« Върни се назад Публикувано на 29.10.2017 / 9:20

ДОКАТО ГЛЕДАХ МАРИЯ ГАБРИЕЛ, В ГЛАВАТА МИ МОЩНО ЗВУЧЕШЕ – КПСС – БСП, КПСС – БКП. ВИКА, ЧЕ ПРАВАТА НА ЖЕНИТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ КАТО ПРАВАТА НА ЧОВЕКА. ЧАТ ЛИ СТЕ?

МАРИЯ ГАБРИЕЛМария Габриел вика, че правата на жените трябва да бъдат като правата на човека. Чат ли сте? После Лора Крумова я пита тя дали е била обект на сексуален тормоз в качеството й на евро другарка. Ми не, каза Габриел и една сълза се изтърколи по бузата й. Мъка, мъка…

През време на целия разговор, в който Габриел приказваше някакви европейски работи и фалеше управлението на БХ /б.р. – Бай Хуй/, а Лора Крумова мълчеше шашардисана, да, да дори тя се шашардиса на празноговоренето, отзад вървяха снимки на Габриелката от разни форуми.

Преброих 476 различни сини костюма, с които беше облекана. Тъмносини с панталон и сако с ревери, по-тъмносини с панталон и сако с ревери, светлосини с панталон и сако с ревери /този беше разюздано фриволен и палав/, съвсем тъмносин, почти черен с панталон… ама вие вече си знаете. Бялата блуза е една – вечер я пере, сутрин я глади и готово. А ноктетата й бяха съвсем, ама съвсем тъмносини, в тон с костюма. Бижута няма. Комисарите не са некви кокони, та да се кичат с дрънкулки, особено когато говорят за такива важни неща като дигитализацията* като такава в нашия бит. Докато я гледах, в главата ми мощно звучеше – КПСС-БКП, КПСС-БКП. Даже конгрес на БСП е по – весел и закачлв в сравнение с железния пламък в очите на Габриел.

––––––

*мн. няма, ж. Нов. Спец. Създаване или преработка на нещо чрез превръщане на даден вид сигнали (видеосигнали, телевизионни сигнали, звукови сигнали, телефонни импулси и др.) в цифрови, дигитални величини, подлежащи на разчитане и обработка от електронни уреди, устройства; цифровизация, дигитализиране.

Виктория Тинтерова

«