« Върни се назад Публикувано на 18.03.2021 / 14:41

ДОЦ. МАНГЪРОВ: ЗАТВАРЯНЕТО Е ПРЕДИЗБОРНО. ТЕЗИ ХОРА НИ МИСЛЯТ ЗА ИДИОТИ!

Доц. Атанас Мангъров пред https://frognews.bg

Резултатът от 10 дневния локдаун ще е никакъв. Малко ще намалеят случаите на заразени с коронавирус. В момента, в който се отворим, ще се върнем в самото начало. Тази методика е доказано неефективна в случая. Ние не сме единствените, които се затварят, но никой не го прави както при нас за 10 дни до изборите. Затварят се в продължение на месеци. Навсякъде, където това се направи, нямаше никакъв ефект –нито в Испания, нито в Гърция, нито във Великобритания. Епидемията си върви, а икономиката и психиката на хората отива по дяволите.

…Ако някой си мисли, че с ограничения може да се овладее един епидемичен процес, много се лъже. Цялата тази работа е предизборна. Локдаунът приключва на 10-ия ден. Не на 12 или на 16-ия. Това означава, че ще бъдете ограничени до петък преди изборите. Ще имате един ден за размисъл и на другият ден отивате да гласувате. Ама тези хора ни мислят за идиоти. Ние сме наистина идиоти.

…Не дават възможност на заразените да се лекуват у дома. Болният човек се затваря и лекар може да стигне до него само по нелегален начин. Затова единственият начин да получи адекватно лечение и грижа е той да влезе в болница. Само, че това е напълно безсмислено. Хората са заразни поне 3-4 дни преди да проявят клиничните симптоми. И когато те ги проявят и тръгнат да си правят тестове, минават още един-два дни.   Всъщност в момента, в който стане ясно, че човек е с положителен тест, той преди този момент, е бил поне 5-6 дни в обществото и контактен. Тогава какъв е смисъла да го извеждаме и да го карантинираме, така, че да не може да отиде до магазина или аптеката?!  Тези, които са били винаги около него също ги карантинираме допълнително за още 10 дни. Изобщо такива безсмислици се правят. Те водят до това, че хората със симптоми,  характерни по принцип за инфекциозните заболявания, хукват към болница и чакат да умрат.  Отгоре на всичко личният лекар не го лекува или пък го съветва по телефона, като обикновено му казва да пие един-два антибиотика без да го види. А този човек има нужда някой да го прегледа и успокои. И има нужда да влезе в болница, само око се налага да му се дава кислород. От тези 7 000 души, които в момента лежат в болниците, поне ¾ от тях биха могли да се лекуват вкъщи. Стига да имаше кой да се грижи за тях.  А сега какво се случва – пациентите, като ги вкарат в болница, ги обслужва една сестра и една санитарка на 40 души обикновено. Те не се „счупват“ да ги обгрижват, защото нямат физическа възможност. За тези хора би трябвало близките им да се грижат, а не всички  да се изолират, каквато е  практиката в момента. Едните в едната стая, другите в другата. Или пък се разделят на различни етажи. Когато ходят до тоалетната си слагат маски, въпреки, че те са живели нормално една седмица, преди този човек да е регистриран като положителен. Но никой тогава не е знаел това. Именно по тази причина тези мерки, които наблюдаваме в момента,  са безсмислени. Те утежняват положението и водят до препълване на болниците.

…Не може в 11 европейски страни да се наблюдава един и същи феномен. Хора, ваксинирани с „Астра Зенека“ правят тромбози и умират. Това не става само в една страна, а в много. Следователно има сериозен проблем.

Който иска да се ваксинира. Аз не бих го направил. Смъртността  от Ковид- 19 е 0, 03%., т. е. това не е много опасна болест. Разбира се, ако човек е болен, има придружаващи заболявания, тогава може да се ваксинира. Но трябва да е наясно с проблемите и да подпише информирано съгласие. Ако съдебно-медицинската експертиза отхвърли проблемите, това ще бъдат приказки на ангро.

…Не съм срещал досега хора, които да ме нападат. Някои може да ме гледат на криво, но не съм го забелязал. Много често, обаче хора ме спират и ме поздравяват. Идват и искат да се ръкуват с мен.

…Стана ясно, че на практика ние нямаме ефективна доболнична помощ. Тази помощ е само декоративна и нейното предназначение е просто да води документация. И когато се сблъска с по-тежък случай, незабавно да го изпраща за хоспитализация. Доболничната ни помощ при тези обстоятелства не е в състояние да лекува по-тежко болни пациенти. Липсата на ефективна доболнична помощ води до натоварване както на спешната помощ, така и на болниците.

Afera.bg

 

«