« Върни се назад Публикувано на 16.06.2021 / 13:24

ДЕН СЛЕД СРЕЩАТА МЕЖДУ СКАНДАЛНИЯ ЕКСМИТНИЧЕСКИ ШЕФ И ПЛАМЕН УЗУНОВ, ПЛЕМЕННИЦАТА НА ПЕТКО ПЕТКОВ СТАВА ШЕФ НА МИТНИЦА ПЛОВДИВ

20 май т.г. ПловдивПрес:

Евелина Харизанова от отдел „Митническо оформяне“ е новият шеф на пловдивската митница. Тя е  държавен митнически инспектор с дългогодишен стаж в системата.

Евелина Харизанова поема поста след като Павел Геренски, който беше възстановен на директорското място в Пловдив от ВАС на поста, бе назначен за зам.-директор на Агенция „Митници“ от министъра на финансите Асен Василев.“

До този момент Евелина Харизанова работи в отдел „Митническо оформяне“.

В деня, в който се провежда срещата между „стария приятел“, скандалният ексшеф на Митница София Петко Петков с главния секретар по антикорупция на Президента Румен Радев – Пламен Узунов, 19 май т.г. за зам-шеф на Агенция Митници е назначен Павел Геренски.

На другия ден, 20 май т.г., след като си подаваха листчета и си криха телефоните Петков и Узунов, уж заради „трансплантация“, като шеф на Митницата в Пловдив е назначена племенницата на Петко Петков Евелина Харизанова.

Тази информация, впрочем първи огласи сайта Епицентър след разследването на АФЕРА.

Президентът Румен Радев охрачи сайта АФЕРА, направил разследването за срещата между скандалния Петко Петков и Пламен Узунов, изрече куп квалификации за „манипулации“ и „постанови“, че било „неукоримо“ антикорупционният му секретар да приема „подаръчен плик“. Което не са е УКОРИМО, откъдето и да го погледнеш, предвид тежката отрицателна репутация на „стария приятел“ на Узунов, но е недопустимо.

Радев ако още не е вдянал или ако е напълно наясно, но очевидно е хванат здраво за топките, заради нещо от въпросния Пламен Узунов, за да продължава да се излага повсеместно, това се нарича търговия с влияние.

Апропо, докладваха ли ти, Радев, твоите авери, назначени в ДАНС, как веднага след разследването на АФЕРА се е обсъждало журналистката Веселина Томова да бъде поставена на „външно наблюдение“ с още няколко лица – нейни считани за близки лица, и какво се случи след като АФЕРА освети незабавно това безобразие, или още се офлянкват?!

Afera.bg

П.П. Григор Здравков, Българска Легия Антимафия: По закон, който беше атакуван от ПРЕЗИДЕНТА пред КС. ТОВА назначение с подписите на началника на АГЕНЦИЯ МИТНИЦИ (Павел Тонев) и МИНИСТЪРА на Финансите (Асен Василев). ТАКА, че ОСТАВКА и на двамата ВЕДНАГА.

«