« Върни се назад Публикувано на 15.09.2022 / 9:37

ДОБЪР ДЕН, ДАНС! РАПОРТУВА „АГЕНТ „СТРЕЛЕЦ“ НА ПУТИН! РАБОТАЕМ, БРАТАНЯ!

А пък ДАНС написали доклад. Годишен доклад за 2021 година.

В него признавали за „опити за руска намеса във вътрешните ни работи“ и поради тази причина баш в средата на предизборната кампания, дежурните десносектанти цъфнаха за пореден път по телевизорите да рецитират как ДАНС си свършила работата и прочие бля бля.

Като част от ЕС и НАТО, страната ни остава обект на системен разузнавателен интерес“, се казва в незасекретената част от годишния доклад на ДАНС за 2021 г., одобрен от Министерския съвет.

Интересът е насочен основно към: политиката и ангажиментите на страната ни като член на НАТО и ЕС; специфика на отделни двустранни отношения; актуалните процеси в сектор „Сигурност“, в т.ч. превъоръжаването и модернизацията на Българската армия; процесите и субектите във вътрешнополитическата сфера, особено в контекста на множеството избори през 2021 г. и др.“

В уводната част председателят на ДАНС Пламен Тончев обяснява, че през втората половина на 2021 г. Руската федерация е започнала мащабна хибридна кампания за прекратяване разширяването на НАТО на изток и запазване на руското влияние в съседни държави.

„За целта ангажира комплексен инструментариум, в т.ч. дипломация, военна сила, специални служби, икономически лостове и зависимости (основно в енергийната сфера), информационни пропагандни и дезинформационни кампании и кибератаки“, пише още в доклада.

Посочва се, че тези действия са прераснали през 2022 г. в „безпрецедентната в новата европейска история руска военна агресия спрямо Украйна, която ерозира международния правов ред, доведе до усилване на икономическите рискове в глобален план и създаде нов вектор на миграция“.

Същевременно руската инвазия подсили единството на Европейския съюз и НАТО и решимостта за защитата на общите ценности и интереси и за намаляване на зависимостта от Русия в сферата на енергетиката и отбраната, които Москва активно използва в рамките на хибридния си инструментариум.

В частта „Дейност на чужди специални служби срещу България“ се казва, че по предложение на ДАНС от Министерството на външните работи на България са обявени за persona non grata трима руски дипломати, а „в масива с нежелани на територията на България чужденци е включено едно лице заради действия, които заплашват националната сигурност“.

Като по-съществени резултати при противодействието на рисковете и заплахите от дейността на чужди специални служби през 2021 г. са посочени:

– пресичането на дейността на група българи, които целенасочено и съзнателно са се поставили в услуга на Руската федерация, за да ѝ служат като шпиони. По този случай са задържани петима души, а двама руски дипломати са обявени за persona non grata;

– пресичане на дейността на руски граждани, съпричастни към дейността на руските специални служби. По случая от прокуратурата е образувано досъдебно производство за тероризъм. Един руски дипломат е обявен за persona non grata;

– пресичане на дейността на българин, поставил се в услуга на чужда специална служба (не се посочва чия). Прокуратурата е образувала досъдебно производство за шпионство.

– включване в масива с нежелани у нас чужденци на 1 човек със забрана за влизане в страната ни за срок от 10 години.

Значимата зависимост от Русия създава допълнителни рискове предвид започналата в средата на 2021 г. хибридна операция срещу Украйна, прераснала във военна инвазия през февруари 2022 г. В тази връзка са налице рискове за сигурността на доставките, допълват от Агенцията.

Фалшиви новини – повече опити за дискредитирани на държавните институции

От ДАНС отчитат, че през изминалата година развитието на COVID пандемията е продължило да оказва влияние върху активността на крайнолевите и крайнодесните структури в Европа.

 От Агенцията отчитат нарастване на опитите за дискредитиране на държавните институции. Отправяни са призиви за извършването на „граждански арести“ и физически посегателства над журналисти, членове на НПО и политически представители, поддръжници на ваксинационните кампании и ограничителните мерки. През втората половина на 2021 г. е наблюдавана и значителна протестна активизация срещу противоепидемичните мерки.

Активността продължава да е в интернет пространството, което е в основно средство за пропаганда, мобилизация и създаване на трансгранични връзки. Основен инструмент е разпространението на конспиративни теории и фалшиви новини.

Киберсигурност

Повечето кибернападенията в България се извършват срещу държавната и общинската администрация, банковата сфера, медиите и бизнеса, допълват от ДАНС.

Запазват се проблемите за осигуряване на по-ефективна защита на информационната сигурност на администрацията и обектите от критичната инфраструктура. Проблемите са най-вече заради липсата на системни инвестиции и острия недостиг на специалисти.

„Засилената конкуренция и липсата на съществени реформи продължават да оказват негативно влияние върху финансовото състояние на „Български пощи“, обръщат внимание от Агенцията. Хакери атакуваха информационните системи на Български пощи, като част от услугите на пощите бяха блокирани.

„Фундаментални“ изводи направили от ДАНС особено в частта за „фалшиви новини“ и „киберсигурност“, толкова „фундаментални“, че можеш да ги прочетеш тия „анализи“ и „изводи“ и в „Долнонанагорни читалищни новини“.

Впрочем, като са стигнали до „фундаменталното“ разкритие, че кибератаки имало срещу медии, много е любопитно специално за АФЕРА, която е подложена на брутален хакерски тероризъм в продължение на 11 месеца, да разбере – поради какви причини ДАНС не посочват истинските поръчители на този брутален тероризъм – защото те не са свързани с Путин ли, и не свързани с „руската хибридна атака“ ли, а са свързани с Властта ?!!!

Защо ДАНС не посочват, че АФЕРА е брутално атакувана и от министерството на МВР?!!!

Сега пак ще се обидите на езика ни, ама си го заслужавате, драги ни ….

По отношение на „фундаменталните“ изводи от Доклада на ДАНС никъде не видяхме посочени АМЕРИКАНСКИТЕ ЛИЦА, които имат кабинети ВЪВ ВСЯКО МИНИСТЕРСТВО, не прочетохме и колко служители на специалните служби работят директно за чужди интереси, НЕ само руски.

Като сме се съсредоточили на темата „доклади на ДАНС“, за да илюстрираме колко „фундаментални“ са те, ще дадем пример. Преди време менторът и „гуруто“ на майстора на манипулативни и лъжовни „доклади“ в ДАНС Цветлин Йовчев интригантски, което си е традиция в спец.службите, ми пробута чрез трети човек уж внушението да внимавам, щото съм била писана в ДАНС като „агент“ с псевдоним „Стрелец“.

„Гуруто“ на Цветлин Йовчев си бе помислило, че ще се притесня, а пък аз… си я преместих.

Тия смешници даже не бяха вдянали какво точно правех с ДАНС в периода 2008 – 2011 година с малкото там тогава мъже, докато другите начело с „гуруто“ на Цветлин Йовчев и самият Цветлин Йовчев се чудиха как да торпилират националната сигурност, както и нас персонално. Е, успяха да ни ебат майката, според тях. Според нас – ни изписаха вежди, защото за разлика от тия измекяри ние работихме като патриоти. Всичко това е описано в книгите ми „Бандитска Варна“ и „Този живот е за смелите“.

Що се отнася до псевдонима „Стрелец“ – както си пишеха манипулативните доклади, точно така и манипулативно разпространяват тая тъпня.

Такива ми ти работи с „докладите на ДАНС“. Който не им ял поръчковата попара, само той не знае.

Впрочем, по времето на ДАНС, когато аз работех с мъжете, а не с путьовците, имаше и други доклади – в които в прав текст и С ИМЕНА бяха посочени като корумпирани купища министри и високопоставени лица. По онова време на бюрото на тогавашния премиер стоеше и доклад как се готви да назначи наркотрафикант за шеф на ГДБОП.

Сега четем единствено, че Путин е виновен, щото туй е „дерта“ на държавата, ти да видиш.

Иначе, добър ден, ДАНС! Рапортува „агент „Стрелец“ на Путин.

Работаем, братаня!

Веселина Томова

«