« Върни се назад Публикувано на 14.04.2011 / 11:05

Димитър Иванов: Кръгът на Бойко замества „Монтерей”, Алексей Петров е хибрид!

 

 

Бойко е възпитаван и обучаван в първите години от живота си в изключително здрав, народностен, патриархален дух. Той и затова е толкова свеж, затова е толкова контактен, затова ги успива масово като Кашпировски, много е силно влиянието му, защото той произлиза от тази среда. Бойко е софийски хашлак, Петьо Блъсков е такъв. Той е неподправен, първичен, дори в грубостите си и простащините си, но в същия момент е и от хората, които са се изградили сами себе си. Така че, кръгът "Монтерей" от едни претенциозни старци няма нищо общо с Бойко самия. Аз лично ходя от време на време в този кръг. Сега го замества кръгът на Бойко, кръгът "Банкя" също залезе. Изгряването на Бойко доведе до залязването на няколко кръга, тъй като той успя да блесне по-ярко на небосклона и за другите не остана светлина, защото излязоха извън прожектора на общественото внимание.”, казва Иванов пред Дарик радио.

И коментира още: „Видяхме, Цветанов се опита нагоре, обаче тук има някаква интрига, която е много интересна. Достатъчно добре ги познавам и двамата – Бойко и Цветан, за да допусна, че всичко, което му се случва на Цецо, е случайно – скандал с Божидар Димитров, скандал с ДС. Бойко Борисов казва: "Трябва да се махнат всички гадове от ДС" и в момента, в който говори, камерата го снима, а зад гърба му е един офицер от ДС, един агент на ДС. Единият е областен управител на Бургас, другият няма да кажа какъв е, защото са под секрет нещата. Е, тогава къде е обществената хигиена, къде е логиката, къде е политическият замисъл? Ние сигурни ли сме, че в правителството няма други агенти на ДС? ГЕРБ по този начин е краткосрочен политически проект, а в различните етапи от своята кариера Бойко използва различни структури. Веднъж използва МВР, като от най-долния отряд на МВР, към който той принадлежи професионално – пожарната, той оглави най-горния отряд – службите за сигурност, и стана крупен специалист по системите на сигурност.”

На въпрос – къде е мястото на Алексей Петров в тази схема, Димитър Иванов отговаря така:„Той е хибриден продукт, той произлиза от силовите структури, защото такава му е биографията, но той изненадва с едно интелектуално развитие, изненада почти всички, даже изненада хора като Бойко, които уж го познаваха, а всъщност го подцениха. Аз мисля, че Алексей Петров няма място в политиката.”

 

Afera.bg

 

«