са политическите субекти като тях.

 8. Чест и хвала на доц. Магъров и колегите му лекари от „Алтернативния алианс“! Днес бях на пилоните на
  НДК и стиснах ръце изразявайки своята солидарност лично с Костадинов и Елена Гунчева (за мое съжаление Пл. Пасков го нямаше днес в София).
  Братя, да не се цепим в този момент! Мъдрият стар Китаец е казал: „Врагът на Моя Враг е мой Приятел“.
  Нека заедно да съборим Тирана, като, разбира се, не допуснем той да се вдигне пак с помощта на „патерици“, пък после да се джанкаме помежду си (то, последното си е нормално нещо в световната история, но не е от „новата нормалост“, пу! :-))

 9. Смятате, щом на открито, дъждовно и ветровито време /тоест максимално безопасно от заразяване/днес срещнах маскирани?!?! момчета и момичета да ми раздават листовки на БСП, Мутри вън, а в предишните дни пак маскирани деца от Демократична България… Само си представете какви зомби фашисти се задават на хоризонта!Затова спешният изход е масово гласуване, за да им объркаме мафиотските сметчици! Аз и страшно много мои познати смятаме да подкрепим доцента, защото той единствен не спря да казва истината. А в интерес на истината огромен брой медици на четири очи разсъждават точно като него, но ги е страх от властите и фармацевтичния бранш, които в платена симбиоза насажда страх и малоумни мерки! Аз също никога не бих помислил да подкрепя лява партия, но ще преглътна, защото нещата преминават едни други недопустими граници и аз не виждам съпротива в другите сили.

 10. Отново има право доц. Мангъров, човек който мисли и говори нормално на фона на мутро-фашистките мерки, решения, заклинания и тъпотии, но няма кой да го подкрепи. Обществото е толкова зомбирано, че вече не може да мисли рационално…

 11. Говедото, което стои на стола на шеф на ВИК Пазарджик Узунов, е заповядало всички негови подчинени да се ваксинират задължително, а ако не ще бъдат изгонени от работа.
  Този човек трябва да бъде разследван и даден на съд.

 12. Доцент Мангъров е симпатяга.
  Напомня за вицепрезидента епидемиолог на Тайван.
  И днес азиатската страна се спаси от коронавируса.
  Защото има един огромен плюс – вицепрезидентът Чен Чиен-Джен.

  Освен, че е вицепрезидент, той е учен. И то епидемиолог. Късмет? Със сигурност.
  Но и колосален опит. Той е човекът, който спира САРС през 2003-а.
  Завършил същия водещ университет „Джон Хопкинс“, който дава основните съвети за борба с ковида-19.

  Интересно какво мисли доц. д-р Мангъров за следната идея, ПРИЛОЖЕНА вече в други европейски държави при провеждане на изборите, заради ПАНДЕМИЯТА.

  А именно.

  Изборите да се проведат в ДВА ДНИ с продължителност на изборния ден до 17 часа, както е в братска Турция.
  Например:
  първия ден гласуват избирателите над 55 години.
  втория ден гласуват избирателите под 55 години.

  И готово – спокойно и безопасно да се гласува, облекчение и за избирателите, и за преброителите.

  🙂

 13. Много ме изненада доц.Мангъров с думите,че в АБВ нямало „стари муцуни“. А не само има,но са и от най-видните- президент два мандата Г.Първанов -кандидатура на БСП,министър на МВР Р.Петков кандидатура на БСП и член на ръководството на тази партия,говори се че там се е приютил и Ивайло Калфин-дългогодишен политически плазмодий, тотален и безпринципен ренегат. При това всички те са с впечатляващи трансформации -първо бяха врагове на Тулупа,после-първи приятели,сега-отново врагове. Дали при такава последователност не предстои пак да му станат дружки ?
  Не бива да се разчита на късата памет на хората. А тези дължат откровено обяснение пред избирателите за причините, поради които през годините са се проявявали като безпринципни политици. Не е редно да използват доц.Мангъров като смокинов лист,за да прикрият срамното си политическо минало. Аз очаквах поне Р.Петков да се усети,че твърденията за ново лице на тази партия остават твърде неубедителни при премълчаването на причините за предходните тежки грехове-особено неговите и на Първанов.

  1. Поздравления за написаното!
   За съжаление, паметта на българина е твърде къса, а склонността му да повтаря грешките си е пословична.
   Поздравления и за позицията на доц. Мангъров, но избирайки да се яви а избори с партия участвала в управлението на страната заедно с Баце не е мъдро решение и олекотява неговата борба с безумието обхванало света в последната една година.
   Жалко, че днес на протеста срещу Ковид мерките се събраха под 1000 души, предимно привърженици на Възраждане. Разбирам, че климатичните условия бяха лоши, но това не е спряло дедите ни да извоюват свободата си на Шипка преди 144 години. Не сме достойни наследници на тяхната памет. Не знам какво трябва да се случи, за да преживеем истински катарзис и да се спасим от изчезване, особено в тези бурни времена.

  2. Стари муцуни има във всички партии и трябваше мангъров да не се обвързва с никоя.
   Можеше да влезе като независим кандидат, сега няма начин абв да вземе 4 %.

   1. Желаещ да напълни гърлото на ауспухочистача с главички имащи си шийки и опашки каза:

    чистачо, ако джипито не ти е казало,че си малоумен – махй го,крие диагнозата ти от теб..

  3. Ренегатите от ръководството на АБВ имаха възможност до преди един месец да измият срамът от сурата си, ако бяха призовали привържениците си да гласуват за БСП на предстоящите избори. Сега- язък за Мангъров и заблудените, честни привърженици на АБВ.

 14. При Г.Любенов ли е бил доц. Мангъров? Този- при предишното му гостуване май беше отказал да се ръкува с него… Злобар!

 15. Не говорете така ,има голяма опасност ваксините да вкиснат като киселото зеле напролет да вмиришат всичко на пръдня !

  Един нанобот ми каза,че и при тях имало избори…
  Кой в коя ваксина да го тикнат.

  Венсеремос.

  1. Те заради това в Сомалия ваксина няма. ВкисвА се! И след година, когато ваксинираните започнат да мръг от инсулти и инфаркти, заради образувани от ваксини тромби, по тунела реверсивно ще си внесем Черноглавци пирати, за избиратели на Тиквите!

 16. Дания, която спря употребата на ваксината на 11 март, все още не е възобновила употребата й.

  Европейската агенция по лекарствата ЕМА, заяви в четвъртък, че все още е убедена, че ползите от ваксината надвишават рисковете.

  ЕМА е като СЗО-то???СЗО със 70% частно финансиране!!!ЕМА е с 84% частно финансиране!!!Верваме им!!!

 17. Еврика! Естествено, че е политическо, икономическо и т.н.- от самото му начало в Ухан, та до ден днешен. Ако беше само местно явление, щеше да е твърде лесно- свикнали сме, както се казва…Но не е.
  Поздравявам г-жа Елена Мангърова за достойния син, който всеки ден доказва, че мъжеството не е мускули, а характер!

 18. Караянчева: Демокрацията е най-голямата ни ценност. Комунистическата власт не зачиташе човешкия живот!

  Тази пак лъже като ПККучка!!!

  1. ПеКаПе -то Черноянчева е мутирал герберастки вирус, т.е. нормален такъв. Всеки досег с него предизвиква тъжен смях…

 19. След края на изборния ден СИК съставят протоколи за гласуването с бюлетина и за машинното такова.
  СИК обработва данните, вписва ги в изборния протокол и дава копия от протоколите на членовете на комисията.
  Отиват да представят протоколите в РИК.
  Ако има грешки ги поправят, но РИК ще даде ли копие на приетите коригирани протоколи и как да сме сигурни, че в РИК няма да стане манипулация на вота?

  1. Естествено, че ще има манипулации!
   Вижте изборите в Сащ! Станаха за смях пред света. Каква обективност и честност да очакваме в колонията, т.е. у нас?

 20. Той , че разбира , разбира , защото с това се занимава през целия си професионален път ! Чест му прави , че въпреки негативизма на доста малоумници , продължава да говори и действа професионално !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *