« Върни се назад Публикувано на 10.10.2023 / 8:59

ДЕМОНИЗИРАХА РУСИЯ, НО ТЯ НИКОГА НЕ СТОРИ ТОВА С МИРНИТЕ УКРАИНСКИ ЖИТЕЛИ

„БЕЗ ЕЛЕКТРИЧЕСТВО, ХРАНА И ГОРИВО“

„Голяма част от град Бейт Ханун в североизточната част на анклава е изравнена със земята. Израелското министерство на отбраната каза, че е наредило „пълна обсада“ на ивицата Газа“, предаде Би Би Си.

„Без електричество, без храна, без гориво, без лекарства“ – гласи заповедта.

Каква е вината на цивилното палестинско население, за да бъде подложено на подобно изтребление с глад, жажда, мрак и спиране на всяка ежедневна дейност, битова и професионална – без ток, без газ, без бензин? Демонизираха Русия, но тя никога не стори това с мирните украински жители.

Палестинците са натъпкани като сардели, без жизнено пространство в теснотията на тая „ивица“. Ще избухнат болести, а лекарска помощ ще е невъзможна при липсата на лекарства,  електричество и гориво. Два и половина милиона са обречени на гибел под равнодушния поглед на цял свят. Там има пеленачета, има новородени – и те ли подкрепят Хамас и трябва да бъдат наказани? Какви са тия присъди „ан блок“?

Ама какво ни пука за палестинските деца на нас, в Колонията – ние ще си проектираме връз Сбирщината ту украинското, ту израелското знаме. Но на мен тая „пълна обсада“ на жени, деца и старци ми напомня обсадата на църквата в Перущица. 

… И ООН отгоре през гъстия дим гледаше на всичко тих, невъзмутим.

Милена Върбанова

«