« Върни се назад Публикувано на 09.03.2021 / 19:30

ДОЦ. МАНГЪРОВ: АКО СТАНА ЗДРАВЕН МИНИСТЪР ЩЕ СПРА ВСЯКАКВИ ОГРАНИЧИТЕЛНИ МЕРКИ! ЗАШЕМЕТЕН СЪМ! ИЗПИСВАТ СЕ ЛЕКАРСТВА НА ДЕЦА, БЕЗ ТЕ ДА БЪДАТ ПРЕГЛЕДАНИ, КОЕТО Е НЕНОРМАЛНО И АБСУРДНО! ЛИЧНИТЕ ЛЕКАРИ АБДИКИРАТ, НЯМА КОЙ ДА ЛЕКУВА ХОРАТА В ДОМОВЕТЕ ИМ И ЗАТОВА ТЕ ХУКВАТ КЪМ БОЛНИЦИТЕ!

Да се затворят болниците за планови лечебни действия е абсурдно и глупаво!

➡️ Новият щам е 7-8 пъти по-заразен и се разпространява по-бързо, но не протича по-тежко и няма по-висока смъртност. Това означава, че той ще премине по-бързо през населението ни.

➡️ Личните лекари са „били отбой“, хората се обръщат към болниците, а лекарства се преписват на деца без дари да бъдат прегледани!

Ако стана министър на здравеопазването, ще спра всякакви ограничителни мерки, каза в интервю за Plovdiv24.bg доц. Атанас Мангъров. Според него абсолютно е наложително по-скоро да се върнем към нормалния начин на живот.

“Да се затворят болниците за планови лечебни действия е абсурдно и глупаво! Има много други начини да се намали риска от това инфекцията да бъде вкарана в болниците“, каза доц. Мангъров.

Според него, фактът, че 90% от пробите, които сега се секвенират, са от английския щам, означава, че този вирус е 7-8 пъти по-заразен и се разпространява по-бързо, но не протича по-тежко заболяването, причинено от него и няма по-висока смъртност. Това пък означава, че той ще премине по-бързо през населението ни.

Доц. Мангъров твърди още, че ако в момента настанените в болница са около 400 души, това не показва, че има увеличение на тежките случаи, а говори друго. Това е така, тъй като личните лекари са „били отбой“ и няма кой да лекува хората по домовете им, затова искат да влизат в болници.

Както обичайно доцентът продължава да смята, че това е обикновен вирус, а в 80% от случаите заболяването протича безсимптомно.

„Зашеметен съм! Изписват се лекарства на деца, без те да бъдат прегледани, което е ненормално и абсурдно!“, обясни доцентът.

Ако искате да разберете повече от констатациите и разсъжденията на доц. Атанас Мангъров, вижте цялото интервю тук:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Samo-v-Plovdiv24bg-Mangurov-Zashemeten-sum-Stana-li-ministur-krai-na-vsichki-merki-1060076

 

«