« Върни се назад Публикувано на 21.02.2011 / 11:10

Денят, в който рибите изплуваха

Истината е, че на 10 ноември 1989 год. вечерта нямаше нито един недоволен и всички се радваха, че Тодор Живков си отива. Винаги преди това съм си мислил, че аз ще си умра, а той ще продължи да си управлява – до второто пришествие на Ленин.

И така започна 20 годишния маскен бал – вълците надянаха овчите кожи, смениха гаулайтера си и изкараха по разни стъгди и мегдани тайните си ялови дзвиски на мимикрията и подлудиха народа, като го оцветиха контрастно, принуждавайки го като зомбиран на масови митинги  да скача до припадък крещейки  "Долу!" и "Да живее!". 

Междувременно се кръстосаха с пчелите и започна едно невиждано  никъде по света и нечувано в исторически план роене, плодене, множене на БКП-та и се стигна до умопомрачителната цифра 400 политически партии. Голям зор е видял д-р Менгеле от Симеоново в политическото си франкенщайнстване.
    
Но те отдавна го подготвяха! И успяха да го осъществят твърде успешно. Когато през 1987 год.  др.Тодор Живков оповестит.нар. Юлска концепция на БКП, в която се говореше за промяната на собствеността, политически плурализъм, политически партии, гласност, излизане на БКП от "ешелоните на властта", никой не обърна внимание на този план за действието на управляващата комунистическа върхушка в условията на конвертиране на социализъма в капитализъм.

Хората бяха обръгнали от разни безполезни пленуми на "промяната" –  експерименти все на техния гръб и не обърнаха внимание на най-важното събитие, което щеше да оказва влияние на живота им през следващите 30-40 години.
    
Народът си беше тъй дресиран – други да мислят и решават вместо него. Така се и случи през онези години. Ако днес някой не признава, че има ограмна разлика от преди 25-30  години – значи е  слепец,  но ако продължава да не вижда кой, защо и как направи промяната – на гърба на наивността и глупостта на българския народ – значи е абсолютен тъпак.
    
Такива бяхме всички вече 20 години – независимо от политическите си виждания щом сме я докарали до тук – една шепа нехранимайковци със спечеленото от народа да са неговите най-големи янкисаджии.
    
Ограбиха всичко ценно, но не са богаташи, а тунеядци и крадци.
Прибраха банките и парите – но не са бизнесмени, а мазни и безплодни ченчеджийчета.
Приватизираха икономиката , но не са индустриалци, а тлъсти чорбаджии.

Вече всички знаят голата истина и никой не ще ни е виновен – ако продължаваме да рециклираме комунистическата измет. Това ще си е изцяло за наша сметка и бъдещето на децата и внуците ни, а може би  и на България!

Преди 20 години бяхме неподготвени и наивно вярващи.
Днес няма разлика – само сме наивно чакащи и търпящи.

Борис Проданов
http://boristodorov56.blog.bg

«