« Върни се назад Публикувано на 26.05.2014 / 8:13

ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ, ЗА УЖАС НА БОРИСОВ & ЦВЕТАНОВ И „ЖОЖЕТАТА” ИМ, СЕ ОТКАЗА ОТ ЕВРОДЕПУТАТСКОТО МЯСТО

 

Делян Пеевски, който бе избран за евродепутат като втори в листата на ДПС се отказва от мястото си на евродепутат и го отстъпва на Искра Михайлова, министър на екологията в кабинета на Орешарски. Пеевски заяви това на пресконференцията на ДПС в НДК.

„Евродепутатството не е самоцел за мен и ще го докажа тази вечер. Чувствам за мой морален дълг да изплатя доверието си към структурите си, затова отстъпвам мястото си на Искра Михайлова в европарламента. Тя ще бъде достоен евродепутат. Благодаря на избирателите за гласовете и за доверието, въпреки едната година, когато бях подложен на атаки от много от медиите. Така и не разбрах в какво ме обвиняват.

Не тая злоба към никого. Да оглавя ДАНС също беше решение да дам нещо за България. Видяхме, когато се появи недоволство се оттеглих, после не чух за какво са критиките към мен. Една година: „Пеевски, Пеевски“ и „Кой кой“, не чух стойностни обвинения към мен или някой да извади нещо към мен. Ако имаше такова нещо, щях да се оттегля от политиката. Когато всичко това свърши, кой ще ми се извини?

Моята отговорност е да работя за моите избиратели, както съм работил досега.”, каза Пеевски.

Afera.bg

«