« Върни се назад Публикувано на 21.06.2014 / 11:40

ДОКАТО ХОРАТА, НАТОВАРЕНИ С ОТГОВОРНОСТИ НЕ ПОНЕСАТ НАКАЗАНИЕ ЗА ПРЕСТЪПНИТЕ СИ /БЕЗ/ДЕЙСТВИЯ, НИЩО НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ!

Да се призовава за повече човещина, когато е налице престъпно бездействие на властите, независимо от коя политическа сила са те, да се пускат кичозни снимки със запалени свещи и отправят призиви да сме повече човеци в една трагедия, причинена не от природното бедствие, а от престъпната нехайност на управлението ми се вижда доста неадекватно и суетно занимание.

Докато в България хората, натоварени с отговорности не започнат да понасят наказание за своите престъпни действия или бездействия, нищо няма да се промени.

В село Бисер загинаха хора заради престъпното бездействие на министрите Ангелов – язовира бе собственост на отбраната и Цветанов, който тогава не направи нищо като ръководител на бедствиета и авариите, за да предотврати трагедията, въпреки, че за тази цел имаше бюджет от няколко милиона лева.

В Аспарухово загинаха хора заради бездействието на градската управа, а не защото е валял дъжд, който се изсипа над цяла Варна.

Това е положението, другото е сантиментално самодоволно себесъзерцание за сметка на човешка трагедия, причинена – да потретя – от хора, а не от безлична сила.

Явор Дачков

Фейсбук

«