« Върни се назад Публикувано на 20.05.2022 / 19:12

ДЕЗИНФОРМАЦИЯТА Е ОФИЦИАЛНО ПЛАТЕНА! НА РИСТЬО „ДЕПУТИНИЗИРАЩИЯ“ МИНИСТЪРЧЕТО, ВИЕ ХАКАТЕ, БЛОКИРАТЕ И ТРОЛИРАТЕ ВСЕКИ, КОЙТО НЕ Е ИДИОТ КАТО ВАС!

На десносектанта Ристьо Иванов „Депутинизиращият“ министърчето БожоБожа/нов/ днес се мотае от радио в телевизия и се изживява като „Гьобелс“.

При Цецката Ризова мънкосва и хъка -мъка, а по БНР туй нЯщо, турнато и за министър, рекло:

Новото аналитично звено, което ще упражнява мониторинг върху съдържанието на медии и социални мрежи, няма да изземва правомощия на Съвета за електронни медии. Това подчерта министърът на електронното управление Божидар Божанов по време на парламентарния контрол. По думите му, новото звено няма да регулира, а ще следи за случаи на целенасочена дезинформация, съобщава БНР.

„В държавата няма орган, който изрично да е натоварен официално с политиката от защита при хибридни заплахи, в това число насочената дезинформация. Да отбележа, че се водим от един основен принцип, той е – не трябва нито правителството, нито някоя голяма корпорация да решава кое е истина, кое не, нито да има правомощия да блокира нещо, просто защото така е решил. Борбата, грубо казано, не е при нас, при нас е анализът“, обясни министърът.

Според него в България се финансира и създава подвеждащо съдържание по определени теми чрез поддържането на т.нар. фабрики за тролове, които координирано разпространяват това съдържание в социалните мрежи.

„Тези тролове често са хора, работещи от вкъщи. Заплаща им се на коментар или на публикувана статия. По команда споделят тези в кавички новини в определени групи, които са посочени от координиращия трол. Това от своя страна води до алгоритмично усилване на разпространението на тези публикации и съответно то би било показано на повече хора. Също тези тролове докладват пък легитимни гласове в обществото и в социалните мрежи конкретно, което води до тяхното блокиране“, заяви министърът на електронното управление Божидар Божанов.

Във всички европейски страни се наблюдава ръст на киберинцидентите, заяви за БНТ министърът на електронното управление Божидар Божанов, след като тази седмица бе на работна среща по темата с еврокомисари и експерти.

„Най-стандартното нещо е DDoS атаките, с които се спира работата на даден сайт, на институция например, за определено време. Има и така наречените Ransom атаки, по Български пощи, Агенцията за бежанците, фишинг атаки има доста срещу европейски институции. И това, което предложих на Европейската комисия, и то беше добре прието, е да направим бързо един план за обменяне на информация за такива атаки.“

Богомил Бонев:

Няма какво да анализирате и следите. Пуснете си националните телевизии и няколко сайта. Няма нужда от тролове. Дезинформацията е официално платена и се разпространява от известни журналисти, политолози и политици.

А населението пък ще следи какво прави това министерство.

Досега нищо не е направило за електронното управление.

Още малко и ще мине половин година.

Някой депутат няма ли да пита този министър с какво се занимава, освен да продължи като ГЕРБ да усвоява пари.

Веселина Томова:

Абе, Ристьов смешник измислен, „подвеждащото съдържание“ в момента е тотална държавна политика, спусната и към всички телевизии и „водещи“ медии! Ако някой дезинфорира и откровено лъже, и пуска фейкове и манипулации, това са ВАШИТЕ МЕДИИ, измисленяко министър!

Ако някой хака месеци наред сайта АФЕРА, това СА ВАШИТЕ ХАКЕРИ, КОИТО ДЕЙСТВАТ ПОД ПОРЪЧКАТА НА ВЛАСТОВИТЕ ВИ  КРЪГОВЕ.

Ти, ли Ристьов министре, не знаеш с какви ТРОЛСКИ ЗВЕНА РАЗПОЛАГАТ ВАШИТЕ ДЕСНОСЕКТАНТСКИ СРЕДИ, КОИТО БЪЛВАТЕ, БЛОКИРАТЕ И ХАКАТЕ НЕ САМО ПО ВРЕМЕ НА ИЗБОРИТЕ?! Щото те знаем откъде идваш преди да станеш министър.

„Аналитично звено“ за съдържанието на медиите … Ти ли ще ме анализираш бе, мънкало безпросветно?!

ВИЕ И ВАШАТА АРМИЯ ОТ ТРОЛОВЕ И ХАКЕРИ брутално газите свободата на словото!

И ако имаше ГДБОП и прокуратура на място досега трябваше да бъдете арестувани!

Afera.bg

 

«