« Върни се назад Публикувано на 19.10.2021 / 19:02

ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ КАТЕГОРИЧНО ЗА ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЯ НА ОБЩИНИТЕ! ОБЕЩА ПОМОЩ И СЪДЕЙСТВИЕ ЗА ДА МОГАТ МЕСТНИТЕ ОБЩИНИ ДА ЗАДЪРЖАТ ХОРАТА В РЕГИОНИТЕ СИ

На срещата си с кмета на Свищов Генчо Генчев – Делян Пеевски се обяви категорично за децентрализация на общините в България: „Категорично подкрепям желанието на кметовете за по-голяма децентрализация“.

Срещата им се състоя в рамките на поредица от разговори, които Делян Пеевски проведе във Великотърновската община. Заедно с него бяха членът на ЦОБ на ДПС Камен Костадинов, кметът на Белица Радослав Ревански, третият и петият в листата на ДПС във Велико Търново – Мастън Мастънов и Сунай Мунков, а също и ръководството на ДПС-Свищов.

„Категорично подкрепям и ще работя за развитието на всички български общини и в частност общините от област Велико Търново. Общините трябва да съдействат на бизнеса, за да се създават работни места и да се задържат хората в региона, за да може по този начин Свищов да си върне старата слава на финансов и академичен център.“, заяви Пеевски.

От своя страна кметът на града благодари за подкрепата и постави въпроса за осигуряване на финансиране за извеждане на тежкия трафик от града посока бъдещия скоростен път Русе-Велико Търново. Делян Пеевски изрази мнение, че това би следвало да е ангажимент на всички бъдещи депутати от региона и той лично ще подкрепи подобен проект.

Пеевски се срещна и с ръководството и служителите на местния месокомбинат, пред които потвърди категоричната си подкрепа и декларира, че ще подпомага всяко усилие, което подобрява условията за бизнес в Свищов. „За да има работни места и младите да остават в нашата Родина“, посочи той.

Обиколката на водачът на листата на ДПС Делян Пеевски продължи със среща на кафе в центъра на града със симпатизанти, пред които потвърди подкрепата си за решаването на проблемите на региона. Те пък му благодариха и посочиха, че се радват, че е оглавил именно листата във Велико Търново, защото се надяват, че благодарение на усилията му при тях ще бъде постигнат същият растеж като в другите региони, чийто представител в парламента е бил.

Делян Пеевски е заедно с активисти на партията, симпатизанти и съмишленици разговаря и със студенти и преподаватели на един от водещите икономически ВУЗ-ове у нас – Стопанската академия “Д. Ценов” в Свищов.

Динамичната програма на водача на листата на ДПС Делян Пеевски продължи със срещи в  бастиона на партията в община Полски Тръмбеш – с. Петко Каравелово, където  Пеевски обсъди наболелите проблеми с местните жители. Отново поставиха основния си проблем – липсата на канализация и пречиствателно съоръжение.

Пеевски и роденият в селото Мастън Мастънов, депутат от 45-то Народно събрание призоваха симпатизантите на партията за единство и пълна мобилизация за постигане на високи резултати на изборите на 14 ноември.

Afera.bg

«