« Върни се назад Публикувано на 07.10.2017 / 10:25

ДЕ СИ, БРЕ, ВИКТОР НИКОЛАЕВ? АКО НА НЯКОЙ МУ СТИСКА, ДА ДОЙДЕ В ОКОПА

виктор николаевБля, бля, бля. Нова телевизия. На следващата сутрин.

На следващата сутрин след скандала с безобразното поведение на Антон Тодоров и Валери Симеонов в същата Нова телевизия, унижили в ефир водещия и Виктор Николаев.

На следващата сутрин – в студиото Тома Биков, бивш журналист, сега депутат от ГЕРБ. Впрочем, също така, както Антон Тодоров, сменил ругатните срещу ГЕРБ някога, в сегашно слугуване на ГЕРБ. /Тома Биков за Бойко Борисов, 2013 г.: „Борисов не е диктатор. Той е карикатура на диктатор. Второто не е по-малко вредно от първото. Този човек дотолкова си е повярвал, че е забравил кой е и от къде идва. По-лошото е, че сякаш и ние започваме да забравяме. Приемаме присъствието му по върховете на властта като нещо нормално и много често дори не осъзнаваме колко далеч сме стигнали. В нормална ситуация подобен човек не би се случил като кмет на Банкя, а камо ли като министър-председател.“. И още: „Тома Биков, 2012 г.: ОБЕЩАВАМ, ЧЕ ЩЕ НАПРАВЯ КАКВОТО ЗАВИСИ ОТ МЕН БОЙКО БОРИСОВ, НИКОГА ПОВЕЧЕ ДА НЕ СЕДНЕ В КРЕСЛОТО НА МИНИСТЪР – ПРЕДСЕДАТЕЛЯ!, Тома Биков, депутат от ГЕРБ, 2017 г.: „Преди бях в друга партия, обвиненията ми към Цветанов и ГЕРБ бяха безпочвени.“, „САМО В ПИК И „РЕТРО“! Тома Биков ексклузивно за премиера: „Образованието – най-важната магистрала на Борисов! Лидерът на ГЕРБ има визия за активното си геополитическо поведение!“/

Водещата от Нова тв обаче не го пита за това. Не прави никакъв паралел с Антон Тодоров. Тома Биков е вежлив и леко усмихнат, маже, маже тъпотията на колегите си депутати, но в едно е прав – проблема на журналистите е в самите журналисти и медии.

Водещата е уж възмутена от поведението на Антон Тодоров и Валери Симеонов, но ВНИМАТЕЛНО, ОПИПВАЩО, не смее да нарече нещата, такива, каквито са, и да изрече истината за свирепата цензура в прав текст.

Няма как да го направи. АФЕРА още вчера ви написа, че от днес ПАК ЩЕ Е СЪЩОТО. Като се изключат напудрените „възмущения“ от ръководството на Нова и тинтири – минтири куп политици, които се качиха на коня на политическия отвратителен пиар – „ах, ние сме зад журналистите, ние сме против газенето на свободата на словото“.

Въх, как „внезапно“ откриха що за „образ“ е Антон Тодоров всите тия ДЖурналя, иначе днес демонстриращи колко са „храбри“ да воюват за свободата на медиите! А как охотно го канеха под път и над път в студиата си преди това.

Когато преди 2 години АФЕРА написа: ”Политологът” А.Т. напъвал да влезе в „Руското направление” в ДАНС, ама го отрязали!”, същият Антон Тодоров заведе дело срещу сайта АФЕРА и Веселина Томова. И забележете! – обиден не от това, че го отрязали от „руското направление“, а защото съм го нарекла „политолог“ в кавички. Тогава Антон Тодоров бе „автор“ на жълтия сайт „Пик“. Тогава лицето Недялко Недялков, фиксирано в АФЕРА и Веселина Томова, заведе две дела срещу АФЕРА и Веселина Томова с огромни искове, защото: го нарекла „кюфте“ и жълтата му фекална журналистика нарекла тиган с цвъртящо олио, в което пържат кюфтетата“, и защото се обидил, че АФЕРА го била свързвала с Алексей Петров – Трактора, пък той нямал нищо общо с „лице, което го съдят като организатор на престъпна група“.

Тогава Недялко Недялков написа статия, в която призова всеки, който реши да съди АФЕРА  и Веселина Томова, да заведе искове срещу мен и сайта ми, като обеща той да поеме всички финансови такси – адвокатски и съдебни. Тогава точно „авторът“ му Антон Тодоров моментално заведе дело срещу мен и сайта АФЕРА. Сетете се кой го активира и защо.

Резултатът бе: СЪДЪТ ОТХВЪРЛИ ВСИЧКИ ИСКОВЕ НА АНТОН ТОДОРОВ СРЕЩУ „АФЕРА“ НА ПЪРВА ИНСТАНЦИЯ, като нататък Тодоров се отказа да продължи делото.

ВСИЧКИ „КОЛЕГИ“, ДНЕШНИ „БОРЦИ СРЕЩУ АНТОН ТОДОРОВ“, МЪЛЧАХА!

Днес водещата от Нова тв отбелязва факта, че който тръгнел да брани позицията си, моментално в „жълти медии“ го оплювали и охрачвали.  Е, и? Че мен мен ме смляха, и какво от това? Трябва да се надведа и да целувам задника на Недялков ли? Водещата обаче не смее да спомене „Пик“. Иначе и тя е голяма „боркиня“ за „свободата на словото“.

Когато във варненска съдебна околия съдиите си плюха в суратите и осъдиха АФЕРА, заради това, че нарече „журналистиката“ на Недялко Недялков „фекална“ и въпреки че доказа, че е свързан с лицето Алексей Петров – Трактора, ВСИЧКИ „КОЛЕГИ“, ДНЕШНИ „БОРЦИ СРЕЩУ ФЕЙК НОВИНИТЕ И ЖЪЛТАТА ЖУРНАЛИСТИКА“, МЪЛЧАХА!

Мислеха си сигурно, че тях не ги засяга, хак и е на „лудата“ Веселина Томова. Да, де, ама дойде и техния ред.

Когато през 2010 година същият Валери Симеонов, днес вицепремиер, показал истинското си лице в скандала с Виктор Николаев, свали предаването ми „АФЕРА“ от ефир в СКАТ телевизия, без никакво предупреждение /а аз, научавайки за това от оператора, половин час преди ефир!/, когато от сайта на СКАТ бяха ИЗТРИТИ всички мои предавания, ВСИЧКИ „КОЛЕГИ“, ДНЕШНИ „БОРЦИ“ ЗА СВОБОДАТА НА СЛОВОТО, МЪЛЧАХА!

Днес, униженият вчера, Виктор Николаев продължава да ЛИПСВА с позицията си.

Няма го. Тю-тюю….

Де си, бре, Виктор Николаев? Защо мълчиш!

Всяка истински милееща за свободата на словото телевизия няма да бляботи фризирани „декларации“ за „свободата на словото“, а ще пусне в ефир именно Виктор Николаев за да каже той своята позиция, която вчера стисна зад зъбите си, наставляван от онези, които му дуднат в слушалките.

Нищо подобно. Насреща ни … Тома Биков. И безпомощна водеща, която уж се прави на хард.

Такива сте били и такива ще си останете. Въпреки опитите за замазване на гробовно зловещото положение със свободата на словото с кухи фразички.

Защото МЪЛЧИТЕ  ВИНАГИ, КОГАТО ВИ КАЖАТ! Защото, когато предупреждавах и крещях, че лицето Недялко Недялков ще подкара и вас, мълчахте. Защото, когато предупреждавах, че лицето Недялко не е само и ей тъй на решило да се прави на бабаит, вие мълчахте. Защото, когато се борех с Антон Тодоров, вие мълчахте. Защото, когато Валери Симеонов бе ясен какъв „свободен“ „медиен бос“ е на всички изхвърлени от него, защото не му плетат кошницата, вие мълчахте.

Мълчите и сега. Продължава да мълчи и Виктор Николаев.

И си мислите, че водите някаква „битка“?

Не, това е ВОЙНА, драги ми „колеги“, това е ВОЙНА. Аз я водя години.

И знам само едно: че така, както я карате вие, с карфици ИЗБИРАТЕЛНО срещу Властта, не става. Че с наплашени лица, стискащи зад зъбите истината, дори и след този скандал, не става.

Ако на някой му стиска, да дойде в окопа. Тук няма лустросани герданчета и кинти, тук се стреля, но има СВОБОДА.

Заради която си струва.

Веселина Томова

«