« Върни се назад Публикувано на 26.02.2021 / 10:18

ДЕН ЧЕТВЪРТИ НА НАПЛАТЕНИТЕ ЛОБИСТИ. СТРАНИЦА ОТ УЧЕБНИК ПО ПСИХО МЕНТАЛНИ ОСОБЕНОСТИ

На 22.02.2021 АФЕРА публикува:

КУКУ И ПИПЕ“ В АМЕРИКА: ПЛАЩАТ СИ КАТО ПЛЕЙМЕЙТКИ ДА СЕ СНИМАТ С USA КОНГРЕСМЕНИ, ПОСЛЕ ПЛАЩАТ НА РОДНИ ДРЪЖКИ НА МИКРОФОНИ ДА НАПИШАТ, ЧЕ СЕ СНИМАЛИ

Днес прес-лист от „Особената форма на главата“:

Ден четвърти от посещението ни във Вашингтон.

С Павел Вълнев проведохме среща с конгресмен Дина Тайтъс от Демократическата партия. Конгресмен Тайтъс е от гръцки произход и е много добре запозната с динамиката на политическите отношения в Югоизточна Европа и Източното Средиземноморие. Член е на Комисията по външна политика и Комисията по вътрешна сигурност в Камарата на представителите.

Обменихме мнение по политическите процеси и предизвикателствата в региона. Постигнахме съгласие, че регионалното сътрудничество следва да се изгражда на базата на демократични съюзи и взаимодействие.

С Павел Вълнев представихме основните аспекти на външнополитическата платформа на ПП „Републиканци за България“ и акцентирахме върху важността на развитието на трансатлантическите отношения. Включването на Гърция в Инициативата „Три морета“ би дала добра възможност за по-широк регионален обхват на инициативата, респективно по-добра ефективност при изпълнение на поставените цели.

От своя страна Павел Вълнев представи бизнес-климата в региона и необходимостта от по-силно присъствие на американски инвестиции, като гарант за демократично развитие на държавите от Западните Балкани.

По-късно през деня се срещнахме със Стивън Бланк, старши съветник към американския Институт за мир и старши изследовател към Института за изследване на външната политика.

По време на срещата обсъдихме изключително бързото строителство на „Турски поток“ в България и забавянето с над 10 години на три пъти по-късия като дължина интерконектор Гърция – България, който би допринесъл за реалната диверсификация на газовите доставки за България.

Срещнахме се и със Стивън Никс, директор за Евразия в Международния Републикански Институт и представихме политическата платформа на ПП „Републиканци за България“.

Запознах американската страна и с темите и заглавията в новия справочник на Евро-атлантическия център за сигурност „България и светът 2020“. Сред основните теми са регионалната сигурност в Черноморския регион, 5G и сигурността на страните от НАТО, имиграционни политики и предизвикателства и други.“

Ден четвърти на наплатените лобисти.

За какъв такъв наплатени, дий, воле, дий…

Да си непоправим комплексар, амбициозен до болестност, да си плащаш някой „да ти вярва“ и единственото, което да прави срещу наплатената цена е да се прави, че те слуша, е страница от учебник по психо ментални особености. Да правиш УЖ избори в България, пък да се изживяваш като американски ратай, е все едно да платиш на американски фермер да се снима с теб и да си закачиш снимката на задника. Колкото пъти седнеш, да се отпечата миризмата на ферма. В нашия случай – на селски обор трансформиран в „сега е момента за апартаментааааа….“.

Afera.bg

«