Публикувано на 09.11.2020 / 21:27

ДЕМОКРАЦИЯ ЛИ? ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТА! ПОЗДРАВЛЕНИЯТА НА РАДЕВ И БОРИСОВ ЗА „ПОБЕДАТАТА НА БАЙДЪН“, ОПОВЕСТЕНА ЕДИНСТВЕНО ОТ МЕДИИТЕ, Е ЧИСТА ПОЛИТИЧЕСКА ШИЗОФРЕНИЯ!

ДЕМОКРАЦИЯ ЛИ? ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТА! ПОЗДРАВЛЕНИЯТА НА РАДЕВ И БОРИСОВ ЗА „ПОБЕДАТАТА НА БАЙДЪН“, ОПОВЕСТЕНА ЕДИНСТВЕНО ОТ МЕДИИТЕ, Е ЧИСТА ПОЛИТИЧЕСКА ШИЗОФРЕНИЯ!

Много приятели ми се обаждат с притеснение дали не съм болен от Ковид-19, тъй като отдавна не съм бил… писал?! Отговарям им, че напротив, през тази 2020 година написах маса неща – десетата ми книга „Критическата психология на екзистенциалните преживявания“; втората колективна монография заедно с моите последователи, тоест авторите от моята Българска школа на Критическата психология – „Творческите предизвикателства на Критическата психология ІІ“, в която се разширява не само кръга на членовете на Школата, но и нейната география; участие в още две колективни монографии и доклади на три Международни конференции. Това е може би най-продуктивната година за моята преподавателска и изследователска работа, в която ей така, между другото, навърших 60 години… Разбирам моите приятели какво имат предвид – защо не пиша в „АФЕРА“, тъй като нямам Фейсбук и участие в други социални мрежи? Защото не виждам смисъл, уважаеми приятели!

Ще кажа две думи в подкрепа на това мое твърдение…

Разбира се, нямам предвид нашата идиотска българска ситуация, защото тя е само проекция на абсурдната Западна цивилизация, към която ние с готовност се „присъединихме“, рекламирайки този позорен акт като пореден „цивилизационен избор“ – глупости, тази цивилизация няма нищо общо с нашата, Българската цивилизация на Българицата и породеното от нея Православие! Имам предвид най-вече ситуацията през последните няколко месеца в прокламираната „Обетована земя“, тоест внушението, че Америка, че САЩ са образец на демокрацията, към която всички ние останали, по-ниско „развитите“ народи, по необходимост трябва да се стремим. Веднага искам да кажа, че не симпатизирам нито на обикновения простак Доналд Тръмп, макар че той категорично преобърна света, който никога няма да бъде същия, нито на дементния Джо Байдън – човек с тежки психични проблеми, които тепърва ще унижават американския народ и ще поставят под съмнение тъкмо „американската демокрация“! Искам просто да кажа, че за всеки здравомислещ човек тази „демокрация“ очевидно се превръща в абсурдна приказка!…

Навремето един от най-големите американски мислители – футуролози, Алвин Тофлър, казваше, че „изборите в т.нар. демокрация са само всеобщ ритуал за колективно успокоение, тъй като от тях нищо не зависи – просто тази „демокрация“ е най-префиненият начин народът да си мисли, че той е този, който определя бъдещето си – нищо подобно, в крайна сметка“.

А друг един голям американски социален учен – Авраам Ноам Чомски казваше, че „пропагандата за демокрацията е това, което е тоягата за тоталитарните режими“. Защо припомням всичко това?

Може ли, уважаеми дами и господа, драги ми другарки и другари, при т.нар. „демокрация“ медиите, повтарям, медиите, а не официалните „демократични“ институции, да обявяват кой е спечелил изборите???

Вие разбирате ли крайната форма на идиотизъм, в който се намира т.нар. „западна демокрация“, идентифицирана най-вече с „американската демокрация“, в която медиите обявяват победителя в едни или други избори???

Що се отнася до нашия, европейския и особено българския контекст, поздравленията на европейските лидери, поздравленията на нашия президент Румен Радев и на премиера Бойко Борисов за „победата на Байдън“, оповестена единствено от медиите, е чиста форма на политическа шизофрения! Това е завършена форма на анти-демократично мислене и поведение, която тихомълком се съгласява с простия факт, че народите в т.нар. „западна демокрация“ нямат никакъв шанс за свобода, тъй като именно собствениците на големите медии, олигархията, могат да им кажат кой е спечелил и кой е загубил едни или други избори?!?

Оказва се, че и Алвин Тофлър, и Авраам Ноам Чомски, и десетки други обективни социални учени в тази Западна цивилизация, към които се присъединявам и аз много отдавна, в крайна сметка са прави в твърденията си, че това е просто „димна завеса, зад която се скриват реалните проблеми на свободата и човешкото достойнство“, както беше и е категоричен Чомски!…

Знам, уважаеми дами и господа, драги ми другарки и другари, че в идиотизма на „пандемията Ковид 19“ няма как да бъде промислен идиотизмът на илюзията, наречена „западна демокрация“! И точно заради това се бях отказал да пиша, но не спазих обещанието към самия мен, тъй като просто ми дойде повече от всеобщата простотия, в която живеем!…

Това е положението!…

проф. Людмил Георгиев

Коментари 16 за
“ДЕМОКРАЦИЯ ЛИ? ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТА! ПОЗДРАВЛЕНИЯТА НА РАДЕВ И БОРИСОВ ЗА „ПОБЕДАТАТА НА БАЙДЪН“, ОПОВЕСТЕНА ЕДИНСТВЕНО ОТ МЕДИИТЕ, Е ЧИСТА ПОЛИТИЧЕСКА ШИЗОФРЕНИЯ!”

 1. Премиерът Бойко Борисов наистина е силно притеснен, изнервен и уплашен. Доказателство са продължаващите опити на медийния му кръг да измисля сюжети, които да отвлекат вниманието от чекмеджето с двата милиона и златните кюлчета вътре с пищов отгоре.
  Последният напън е „избухналият скандал“ с „организираните“ от журналиста Мартин Карбовски бурни партита с плеймейтки в резиденцията на президента Румен Радев в Бояна. Описанията надхвърлят дори острите форми на шизофрения. Най-смешното е, че поръчителите и изпълнителите на подобни ПР-ходове изхождат от собственото си мислене и понятия, което превръща стъкмените „компромати“ в автоголове и чупят тъпомера…

  В Пик се напънали да покажат аморалния образ на Радев чрез интервю с някакъв, самоопределящ се като писател. Подканят го да каже нещо силно за морала и той споделя, че не се включил в политиката, защото бил се развеждал, а човек, който не можел да запази семейството си, как щял да се грижи за държавата. Нещо от този сорт, което трябва да уязви развелия се преди време и сключил втори брак държавен глава. В Пик дори не се усетили, че Борисов също е разведен, след това е прекъснал второ съжителство… Не стихва и скандалът с любовната афера на Борисов с Мис Бикини и къщата в Барселона, за която има разследвания и в Испания, и в България.

  ПР-ът, както и черният такъв, е за хора, които притежават определени знания и интелигентност. Когато разчиташ на идиоти, резултатът е идиотски продукт. И обратен ефект, разбира се.

  Евгени Коларов

 2. Родените след 1945 г. поколения българи сме най-щастливите в нашата история. Време без войни, без пикиращи самолети и идващи бомби, без загинали на фронта. По-голямата част от народа ни дълго и искрено вярваше, че строим ново, по-справедливо и прогресивно общество. До момента, когато новият строй зацикли, не намери път напред и с удивителна лекота се предаде. Дойде 10 ноември 1989 г. Преди 31 години.

  Недоволните тържествуваха! Те целеха комунизма, но уцелиха България. Мразеха Тодор Живков, но поразиха хан Аспарух. Че и 24 май напоследък! Свалиха от власт комунистите, но докараха СДС и ГЕРБ. Разрушиха реалния социализъм и построеното от него и отново съградиха средновековния феодализъм. Разгониха партийците, но дадоха властта на мутрите. България излезе от Варшавския договор, но моментално я включиха в НАТО. Спасихме се от СИВ, сега сме най-бедните просяци в ЕС. Разкараха омразните активни борци и партизани. Сега негодуваме откъде се взе несметната паплач на новите грабители – тарикати, олигарси, богаташи, ренегати и хранените им калинки и метреси. И ето народът ни, бедните и излъганите отново са недоволни и пълнят улиците и площадите.

  Защо стана така? Дали напразно не ручахме жабетата? Не можеше ли промените да станат някак по-достойно, умно, човешки? Не, не можеше! Цялата човешка история потвърждава само едно. Или си чук, или си наковалня! Силният покорява и изяжда слабия. Налага му волята си, изсмуква всичките му ресурси. И ето ни сега, роби на Големия нов господар! Никой вече не може да оспори убедителните, ужасяващи резултати от това робство, катастрофа навсякъде – демография, икономика, селско стопанство, здравеопазване, образование, наука. Тотално опростачване и неграмотност. Безмилостно покръстване в новата икономическа догма и култура, писменост и език на победителя.

  Защо ручахме жабетата? Какво получиха всички нормални, честни, достойни и работливи българи? Възможността те и децата им да бъдат ратаи и черноработници в чужбина?

  Дали ще изчезне народът ни и България? Кой изкупи райската ни, най-плодородна земя в Европа? Кой и за кого строи супермодерните, огромни жилищни комплекси по цялото Софийско поле и по Черноморието?

  Всеки нов световен господар се е стремял да завоюва целия свят. Наблюдаваме поредната битка на Титаните. И всяка световна империя е загивала, разяждана от вътрешни противоречия и загниване. Дано сегашните българи да дочакат появата на новия Хегемон. И дано той да бъде малко по-милостив, умен и човечен!

  А и дано отнякъде на Земята не долети някоя чужда цивилизация, която да прояви към нас повишен кулинарен интерес!

  Казват, че жабетата били много вкусни, нали? Голям деликатес!

  Рачо ГЕНОВ

  1. Ще ми се аз да бях написал това. За съжаление това е истината!

  2. Да, много добре е написано всичко, но имам една малка забележка. Съгласен съм , че по-силния налага волята си и азсмуква силите на по-слабия. Това е неоспорим факт ( поне на този етап ) , но защо да не бъдем “ изсмукани“ например като една Швейцария или Дания или друга подобна по численост и територия страна , а трябва да позволяваме да се отнасят към нас като страна от третия свят.

 3. Напълно съм съгласен с квалификациите за Байдън, но за мен той ще бъде само лицето на Америка, а действителния президент ще бъде Камила Харис и кръговете зад нея. Той е човека с голям политически опит и разпознаваем в САЩ, докато Камила не е позната и вероятността да бъде избрана като президент щеше да бъде много малка. Тя е и човека с много по-твърди позиции по отношение на Русия, Китай и света като цяло в сравнение с Байдън. С други думи света не го чака нищо хубаво.

 4. Добре пишете, ама кой ли го вдява.

  Но за политичетата ни не сте прав. Не е шизофрения г-н професоре а чиста намеса във вътрешните работи на суверена държава. Това е типично за всичките глобалистки слуги, като почнеш от Били „ковида“, минеш през дедо Дьорд и стигнеш до треторазрядните слугинченченца от колониите 🙂 . А това, че и Радев се сложи там, и то сам показва, че интуицията не ме е подвела, макар да отидох да гласувам, за точката за мажоритарен избор, на референдума не гласувах за президент, изобщо, не само за Радев.

  Много малко хора вдяват силата на информационното оръжие и слабоста на мисловните си вериги 🙂 . И за Тофлър и Чомски съм съгласен. Чомски все пак е професор именно по лингвистика.

  Но все пак предпочитам Константин Павлович, мир на душата му. Има нещо нашенско у него ми се чини 😉 .

  https://www.youtube.com/watch?v=pLYhXIqOe3U&t=1530

 5. В по-честните избори от Беларус:
  1,8 млн. мъртъвци „гласували” в САЩ …;
  Джорджия.. За сега Байгън – 2465781, Доналчо – 2455428
  Разлика от 10353 гласа..
  НО!!!
  132 ХИЛЯДИ бюлетини отиват към съмнителни.. И повторно броене.. И 16 броя мандати под въпрос?

  BREAKING NEWS IN GEORGIA – 132,000 Ballots in Fulton County, Georgia Have Been Identified Which Are Likely Ineligible

 6. Бъдещето е на АСОЦИАЛНИЯ ПРАГМАТИЗЪМ, който ще бъде последния и краен стадий на сега съществуващия НЕОЛИБЕРАЛЕН ТОТАЛИТАРИЗЪМ. Основни характеристики на АСОЦИАЛНИЯ ПРАГМАТИЗЪМ, касаещи индивида на 22-ри век:

  – РОБОТИЗИРАНЕ на МИСЛОВНАТА му дейност;

  – ТОТАЛНО ЗАЛИЧАВАНЕ на емоциите му;

  – ПРЕМАХВАНЕ на понятията: НАЦИЯ, ДЪРЖАВА, РЕЛИГИЯ, ПОЛ;

  – ОБЕЗЛИЧАВАНЕ НА понятията: ИСТОРИЯ, ИЗКУСТВО, ПОЛИТИКА;

  – КРИМИНАЛИЗИРАНЕ на СЕКСУАЛНИТЕ контакти;

  – РАЗМНОЖАВАНЕ в лабораторни условия.

  1. започва Средновековието на ДЕМОКРАЦИЯТА и ДЖЕНДЪРСКАТА СВЕТА ИНКВИЗИЦИЯ…

 7. ДЕМОКРАЦИЯТА възниква в Гърция по време на РОБОВЛАДЕЛСКИЯ обществен строй. Тогава основният принцип на управление е бил ИЗБОРЪТ, но историята умишлено пропуска да споменава условието, че ПРАВО НА ИЗБОР са имали само БОГАТИТЕ.
  В наше време НЕОЛИБЕРАЛНАТА ДЕМОКРАЦИЯ се явява най-долната и уродлива форма за съществуване именно на РОБОВЛАДЕЛСТВОТО, прикрито под маската на някакви права на човека. След като 1% от населението на света притежава 80% от материално-финансовите му блага, то това не е нищо друго освен РОБОВЛАДЕЛСТВО. С цел ПРИТЪПЯВАНЕ на човешкото чувство за справедливост СЪВРЕМЕННИТЕ РОБОВЛАДЕЛЦИ създадоха такива организации като Европейски съюз, Шенген, НПО-та и други, и проучиха и назначиха за държавни ръководители представители на МАФИЯТА. В този смисъл НЕОЛИБЕРАЛИЗМА се явява последния и най-уродлив стадий на ДЕМОКРАЦИЯТА.

  1. Правото на избор е много съществено право, ако не се взема в предвид кой посочва избранниците. Тук е разковничето. Всичко зависи от това кой ще посочва лицата които ще бъдат избирани. Когато има децентрализация и избранниците са посочени отдолу , а Народното събрание се занимава само с национални въпроси ,резултата е съвсем друг- пример Щвейцария. Когато избранниците се посочват от партийните централи ( от малка група хора ) виждате какъв е резултата у нас.

 8. Ето това е нещо, което трябва да се чете, такива хора е удоволствие да бъдат слушани, техните мисли и анализи четени, а не тези които ми говорят на „бе“ или искат да „пърпорят“ с 200 всички т.е. овластените простаци и техните подлоги биковци, ята мисирки или лоени гангрени като Ал Йо & Ко.

 9. Операция Ужилването в Щатите ЗАПОЧНА…ВОЖДЪТ побърза с поздравлението за БАЙДЪН и ЛЕГНА на СИСТЕМИ…ще има ЖИЛЕНЕ и ТУК…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *