« Върни се назад Публикувано на 15.02.2022 / 16:06

ДЖОКОВИЧ: НЯМА ДА СЕ ВАКСИНИРАМ! ГОТОВ СЪМ ДА ПЛАТЯ ЦЕНАТА ДА НЕ УЧАСТВАМ В ТУРНИРИ, ЗАРАДИ ПРИНЦИПА ДА РЕШАВАМ САМ, ЗАРАДИ ЛИЧНИЯ ИЗБОР НА ВСЕКИ ЧОВЕК ЗА ТОВА, КОЕТО СЛАГА В ТЯЛОТО СИ!

Новак Джокович пред „Би Би Си“:

Не съм антиваксър и като дете са ми поставили различни задължителни ваксини, но не желая да се имунизира срещу COVID-19.

Това е цена, която съм готов да платя.

Никога не съм бил против ваксината, но винаги съм подкрепял личния избор на всеки човек за това какво слага в тялото си.

Очаквам още турнири да променят изискванията си тенисистите да бъдат ваксинирани, за да бъдат допуснати до участие, но лично аз не бих склонил дори тогава. Заради принципа да решавам сам за моето тяло… това е много по-важно от всяка титла. Опитвам се да направя възможно най-доброто за своето тяло.

Никога не съм бил против ваксинацията. Разбирам, че всички се опитват да овладеят вируса на глобално ниво, и се надявам, че всичко това ще приключи скоро.

Накрая бях депортиран от Австралия не защото не бях ваксиниран, или защото съм нарушил някакви правила, или за грешката ми в документите за визата, а защото министърът по имиграция реши, че мога да подхраня антиваксърските настроения в страната или в самия град, с което тотално не съм съгласен.

Afera.bg

 

«