« Върни се назад Публикувано на 19.06.2014 / 23:57

„Доброкачествени нищожества“ докараха реките с трупове във Варна. Незабавна оставка на Иван Портних

Кметът на Варна Иван Портних ще се срещне в петък с министър Цветлин Йовчев, с главния секретар на МВР Светлозар Лазаров. И? Трупове ли ще броят? Или вкупом оставки ще подават, защото съгрешиха и непотребни станаха? Трупът на момченце бил изхвърлен до полицейското управление в „Аспарухово“. Безобразници! От дни вали, трещи, гърми. В четвъртък сайтовете се напълниха с прокоби за очакваното бедствие. Само Иван Портних и кметът на „Аспарухово“ бяха невчасови. Нямаше кой да осигури безпрепятствено придвижване на колите с екипите по моста. Нямаше кой да се погрижи за възрастните хора и малките деца, преди да паднат небесата, преди да тръгнат калните свлачища заради престъпното нехайство за непочистеното дере, смъкнало „Джанавара“ до ниските части на „Аспарухово“.

Оставката на районния кмет отдавна трябва да е подадена. Както и на шефа на районното. Както и на шефа на ОД МВР. Ако Йовчев и Лазаров не ги махнат, ще си отидат като жалки типове от МВР. И ще бъдат пустосвани от варненци години наред. Кметове, ченгета-началници, шефове в ПАБ, всички да си ходят. Незабавно. Веднага. Още ли са тук? Не природното бедствие, не форсмажорните обстоятелства, а „доброкачествените нищожества“, както ги описва такива класикът Емил Чоран, докараха реките с трупове във Варна. Иван Портних незабавно трябва да подаде оставка. Няма такъв „кмет“. Не може да се скрие зад районния на „Аспарухово“.

С Йовчев и Лазаров трябваше да пристигне и Бойко Методиев Борисов – да си види некадърниците, да им се „порадва“. Нали той ги издигаше, нали той ги буташе напред, нали той се фоткаше с тях. Лиляна Павлова добре му го каза преди половин година – Портних се е самозабравил, обградил се е с „тъстове“ и сладоледаджии-лапачи. Не става! Издъни се Портних. Да си ходи! Заедно с предсрочните избори за парламент да има и вот за кмет на Варна. Този не става! Не става! Да се пръждосва! Или ще отиде с некрофилска страст на погребението на момченцето, за да трупа „пиар“ от преиграна „съпричастност“?! Махай се, Портних, изчезвай!

Любомир Живков

http://www.bgsniper.com

 

«