« Върни се назад Публикувано на 14.07.2017 / 12:05

ДОКАТО ТОЗИ ОТ БАНКЯ СЕ ЧЕШЕ ЗАД УШИТЕ #БЪЛГАРИЯ – АУТ. БОРИСОВ И КЛИКАТА МУ ЩЕ СИ РАЗИГРАВАТ КОНЯ В РАЗКОШ ОТ КОРУПЦИЯ И КЛЕПТОКРАЦИЯ

ГЕРБВстрани от бонбонените репортажи по вестниците. Меркел/Макрон привикаха в Триест Борисов, за да му съобщят да си гледа Балканите и да не се натиска за Европа. Еврозоната ще си има свой бюджет, казаха „началниците“. Това означава само едно – че бариерата за първа евроскорост е спусната пред двойкаджии като България на Борисов. Общ бюджет на Еврозоната, в която България не е и няма да бъде, означава отделни фондове и програми, дори отделна администрация само за държавите-членки във валутната граница. Отделен финансов министър и може би отделна Комисия, отделен Европарламент и т.н., само за държавите от Първа скорост. #България-аут.

Докато този от Банкя се чеше зад ушите и ви баланосва с НДК и формалното председателство, сценарият на Юнкер вече е в ход и скоро ще са принудени да си го признаят и в София. Решенията от Бялата книга вече са взети и се изпълняват. След 10 години на власт и все по-затъваща в тинята политическа сган, начело с Борисов, европейците разбраха, че сме безнадежден случай. След като не успя да наложи никакви реформи в България, Европа взе решение да ограничи щетите върху себе си и да изреже тумора, за да ограничи damage(щетите).

Що се отнася до по-лошото.

Изваждането на България от Първа скорост на ЕС означава, че Борисов и кликата му ще си разиграват коня извън всякакви законови регулации и в разкош от корупция и клептокрация. Народът е изоставен на произвола и всичко е в ръцете на собствените му съпротивителни сили. Казвам го с болка като негов представител в ЕП без право на други мерки, освен отчаяна риторика.

В края на краищата „началниците“ се отчаяха не само от безхаберието и дебелащината на Борисов и Сие, но и от народа, който три пъти ги връща на власт и търпи издевателствата с непоносим телешки възторг.

николай барековНиколай Бареков

Колаж: Георги Динев

«