« Върни се назад Публикувано на 05.06.2021 / 14:34

„ДОКАЗАТЕЛСТВА“ ЛИ?! БОЙКО РАШКОВ ВЪРНА И РЕАНИМИРА МРАКОБЕСНАТА ЦВЕТАНЦВЕТАНОВА ПРАКТИКА! ЕТО КАК!

Бойко Рашков извади документи: Бойко Борисов е заплашвал свидетел по дело“ – гърми „сензационно“ не кой да е, а за ПОРЕДЕН ПЪТ служебният министър на МВР на Румен Радев – Бойко Рашков, по повод на раздуханото от него преди, че бизнесмен му се оплакал, че Бойко Борисов щял едва ли не да разфасова семейството му и бизнесменът да не знаел какво месо яде.

Първият път, когато изрече всичко това Бойко Рашков, го разказа, като лелка от пазара и не представи никакво доказателство за думите си.

Снощи в предаването „Евродикоф“ на Сашо Диков, служебният вътрешен министър на Румен Радев – Бойко Рашков размаха едни хвърчащи листи и пак нищо не конкретизира, освен със своя интерпретация да разкаже какво имало по „кориците на делото“.

Подаде обаче няколко сламки – 2009 година, бивш земеделски министър на Бойко Борисов…

Защо ли след като е толкова уверен и убеден служебният министър на МВР на Румен Радев – Бойко Рашков в правотата си, че ако не били заплахите на Борисов и отказа от показания, „заради тези заплахи“, сега „този министър“ щял да бъде осъден, не назова нито името на министъра, нито името на далия показания, пък отказал се после, пък сетил се след 12 години да търчи при Бойко Рашков да му разказва?

Бойко Рашков пред Сашо Диков: „Никой не е казал, че Борисов яде хора. Смисълът беше различен. Не може ли той да каже нещо смислено. Аз направих преразказ какво ми каза един човек в Министерството на вътрешните работи, но ето как той се държи пред неговия екип. Борисов много добре знае за какво говоря…. Една седмица толеранс имах, за да мога да събера материали, тъй като става дума за случай от преди 10 години. (…) Един експерт заяви, че обявявам неща, за които нямам доказателства. Ето доказателствата“, допълни той и подчерта, че Борисов е отправял заплахи към свидетел по дело. „Ако сега не ме послушаш, знаеш, че машините в месокомбината работят на пълни обороти. Жена ти няма да разбере, че тя яде твоето месо“, се посочва в сигнала.

Самите показания са много объркани. Някъде дори не се знае какво иска да каже. Първият разпит на този човек е пред съдия Ушев. Бих насочил вниманието на зрителите към досъдебното производство от 2009 година, където има данни за извършено престъпление на един от министрите. Борисов се е застъпил за своя министър и за да не отиде на съд е принуждавал този човек да оттегли своите показания, които ако бяха останали, този министър щеше да влезе в затвора.“. По-късно свидетелят е променил показанията си.“

И понеже служебният вътрешен министър на Румен Радев – Бойко Рашков очевидно и очевадно бяга умишлено от „преките доказателства“ да спомене нечие име, тъй като очевидно и очевадно си дава сметка, че ще отиде моментално на съд за клевета и то с предявен огромен иск, АФЕРА ще назове нещата с истинските им имена и ще покаже как не става дума за НИКАКВИ ДОКАЗАТЕЛСТВА, ИЗВАДЕНИ ОТ БОЙКО РАШКОВ, А ЗА НЕДОПУСТИМО РЕАНИМИРАНЕ НА МРЪСНАТА ЦВЕТАНЦВЕТАНОВЩИНА, КОЯТО СЕ ВИХРЕШЕ ГОДИНИ НАРЕД В Т.НАР. „ПРАВОРАЗДАВАНЕ“ И НА КОЯТО ДНЕС /!!!/ „НОВИЯТ МОРАЛ“ БОЙКО РАШКОВ СЕ ПОЗОВАВА КАТО „ДОКАЗАТЕЛСТВО“!

Първо прочетете тази статия на в. 24 часа от 29 март 2011 година, където ще видите как едно лице Светослав Симеонов, тогава и. д. шеф на Фонд Земеделие отрича да е подписвал сигнал за корупция срещу тогавашният министър на земеделието Мирослав Найденов и твърди, че подписа му е … фалшифициран!:

https://www.24chasa.bg/Article/836191?fbclid=IwAR317MFqPA4tQRGSFLFGWHL8dZ-ZH7TofJG9AceyFCLW_OIesPsd9pxAeyM

Запомнете това лице Светослав Симеонов, дето му „фалшифицират“ подписа, защото той е важна фигура и в онова, което спестява в уж представените „доказателства“ сега служебният вътрешен министър на Румен Радев – Бойко Рашков.

„Делото“, за което говори Рашков от 2009 година, всъщност е досъдебно производство, образувано по донос на … Калина Илиева, бивш шеф на ДФ „Земеделие“, пуснат до ДАНС.

Това е същата онази Калина Илиева, която се оказа с фалшива диплома и която по-късно бе осъдена на две инстанции. Същата Калина Илиева от която тръгна и прозвището за кадрите на ГЕРБ като „калинките“.

В доноса е забъркан и тогавашният зам. директор на Фонд Земеделие Светослав Симеонов, като се твърди безумното, че министърът Мирослав Найденов предложил на заместника си подкуп от 200 000 лв. за да му помогне да се реши една обществена поръчка.

От какъв зор министър ще предлага подкуп на подчинения си не става ясно, но карай да върви.

Първо въпросният свидетел казва в показания, че Мирослав Найденов го бил заплашвал. По-късно обаче променя показанията и казва, че Бойко Борисов го бил заплашвал и то в премиерския си кабинет.

През 2013 година Мирослав Найденов става обвиняем по това досъдебно по три текста от НК – за предлагане на подкуп, злоупотреба със служебно положение и принуда, след като на 9 ноември 2009 г. Специализираното звено за противодействие на злоупотреби със средства на ЕС към СГП образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител по чл. 321, ал. 6 от Наказателния кодекс – „Който се сговори с едно или повече лица да върши в страната или чужбина престъпления, за които е предвидено наказание лишаване от свобода повече от три години и чрез които се цели да се набави имотна облага или да се упражни противозаконно влияние върху дейността на орган на властта или местното самоуправление, се наказва с лишаване от свобода до шест години.“.

В рамките на делото са разпитани редица свидетели.

Второто обвинение срещу Найденов е за принуда. Според прокуратурата на 2 ноември 2010 г. той принудил Светослав Симеонов да подпише предварително изготвен сигнал, адресиран от Малена Филипова (по онова време шеф на отдел „Инспекторат“ към ВКП). В този сигнал Симеонов уж се жалва от систематичен натиск и заплахи от страна на Калина Илиева – бивш шеф на фонд „Земеделие“ и от прокурора от СГП Красимир Тренчев. Така Найденов злоупотребил с властта си като министър на земеделието и храните. Тази принуда била оказана във връзка с вече дадени показания на Светослав Симеонов по образуваното през 2009 г. дело. И последното обвинение срещу бившия земеделски министър е по чл. 283 от НК – „Длъжностно лице, което използува своето служебно положение, за да набави за себе си или за другиго противозаконна облага, се наказва с лишаване от свобода до три години.“

По повод повдигнатите му обвинения, Мирослав Найденов разпространява тогава изявление, в което се казва: „Повдигнато ми е обвинение по дело, което е отлежавало 3 години и половина в изчакване на подходящия момент, но за мен това е възможност да изчистя името си и да посоча поръчителите. Вчера, в 15:00 часа, получих призовка за разпит в качеството ми на обвиняем. Реших да не се възползвам от правото си да се явя след 3 дни и за това се явявам незабавно днес в Софийска градска прокуратура по доносите, които Калина Илиева години наред разнасяше по различни инстанции и политически партии. Още веднъж заявявам категорично, че не се притеснявам нито от Калина Илиева, нито от СРС-тата, с които е била окичена, нито от твърденията на други лица, свързани с това дело, които са склонявани да свидетелстват срещу мен.“

В началото на 2015 година Мирослав Найденов е напълно оправдан за корупция, принуда и служебна злоупотреба. Производството срещу Мирослав Найденов е прекратено с постановление на градска прокуратура от 4 февруари 2015г. Като прокуратурата се мотивира, че основният свидетел по делото не е предоставил достатъчно ясни и конкретни факти, които да дават възможност на градската прокуратура да поддържа обвиненията срещу Мирослав Найденов. По тази причина, производството е прекратено. Основанието за прекратяване е поради недоказаност.

Според прокурорското постановление за прекратяване на делото свидетелят  “не е предоставил достатъчно ясни и конкретни факти, които да дават възможност да се поддържат обвиненията срещу Найденов”.

Днес Бойко Рашков казва, впрочем, същото, че показанията на свидетеля Светослав Симеонов са напълно объркани.

Впрочем, самият Бойко Борисов в изтеклия запис на разговор между Мирослав Найденов, Бойко Борисов и прокурор Кокинов казва: “Оня не ти е проблем (Светослав Симеонов – основният свидетел по делото срещу Найденов – б. а.), сто пъти съм ти казал, още миналата година съм ти казал. Човек, който пет пъти си е сменил показанията, заради такъв кошаревски свидетел не могат да те вкарат у затвора. Адвокатите ще искат да го изследват луд ли е, не е ли, колкото и да натискат в тая посока, минали са три години и половина.”.

За всички не само в ГЕРБ и тогава, и сега, е ясно, че Мирослав Найденов и Цветан Цветанов по никакъв начин не се долюбват. Мирослав Найденов казва в прав текст и че по разпореждане на Цветан Цветанов са подслушвани министрите: Цветанов, ти си го правил, политически честното е да слезеш от сцената, иначе това безобразие ще продължи. Някой трябваше да излезе и да каже ясно: Царят е гол! Както го правя аз в момента. Има и други подслушвани министри, ослушвахме се всички и в залата на МС, целият МС знаеше и дори сме си разправяли случки за това какво сме правили и как са ни слушали”.

Найденов бе направен защитен свидетел срещу Цветан Цветанов за подслушването, но разбира се, както е известно на всички Цветан Цветанов винаги излиза съдебно „невинен“.

Така или иначе „сготвянето“ на Мирослав Найденов е плод на Цветанцветанова „практика“, на която години наред бяхме свидетели – с „доказателства“ – доноси или „показания“ на обработени „свидетели“. Това „сготвяне“ понесоха на гърба си куп знайни и незнайни определени за мишени.

Ужасяващото е, че ДНЕС И СЕГА, когато Румен Радев пръска положителни възклицания относно служебния си вътрешен министър Бойко Рашков, същият този Бойко Рашков си служи с Цветанцветановата практика и отново я реанимира и легитимира. И ни я размахва, като „безспорно доказатество“!

Ако изобщо си някакъв непредубеден юрист, а не цветановист, няма как да кажеш снощи в интервюто си, че ако не бил си променил показанията въпросния свидетел, министърът щял да бъде осъден. Как ще бъде осъден само въз основа на объркани показания и единствено върху нечии показания?!

12 години след една от мръсните постановки на Цветанов, посредством Калина Илиева и Светослав Симеонов, е представена от „новия морал“ Бойко Рашков като „грандиозно“ негово разкритие за „режима“.

Защото някой дошъл и му разказал тия стари претоплени манджи по това дело. Дали този „някой“ е самият Светослав Симеонов или някой „бизнесмен“, който е чул това от Симеонов, даже е още по-зле от дъра-бъра два чадъра на Женския  пазар.

При такава грандиозна корупция, включително и в МВР, и в ДАНС, да стъпваш върху ПРАКТИКИТЕ НА ЦВЕТАНОВ, ДА ГИ РАЗМАХВАШ НА ХВЪРЧАЩИ ЛИСТЧЕТА И ДА ГИ ПРЕДСТАВЯШ КАТО „ДОКАЗАТЕЛСТВА“, ТОВА Е АБСОЛЮТЕН ПОЗОР, ГОСПОДИН РУМЕНРАДЕВ РАШКОВ!

Защото това, което размахваш не е никакво „доказателство“, а прийома с който Цветанов изгори стотици души!

Един  път вече се опря на мракобесната атанасатанасова „практика“ с „подслушването“, втори път ни вреш в очите като „доказателство“ кошаревците цветанцветанови. И всичкото това за да блесне неизхранимото ти нарцистично его и да е „топ“ по телевизиите.

Докато в същото време назначилият те Румен Радев е толкова невчасов и омерзително неадекватен, че ти ръкопляска даже.

Отвратително.

Веселина Томова

«