« Върни се назад Публикувано на 30.08.2023 / 14:06

ДОБРЕ, АРЕСТУВАХТЕ МИТНИЧАРКАТА МАРИЯ ПЕТРОВА ЗА НЕЛЕГАЛЕН ПРЕВОЗ НА МИГРАНТКА ЛИВАНКА ОТ ТУРЦИЯ, АМА КОГА ЩЕ УВОЛНИТЕ „ЧАДЪРА“ И ОТ ТД МИТНИЦИ – СОФИЯ?! ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 2 ГОДИНИ МИТНИЧАРКАТА НАЙ-ЧЕСТО Е КОМАНДИРОВАНА НА „КАПИТАН АНДРЕЕВО“ И НАКРАЯ … ПРЕНАЗНАЧЕНА ТАМ!

На 29 август около 00:30 ч. на пункта ГКПП „Капитан Андреево  пристига лек автомобил, управляван от митничарката Мария Петрова, служител на „Капитан Андреево“. Тя влиза от Турция в България. При проверката на автомобила от служител на „Гранична полиция“ се установява, че между предните и задните седалки е имало укрита жена с паспорт, но без разрешение за влизане в страната. Чужденката е гражданка на Ливан. По време на влизането на българската граница, митничарката Мария Петрова не е била на работа.

Мария Петрова е с мярка за неотклонение „гаранция“ и мярка за процесуална принуда „забрана за напускане на пределите на България“.

Добре, че арестувахте митничарката, нелегално превозвала мигрант, обаче АФЕРА пита от упор:

Кой и кога ще уволни „чадъра“ на митничарката от ТД – Митници – София?!

АФЕРА разкри, че през последните две години въпросната митничарка Мария Петрова е била НАЙ-ЧЕСТО КОМАНДИРОВАНИЯ СЛУЖИТЕЛ на ТД-Митници – София, чийто служител е била, точно на граничния пункт „Капитан Андреево“.

И това може да бъде проверено лесно. Подозрително точно нея са пращали командирована там.

Нещо повече – през последната година след честите командировки на „Капитан Андреево“, Мария Петрова е била направо ПРЕНАЗНАЧЕНА като митнически служител на „Капитан Андреево“!

Докато лъсва при ареста какъв точно е бил този натрапчив интерес да работи точно на „Капитан Андреево“.

Ресорният началник на който е била подчинена Мария Петрова в ТД – Митници – София и на когото дължи твърде честите командировки и на финала преназначаването си на „Капитан Андреево“ е заместник шефката на ТД -Митници – София Лиляна Асенова, разкри АФЕРА.

Afera.bg

«