Публикувано на 18.01.2022 / 22:32

ДОЦ. АТАНАС МАНГЪРОВ: АБСУРДНА Е ТАЗИ СИЛОВА МАСОВА МАНИЯ И НАПЪН ДА СЕ НАКАРАТ ВСИЧКИ ДА СЕ НАБОЦКАТ! ТОВА, КОЕТО ПРАВЯТ Е ПАГУБНО!

Доц. Атанас Мангъров в интервю за предаването „Добър ден България“ на Радио „Фокус“.

Водещ: Гост е един именик, за който казват, че има невероятната способност да лекува деца и да си създава врагове. Предполагам разбрахте, че става дума за доц. Атанас Мангъров – началник Клиника в Специализираната болница по инфекциозни и паразитни болести в София, вече и консултант към ПП „Възраждане“ по отношение на пандемията и всички произтичащи от нея забрани, ограничения, ваксинации, сертификати и протести, разбира се. Честит имен ден! Носете името си все така с гордост, поне при вас тя е подплатена. Пожелавам ви здраве, че след днешния рекорден брой новозаразени, направо не се сещам за друго. Кажете сега как преминава картината на Омикрон при децата – нашето бъдеще.

Атанас Мангъров: В момента в нашата болница имаме 42 болни, 16 от които са деца, като при децата, които са най-вероятно с този вариант – Омикрон, на практика протичането на заболяването по нищо не се отличава от тези вирусни инфекции, с които всяко дете се среща поне два-три пъти годишно. Много често децата идват посред нощ, защото са с висока температура и с много уплашени родители, но само след два-три дни те започват да настояват да си ходят, защото просто се вижда, че няма нищо. Като неприятното е, че при нас идват деца от Благоевград, от Сандански, от Петрич, които даже не са прегледани. На мен ми се обаждат посред нощ да ми кажат, че идва много тежко болно дете и аз ги питам: някой видял ли го е, и ми отговарят „Не, никой не го е виждал, защото никой не иска да го види, но то е зле“.

Водещ: Как така? Защо никой не иска да го види? Това някаква лекарска безотговорност ли е? Защо така никой не желае да преглежда?

Атанас Мангъров: Това е лекарски страх. За съжаление лекарите се изплашиха и те отказват да преглеждат и да лекуват болните си – говоря за доболничната помощ, както за възрастните, така и за децата.

Водещ: Това е някакъв прецедент, просто аз не мога да повярвам, че е възможно.

Атанас Мангъров: Това се вижда ежедневно, ние го виждаме.

Водещ: Това е просто безпардонно. Аз искам да ви питам нещо друго. Вие май сте единственият лекар, в България поне, чиято позиция не желаят колегите ви да приемат или не разбират, или по-скоро не искат да разберат заради някакви, може би финансови интереси, или пък вие сте учили някаква различна медицина. Кажете поне къде сте учил, доц. Мангъров? Защо не искат да ви чуят, че маските и абсолютно всякакви противоепидемични мерки не помагат, а само отлагат неизбежното, а именно вирусът да мине през всички, да се създаде стаден имунитет и да се приключи веднъж завинаги с тази пандемия?

Атанас Мангъров: Не зная, но това са същите хора, които отказват да преглеждат деца, ако децата не са с отрицателен тест. Въпреки че много от тях са ваксинирани, някои от тях не са ваксинирани и те не знаят защо. Но това са хора, които отказват да си гледат работата. Всъщност, който го е страх, нека да носи маска, нека да се облича с чаршафи, да се ваксинира, но да си върши работата. Т.е. всички лекари трябва да бъдат на своето работно място и да си лекуват болните, но не по телефона. Няма такова нещо като телефонна диагноза, както няма и телефонна любов

Водещ: А добре, защо не ви чуват управляващите тогава? Вие сега сте вече съветник по тези въпроси на „Възраждане“. Какво се случва? Защо премиерът Петков не ви чува, че всъщност тези зелени сертификати са абсолютно безсмислени?

Атанас Мангъров: Това, което чувам и от старото ръководство, и донякъде и от днешното ръководство, е, че ние не може да се отклоняваме от „правата вяра“. Ние трябва да се съобразяваме с нашите европейски партньори и просто трябва да продължаваме да правим това, което се прави навън, без да мислим.

Водещ: Това не е ли свързано с някакви финансови интереси, доц. Мангъров? Защото няма логика. Вие казвате: след като един човек, притежаващ зелен сертификат, може да се разболее и може да пренася болестта, кому е нужен този зелен сертификат, кого пазим с него?

Атанас Мангъров: Може и да се свързано с финансови интереси, но това, което виждам – че от ноември до януари инфлацията е нараснала с 28%, с 1/3. Това, ако не е финансов интерес, не знам какво да кажа.

Водещ: Той е глобален по всяка вероятност.

Атанас Мангъров: И всичко това не се вижда, защото ние всеки ден се разправяме за ваксини и за сертификати, за какво ли не, но в същото време си затваряме очите за това, че тези хора са път да разрушат цялата икономика, да не остане камък върху камък.

Водещ: По всяка вероятност, това създава възможност за промяна на световния ред или… От там ли идва цялата работа?

Атанас Мангъров: Аз не зная какво има, но виждам какво става. И мисля, че всеки разумен човек го вижда. И ако не го вижда, много скоро ще го усети и по джоба си и по това, че ще започнем пак да ставаме като дискотека през 90-те години. Не зная защо се случва всичко това, но виждам, че това, което става, е много лошо и е пагубно за цялото човечество и за нас в частност, като една малка част от това човечество.

Водещ: Добре. Доц. Мангъров, аз искам да ви питам следното: според вас наистина ли ваксините са абсолютно безсмислени и трябва ли наистина всички да преминем през този последен, може би щам Омикрон, за да се приключи с пандемията? Виждате ли краят на пандемията наистина, както предрекохте миналата година? Може би вие бяхте първият, който казахте, че се вижда следващата година краят на пандемията с новия щам.

Атанас Мангъров: Винаги съм казвал, че всеки, който иска да се ваксинира, може и трябва да се ваксинира. Това, което е неправилното, е, че хората се карат да се ваксинират насилствено, каквото и да ви казват – че ти не може да ходиш на работа, не може да пътуваш, не може да се качиш в транспорта, ако не си ваксиниран във все повече и повече страни по света. Не можеш да участваш в някакво състезание, както се видя с Новак Джокович. Това, което е абсурдното, е да се мисли, че с ваксини, които създават антитела срещу антигена на най-стария вариант на вируса но КОВИД, може да се очаква ефект при новите варианти. Вижда се, че това не се получава, колкото и да се напъваме. И е абсурдна тази масова мания, този масов напън да се накарат всички хора да се набоцкат по един, по два, по три, по четири пъти. Там, където са набоцкани по два пъти, им казват, че е нужно да се набоцкат още веднъж, там, където са набоцкани по три пъти, им казват, че още веднъж. И до безкрай. Т.е. няма как да се получи това нещо, но въпреки това се настоява и това се налага силово. И никой не казва какво всъщност може да се случи при тези непрекъснати реимунизации.

Водещ: Вие сигнализирахте за някакви последствия от ваксинациите, кажете какви са. Кажете какво наблюдавате във вашата практика.

Атанас Мангъров: Това, което виждам – има вече и фатални случаи и всички те трябва да се съобщават. Просто виждам млади хора, които са ваксинирани, а след това развиват много сериозни заболявания. Имам втори случай, с който аз съм запознат.

В единия случай беше момиче на 28 години, при втория е момче на 26-годишна възраст, които са в много тежко състояние, като момичето почина през октомври миналата година в софийската болница „Света Анна“. Никой не съобщи за тези случаи. Има и много други, които просто не се съобщават.

Водещ: И това според вас е следствие на ваксинацията, така ли?

Атанас Мангъров: Това са неща, които трябва да се проучат, защото всички тези ваксини са в третата си фаза от своето клинично проучване и всички тези неща трябва да се съобщават и да се проучват, а не да се замитат под килима.

Водещ: Добре, доц. Мангъров, аз не мога да не ви попитам – защо има такова разделение между Българския лекарски съюз и вас? Единици сте лекарите, които защитават тезата и сте антиваксъри един вид. Защо е това разделение? Та вие не сте ли част от лекарското съсловие в България?

Атанас Мангъров: За това може да попитате самия Лекарски съюз, като те казват, че те служат на науката, че те са тия, които са единствено посветени в „правата вяра“. Просто мисля, че там има съвсем други неща.

Водещ: Други интереси, казвате?

Атанас Мангъров: Просто те са на страната на правителството, на мерките, на всичко това, което се случва и се налага по света, за съжаление.

Водещ: А вие защо не сте на тази страна?

Атанас Мангъров: Защото няма как да се откажа от нещата, които съм учил, които съм виждал. Защото просто това са неща, с които се занимавам от 40 години и просто няма как да си плюя на всичко, което съм научил и мога да правя.

Водещ: Вие бяхте категоричен, че с мерки или не, вирусът ще премине през 80% от хората, като през това време ще мутира неколкократно, като ще става все по-вирулентен, т.е. все по-лесно ще се заразяваме, но в същото време все по-леко ще боледуваме, защото в епидемиологията, при вече разразилата се епидемия, както е сега, има едни природни закони, срещу които освен да забавим агонията с експериментални лекарства, ваксини, мерки, маски, нищо друго не може да направим. Ако еволюцията на вируса продължи към вариант с ниска патогенност и висока заразност, епидемията приключва ли?

Атанас Мангъров: Да. Ако този вирус мине под някоя от своите варианти през цялото население, нещата ще приключат. И това е нещо, което не важи само за този вирус. Това важи за всички съществуващи вируси досега. Това, че някои хора са започнали да четат преди две години и са чели много, много, много и си мислят, че са получили съкровеното познание, не означава, че нещата по света са се променили. Хората са тук от милиони години и ако нещата бяха, както тези хора, които налагат всички тези медицински глупости, бяха верни, просто нямаше да има хора на Земното кълбо.

Водещ: Добре. Аз искам сега да ви питам нещо, което е може да се приеме като теория на конспирацията, но излезе един доклад миналия понеделник на американските служби, в който се казва, че SARS-CoV-2 е синтетична химера с шипов протеин, създадена да се закрепя за човешките протеинови рецептори и въведена в рекомбинант на SARSr-CoV от гръбнака на прилеп. Това е като жива ваксина, която още не е модифицирана до по-отслабено състояние, което програмата искала да създаде на своя финален етап. Тя е изтекла, разпространила се е бързо, а първоначаклната цел е била да може ефективно да заразява прилепите в пещерите, но все още не е била готова да заразява прилепи, поради което не се и наблюдава такова заразяване. Причината, поради която заболяването е толкова объркващо, е, че това е в по-малка степен вирус и в много по-голяма степен проектиран шипов протеин, който пътува, образно казано, на автостоп с множество квазивидове на SARS-CoV, обясняват в доклада. Колкото по-близо е до финала търсената форма на отслабена жива ваксина, толкова по-вероятно е да се засилва след първоначалното си изпускане през август 2019 г. Как мислите, това има ли някаква научна стойност този доклад или е в сферата на конспирациите?

Атанас Мангъров: Това е хипотеза и за да се докаже, трябва да се намерят данни. Но това, което виждаме, по нищо не се отличава от нещата, които са се случвали в миналото. Както е станало през 1918 г. с испанския грип. И това е ходът, който следва всяка епидемия, която е причинявана от нов вирус. Как се е появил този вирус, кой го е създал, аз не мога да кажа, но това, което аз мога да кажа, е как ние бихме могли по най-добрия начин да се борим с него. Като за съжаление, пак трябва да се каже, че това е природно бедствие, при което хора ще загинат и този вирус ще върви дотогава, докато всеки един човек по цялото Земно кълбо не получи имунен отговор срещу него по един или друг начин. За съжаление, оказа се, че опитите да се създаде такъв колективен имунитет с имунизация по отношение на този конкретен вирус са неуспешни. И вижда се, че там, където са ваксинирани на 90%, вирусът си минава през цялото население под формата на Омикрон.

Водещ: Като настинка един вид?

Атанас Мангъров: В настоящия момент – да. Може би ще дойде и друг вариант, ако Омикронът не си свърши работата.

Водещ: А какви са вашите наблюдения и предположения, в смисъл ще си свърши ли работата Омикрон или не? Днеска имаме 10 000 новозаразни.

Атанас Мангъров: Ами, засега я върши много добре, защото имаме 10 000. Преди няколко дни се съобщи, че в САЩ, които са също добре ваксинирани, имат по 1 милион нови случаи на ден, в Холандия, които са ваксинирани на 86%, имат по 40 и няколко хиляди на ден. Просто този вирус се разпространява много бързо, много добре. За щастие, той не причинява тежко заболяване. Той засяга децата, но не ги засяга тежко. При тях това заболяване по нищо не се отличава – ще го кажа още веднъж, от всички тези вирусни инфекции, с които всяко дете се среща по няколко пъти годишно. Т.е. няма нищо особено, освен един голям страх.

Водещ: Няма нищо опасно за децата – така да кажем, освен страхът на родителите.

Атанас Мангъров: Да, и нежеланието на лекарите да ги преглеждат и да ги лекуват. Страхът.

Водещ: Страхът е опасно нещо.

Атанас Мангъров: Не може дете да идва от 200 км, без да е прегледано, защото се страхуват. Не може. И не бива.

Водещ: И не бива, точно така, не бива. В крайна сметка, рано или късно истината ще излезе и аз мисля, че ще се преборим с този вирус, защото няма начин. Толкова е вирулентен, както казахте, 1 милион ден новозаболели в Америка – с това темпо може би за две седмици ще премине през цялото Земно кълбо.

Атанас Мангъров: Малко повече, малко повече. И също тук мога да цитирам един умен човек, който е казал, че животът е това, което става, докато ние правим други планове.

Водещ: Да, може би е така. Благодаря ви за различната гледна точка и за позицията, от която така и не отстъпихте толкова години. Какватои да е истината, тя рано или късно ще се покаже, ще ни я покаже закона на природата, може да не сме живи, но историята ще помни, както се казва.

Атанас Мангъров: Да, сигурен съм. Това са закони на природата и някой да каже, че е чел много книжки и ги е изучил до дъно – просто този човек говори глупости.

http://focus-news.net/

 

Коментари 26 за
“ДОЦ. АТАНАС МАНГЪРОВ: АБСУРДНА Е ТАЗИ СИЛОВА МАСОВА МАНИЯ И НАПЪН ДА СЕ НАКАРАТ ВСИЧКИ ДА СЕ НАБОЦКАТ! ТОВА, КОЕТО ПРАВЯТ Е ПАГУБНО!”

 1. „Защо не искат да ви чуят, че маските и абсолютно всякакви противоепидемични мерки не помагат“ САЩ – Центърът за контрол и превенция на заболяванията (Centers for Disease Control and Prevention) призна, че маските не предпазват от РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА МИСТЕРИОЗНИЯ ВИРУС

  https://WWW.ZEROHEDGE.COM/POLITICAL/RAND-PAUL-WONDERS-IF-YOUTUBE-WILL-KISS-MY-AND-APOLOGIZE-AFTER-CDC-ADMITS-CLOTH-MASKS?UTM_SOURCE=&UTM_MEDIUM=EMAIL&UTM_CAMPAIGN=430
  Authored by Steve Watson via Summit News,
  The CDC has revised its guidelines on masks, admitting that cloth masks do virtually nothing to stop the spread of COVID. The move prompted Senator Rand Paul to comment, reminding social media users that YouTube previously suspended him for saying the same thing.

 2. Браво на Мангъров, че се опълчи срещу регламентираното избиване на хората с тия отрови. Имах познат, здрав, прав, корав, би си ваксина, получи усложнения на втория ден и умря след няколко дни. Знам и за доста други подобни случаи, но не им се дава гласност нарочно. Долните човекоубийци ще се посрамят от делата си.

 3. Хубаво е, че има хора като доцент Мангъров, както и журналисти, които им дават думата.

 4. Днес над 30 човека ми споделят, че близките им – ваксинирани с всички дози са починали, а неваксинираните са живи

  Вчера отивам в един офис на голяма институция в който работят 17 човека. Всички ваксинирани със зелен сертификат са в болнични и карантинирани, единствената неваксинирана – на работа.

  Днес над 30 човека ми споделят, че близките им – ваксинирани с всички дози са починали, а неваксинираните са живи.
  Мангъров също потвърди, че крият броя на починалите ваксинирани защото ги е страх от обществената реакция. Като прибавите към това и днешните новини от Израел, че бустерите и прочее не работят срещу Омикрон – изводите оставям за вас. За другите работи засега ще замълча.

  А най-голямата енигма е какво удостоверява „зеления сертификат“ при тези факти и обстоятелства? Ще ми се да чуя не мнението на някоя мисирка или политик, а на някой стойностен човек. Оказва се обаче, че отговорни управляващи липсват.

  Николай Марков

  1. Зеленият сертификат удостоверява, че вече си „зелено човече“. 🙂 /Усмихвам се, ама не се шегувам./

   1. Вече съм в Презрялата/презряната/ възраст и на ЗЕЛЕНО не се хващам!!!

 5. Лекари които ги е СТРАХ повече от ПАЦИЕНТИТЕ СИ но взимат ПАРИ за услугата си са ТЪРГОВЦИ!!! Станали са ДОФТОРИ заради ПАРИТЕ!!!!
  Чета днес в България има 11000 УЖзаразени!?!?!? ПАНИКА…УЖАС…СМЪРТ!?!?!? НЕ уточняват…ВАКСИНИРАНИ…НЕваксинирани…контролни тестове и т.н.???Стъкмистика!!!Видях при Пл.Пасков едно Филмче от Италия на трима ЛЕКАРИ!!! Знаете…от ТЕЗИ на възраст които почитат Класическата Медицина !!! Тестваха РАПИД-Т върху най различни плодове…???Повечето Плодове бяха ЗАРАЗЕНИ!!! Също един наш СЪНАРОДНИК тества ПОРТОКАЛИ…???УЖАС и те заразени …Митниците трябва да тестват Портокалите и да ги поставят ПОД КАРАНТИНА!!! ЛЪЖА…ГОЛЯМА ОПАШАТА ЛЪЖА!!!
  КОИ са ВРАГОВЕТЕ НИ??? Тези които се КРИЯТ зад МАСКИТЕ но вече немогат да се СКРИЯТ!!!

  1. Усеща се че вече ни подгряват към „заразяване“ при животните, а там вече става страшно…

 6. Тази сутрин назначения за министър на образованието ДЕНКОВ поиска

  ОТНЕМАНЕ на ЛЕКАРСКИТЕ ПРАВА на д-р Мангъров, защото говорил против медицинската наука

  и против „световния опит“ за справяне с пандемията?!

  Некомпетентен човек в областта на медицината иска отнемане на лекарски права на ЛЕКАР?!

  На този небългарин Денков не му пука за българските деца, факт!

  Него го интересуват само парите за фондацията, от която дойде.

  Затова ОСТАВКА на НЕБЪЛГАРИНА НИКОЛАЙ ДЕНКОВ, като министър на образованието на България!

  1. Този Вид ПОЛИТИКАНТИ с оставка НЕ се спират а с УТИЛИЗАЦИЯ!!! Това са от години внедрените чрез НПО-та бомби в Държавата които вече са АКТИВИРАНИ да я РАЗРУШАТ!!!

  2. Тоя фашага със „световния опит“ му беше малко кютека миналата година.
   Да си извади главата от г@за и да погледне статистиките и ситуацията из Африка (ДР Конго, Нигерия, Ю.Африка и т.н.) , Тихо Океанските острови, и пр. където „световния опит е доста изостанал“ , и да вземе едно сметало за да си размърда мисловните процеси!

 7. Омикрон е края на пландемията, независимо дали им се иска на фармамафиотите. Доказа се и че тези сертификати не вършат абсолютно никаква работа. Освен тях трябва да имаш и тест. Е за какво в такъв случай ни накараха да си ги извадим. Целта е друга. Скоро ще я разберем.

 8. колкото и да пишете и да говорите докато не бъдат подгонени истински сегашните и предишните управляващи и след това не бъдат натикани по затворите нищо няма да се промени

 9. Няма какво да добавя към поста на Мария. Поздрави!
  Още веднъж здраве и търпение на доц. Атанас Мангъров!

 10. Никак не се страхуват. Ако се страхуваха, щяха да напуснат, както правят достойните хора. А защо не напускат, но „лекуват“ по телефона? Защото им хареса така. Харесаха им ковид-парите и не искат да ги изгубят. Както на учителките им харесаха тлъстите заплати за обучение от вкъщи. Затова вместо нулеви години- все повтарят, че „учебният процес протичал много добре дистанционно“, което си е „мижи- да те лажем, шопе!“.
  Така че „белохалатниците“, както ги наричат някои руснаци, знаят много добре за какво иде реч през последните две години, но продадоха душите си на дявола. Кой от малодушие, кой- от алчност.
  СТРАХУВАТ ЛИ СЕ ЛЕКАРИТЕ? ДА, НО НЕ ОТ БОЛЕСТТА, А ОТ ОГОЛВАНЕТО НА ИСТИНАТА. Понеже, както знаем- тя не е за всеки. За силните, за честните и за смелите е.

 11. А бе ,тая война между хора ли е или между хора и извънземни ?
  Или е мешана ?!
  Едни хора гонят други хора и ги ,,боцкат“ …
  Ама Кой кара Боцковците да гонят Никсбоцковците,не се знае …

  Венсеремос.
  П.Пис
  Туй ,австрийците са върха,бе…
  Май там концентрацията е най-голяма ?!

  1. Вечния антагонизъм междо тези които искат да вземат директно напечатаните $ и онези които първо трябва да изкарат потни $ и после да ги поделят с онези от първата група..

 12. Еничерите от БЛС срещу доц.Мангъров.
  Кой ще победи?
  Историята ще покаже, но трябва време!
  Нюрнберг 2 много скоро ще трябва да реши проблема!

 13. Четох дописката на Кеворкян- Голям, много Голям Журналист! Класа! Соросоидните плазмодии и продажни микроби, да четат и да се учат!

 14. Абсурдна е манията за силова ваксинация, факт.

  ЗДРАВ човек спортист Новак Джокович не го пуснаха да се състезава БЕЗ ваксинация?!

  Здрав човек не може да спортува без ваксинация?!
  Ни думи, ни разум за проумяване на „медицинските иновации“ не остават вече.
  Позор за цивилизованото човечество днес и за дехуманизацията на науката Медицина.
  ………………………………………………

  Обаче как не е абсурд ей таз новина – за НОВИ 6 месеца ще гърмим съвместно учение със САЩ!
  Насред пика на пандемията от коронавирус Омикрон в целия свят.

  Министерство на отбраната на Република България / 18.01.2022 г./ Пресцентър
  ……

  „Съвместна българо-американска подготовка ще се проведе на Учебен полигон „Ново село“!

  На Учебен полигон „Ново село“ започна съвместната българо-американска подготовка, която ще продължи до 30 юни 2022 г. !!

  В нея ще участват сили и средства от Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия. ?

  Във връзка с провеждането на подготовката през тази седмица се извършва предислоциране (!)
  на военнослужещи с необходимата екипировка,
  щатно въоръжение и бойни припаси от Въоръжените сили на САЩ,

  както и на бойни машини на пехотата M2A3 „Брадли“, танкове М1А2 „Абрамс“, вертолети,
  транспортна, спомагателна и ремонтна техника.

  В рамките на съвместната тренировка ще бъдат провеждани стрелби на Учебен полигон „Ново село“ и тренировъчни полети на военните хеликоптери.

  Съвместната подготовка се провежда в рамките на планираните през 2021 г. съвместни учения на Българската армия в страната и чужбина, които ще се проведат през тази година.“
  ………………………………………………..

  Съвместната българо-американска военна подготовка планирана ли е през 2023 и 2024 г., и 2025 г.?!

  България и българите нямаме врагове и нищо не заплашава нашата българска сигурност!
  Защо се тревожи толкова армията на САЩ за нас?!

  1. Те се тревожат не за нас, а от едни съседи доста по-нататък в региона…. Тук е само килера където си складират багажа.

 15. На нас Киро,Кунчев,Аргирова и всичките фашисти „специалисти“ кога ще ни се извинят??

  https://www.youtube.com/watch?v=bnMMYJKZvnU

  В широко и откровено интервю с Фреди Сейърс, професор Сирил Коен, ръководител на катедрата по имунология в университета Бар Илан и член на консултативния комитет за ваксини към израелското правителство каза:

  – Концепцията за Green Pass/паспорт за ваксини вече не беше актуална в ерата на Omicron и трябва да бъде премахната постепенно (той очакваше, че ще бъде в кратък срок в Израел)
  – Той и колегите му бяха изненадани и разочаровани, че ваксините не предотвратяват предаването, както първоначално се надяваха
  – Най-голямата грешка на пандемията в Израел беше затварянето на училища и образование – той се извини за това
  – Широко разпространената инфекция вече е неизбежна част от бъдещия имунитет – известен още като имунитет на стада
  – Omicron ускори пандемията до ендемична фаза, в която Covid ще бъде „като грип“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *