« Върни се назад Публикувано на 15.10.2021 / 13:33

„ДЕЛТА ГАРД“: ПОДЛОЖЕНИ СМЕ НА РЕПРЕСИИ, НАТИСК И ЗАПЛАХИ СРЕЩУ НАШИ КЛИЕНТИ ОТ СТРАНА НА МВР!

СИГНАЛ ЗА ИНСТИТУЦИОНАЛНА АГРЕСИЯ

Охранителна фирма Делта Гард твърди, че е подложена на редица проверки от различни институции през последните 9 месеца.

Поради това, че се блокира работата и се назначава проверка след проверка, дори предишната да е  приключила без да е установила каквито и да е нарушения, Делта Гард се е обърнала към изп. директор на НАП – Румен Спецов, Министъра вътрешните работи – Бойко Рашков и към Президента – Румен Радев.

В писмото се посочва и опитът за натиск и заплахи срещу клиенти на фирмата от страна на проверяващи от МВР.

За причини за натиска от институциите към охранителната фирма се посочват многобройните “неверни жълти статии и неверни клеветнически твърдения по всевъзможни теми, за които се доказа по безспорен начин, че дружеството няма общо”   – коментира Антон Великов, управител на Делта Гард.

От охранителната фирма, която се оказва най-проверяваната фирма в тази сфера за последните 15 години, твърдят, че се подхожда към тях с репресивни действия и че тези действия могат да се категоризират като “жалък опит за евтин популизъм”.

Великов алармира, че служителите на Делта Гард са подложени на системен административен тормоз от страна на агресивни държавни служители и целенасочено се търсят компромати. А, когато не се открият такива, се назначава нова проверка.

От охранителната фирма питат:

“Това ли са новите демократични промени? Нормално ли е държавните институции да бъдат подвеждани от жълти новини, клеветнически твърдения и хейтъри и да се усеща тенденцията в техните проверки без доказателства, уповавайки се единствено на махленски клюки?”

В сигнала, който можете да прочетете по-долу, А. Великов посочва, че не само, че няма открито каквото и да е нарушение от страна Делта Гард, а дори че са надвнесени 90 000 лв. в държавната хазна под формата на авансов данък. Но въпреки това проверките от НАП, МВР и други институции не спират.

От охранителната фирма заявяват, че ако сезираните лица в това писмо не вземат отношение, ще сезират Европейската Комисия и международните синдикати и партньори.

Изводите и коментарите оставяме на вас.

«