Публикувано на 20.05.2022 / 19:12

ДЕЗИНФОРМАЦИЯТА Е ОФИЦИАЛНО ПЛАТЕНА! НА РИСТЬО „ДЕПУТИНИЗИРАЩИЯ“ МИНИСТЪРЧЕТО, ВИЕ ХАКАТЕ, БЛОКИРАТЕ И ТРОЛИРАТЕ ВСЕКИ, КОЙТО НЕ Е ИДИОТ КАТО ВАС!

На десносектанта Ристьо Иванов „Депутинизиращият“ министърчето БожоБожа/нов/ днес се мотае от радио в телевизия и се изживява като „Гьобелс“.

При Цецката Ризова мънкосва и хъка -мъка, а по БНР туй нЯщо, турнато и за министър, рекло:

Новото аналитично звено, което ще упражнява мониторинг върху съдържанието на медии и социални мрежи, няма да изземва правомощия на Съвета за електронни медии. Това подчерта министърът на електронното управление Божидар Божанов по време на парламентарния контрол. По думите му, новото звено няма да регулира, а ще следи за случаи на целенасочена дезинформация, съобщава БНР.

„В държавата няма орган, който изрично да е натоварен официално с политиката от защита при хибридни заплахи, в това число насочената дезинформация. Да отбележа, че се водим от един основен принцип, той е – не трябва нито правителството, нито някоя голяма корпорация да решава кое е истина, кое не, нито да има правомощия да блокира нещо, просто защото така е решил. Борбата, грубо казано, не е при нас, при нас е анализът“, обясни министърът.

Според него в България се финансира и създава подвеждащо съдържание по определени теми чрез поддържането на т.нар. фабрики за тролове, които координирано разпространяват това съдържание в социалните мрежи.

„Тези тролове често са хора, работещи от вкъщи. Заплаща им се на коментар или на публикувана статия. По команда споделят тези в кавички новини в определени групи, които са посочени от координиращия трол. Това от своя страна води до алгоритмично усилване на разпространението на тези публикации и съответно то би било показано на повече хора. Също тези тролове докладват пък легитимни гласове в обществото и в социалните мрежи конкретно, което води до тяхното блокиране“, заяви министърът на електронното управление Божидар Божанов.

Във всички европейски страни се наблюдава ръст на киберинцидентите, заяви за БНТ министърът на електронното управление Божидар Божанов, след като тази седмица бе на работна среща по темата с еврокомисари и експерти.

„Най-стандартното нещо е DDoS атаките, с които се спира работата на даден сайт, на институция например, за определено време. Има и така наречените Ransom атаки, по Български пощи, Агенцията за бежанците, фишинг атаки има доста срещу европейски институции. И това, което предложих на Европейската комисия, и то беше добре прието, е да направим бързо един план за обменяне на информация за такива атаки.“

Богомил Бонев:

Няма какво да анализирате и следите. Пуснете си националните телевизии и няколко сайта. Няма нужда от тролове. Дезинформацията е официално платена и се разпространява от известни журналисти, политолози и политици.

А населението пък ще следи какво прави това министерство.

Досега нищо не е направило за електронното управление.

Още малко и ще мине половин година.

Някой депутат няма ли да пита този министър с какво се занимава, освен да продължи като ГЕРБ да усвоява пари.

Веселина Томова:

Абе, Ристьов смешник измислен, „подвеждащото съдържание“ в момента е тотална държавна политика, спусната и към всички телевизии и „водещи“ медии! Ако някой дезинфорира и откровено лъже, и пуска фейкове и манипулации, това са ВАШИТЕ МЕДИИ, измисленяко министър!

Ако някой хака месеци наред сайта АФЕРА, това СА ВАШИТЕ ХАКЕРИ, КОИТО ДЕЙСТВАТ ПОД ПОРЪЧКАТА НА ВЛАСТОВИТЕ ВИ  КРЪГОВЕ.

Ти, ли Ристьов министре, не знаеш с какви ТРОЛСКИ ЗВЕНА РАЗПОЛАГАТ ВАШИТЕ ДЕСНОСЕКТАНТСКИ СРЕДИ, КОИТО БЪЛВАТЕ, БЛОКИРАТЕ И ХАКАТЕ НЕ САМО ПО ВРЕМЕ НА ИЗБОРИТЕ?! Щото те знаем откъде идваш преди да станеш министър.

„Аналитично звено“ за съдържанието на медиите … Ти ли ще ме анализираш бе, мънкало безпросветно?!

ВИЕ И ВАШАТА АРМИЯ ОТ ТРОЛОВЕ И ХАКЕРИ брутално газите свободата на словото!

И ако имаше ГДБОП и прокуратура на място досега трябваше да бъдете арестувани!

Afera.bg

 

Коментари 22 за
“ДЕЗИНФОРМАЦИЯТА Е ОФИЦИАЛНО ПЛАТЕНА! НА РИСТЬО „ДЕПУТИНИЗИРАЩИЯ“ МИНИСТЪРЧЕТО, ВИЕ ХАКАТЕ, БЛОКИРАТЕ И ТРОЛИРАТЕ ВСЕКИ, КОЙТО НЕ Е ИДИОТ КАТО ВАС!”

 1. 1.“новото звено няма да регулира, а ще следи за случаи на целенасочена дезинформация“ – това е то безсмислието, което се самоотрича. Следенето на случаи на целенасочена дезинформация е регулация. 2. Такова министерство не е нужно, само дублира сегашната „целенасочена дезинформация“ и е тон за паразитните сртуктури на Столична община за транспорта – четворна администрация със заплати по 4-5 хиляди. 3. Какво е изработил до сега този министър и каква работа е свършило министреството му?

 2. Този боклук е изпълнителят на атаките , а помакът Сандов е поръчителят. Да , да точно така е обществена тайна е в средите на белите хакери, че този ги пазари и плаща.

 3. Колеги я си направете труда да слушате нощният хоризонт на БНР и да чуете нагледно как се лъже цял един народ по нощите от медия която се финансира от Българският народ .Аз от както е започнала военната операция във Украйна всяка нощ следя как журналистите бълват злостна дезинформация за военните действия на Русия и как тези съучастници наречени журналисти бълват злостна отрова по Руската армия .И най важното е че ползват информация само от англосаксонските и украинските лъжливи медии .Направете си труда и слушайте Българските журналисти как станали фашисти и нацисти лъжат безогледно Българският народ . Понеже от десет единадесет години телевизии не гледам там не знам как стоят нещата ,но от другите медии научавам че и там нещата не са по различни от БНР .

 4. Неофашизъм и Неонацизъм в действие! Това ни налагат, вече съвсем легално, новите ни повелители! А от 01.07. предстои СЗО да ни налага епидемии и рестрикции, както и когато си пожелаят!! Честито ни ново за(г)робуваме…

 5. Няма по-„целенасочена дезинформация“ от това, да се представя почти винаги и единствено гледната точка на едната страна. Точно това направи западът, като побърза да забрани руските медии. Западът не спира да се доказва като зловреден, арогантен и лицемерен. Затова и ще се разпадне, неизбежно е.

 6. Дезинформацията е част от подготвителния и същинския етапи на всяка военна операция или война. Добрите военнополитически експерти (а не телевизионните набедени за такива мушмороци) на базата на реални данни и специфични признаци могат да направят съответните изводи и прогнози. Например честотата на употребата на дезинформация определя вероятността за противоположна прогноза.
  В следващите няколко дни ще се проявят признаците за експертно определяне на вероятността за прогноза на неговия мащаб, начин на протичане и времевите параметри на същия.
  Елементарен извод:
  Ако в една държава дезинформацията заема над 70% от радио-телевизионните излъчвания и публикации това говори за чувствителен държавен контрол върху медиите, за тотално външнополитическо въздействие върху управленските й органи и най-вече за ЛИПСА НА НАЦИОНАЛЕН СУВЕРЕНИТЕТ.

  А как ще продължи конфликта? Е стига толкова.

 7. Много точно написано.

  Само пак да вметна, че не са ДЕСНОсектанти, а ПСИХО-ДЕСНО сектанти, или просто психо.

  Десни не са.
  Десен е едрият земевладелец, големият търговец, банкер, свещеник, царски офицер, фабрикант, работодателят, и подобни.

  Това смахнато подобие на чиновник с ръкавели, скопен сексуално фрустриран селяк, попаднал внезапно в големия град неудачник – НЕ е десен.
  Изнасилената му психика в детски години го прави днес да компенсира с мачкане на свободните хора, чрез властови лостове.

  Мераците му да реже права удивително приличат на желанието на скопец да разтлее девица. Иска, лигите му текат, стене като бита мастия. Но няма пишка да оноди.

  С К О П Е Ц.

  Като всички фашизоиди.

  Психо десни кастрати.
  Те мразят живия свободен живот, понеже ги обърква многообразието и не могат да допуснат инакомислие.

  Имитират свобода. Те истинска свобода не познават.

  За тях свободата е да се освободят от Бога.
  Тоест, стават роби на греха.

  Въобразяват си, че като насърчават педерастки шествия, гей паради, цветни плакати на дъгата, диктат на малцинствата, итн, стават свободни.
  А те си стават чисто и просто фашисти, сатаниски изчадия, предвестници на антихриста.

  Само забележете как охотно желаят т.нар. опити с генома, клонирания, смяна на пола, джендърия, безбрачие, еднополови бракове и каквото там се сетите богопротивно и човеконенавистно.

  Тези времена са предсказани. Наскоро тук на сайта на Афера.БГ ми припомниха удивително правдиви слова на велик Божи угодник и светец, съжалявам, че забравих името, беше или свети Исаак Сирин или свети Григорий Палама, нещо само по смисъл, че иде времето, когато на всеки десет души, девет са прокажени и отиват при единия здрав и му казват, че е различен и трябва да го заразят.

  Разбирате ли, МНОГО ИМ ВАДИ ОЧИТЕ, че хората искат Истината, а не техната прокажена представа за реалност, в която искат да ни приобщят насила.

  Мамицата им поганска!
  Дядо Иван чакам, ние вече не ставаме да се освободим, унищожиха ни бавно и методично.

  1. Свети преподобни Антоний Велики: Ще настъпят последните времена, когато девет болни ще дойдат при един здрав и ще му кажат: ти си болен, защото не си като нас.

    1. Класическият пример за конформизъм ( адаптиране спрямо мнозинството, най-често неправилно, но самосъхраняващо, „според вятъра“): на 9 от 10 души в групата казали, че като им покажат къса и дълга клечка, ще казват, че късата е по-дълга. Десетият, който не бил „в играта“ първо се зачудил какво им става на другите, като запитали шестия, седмия, той силно се колебаел, а като чул деветия, че късото е по-дълго, на него зададения въпрос кое е по-дълго, той убедено отговорил, че късото е по-дълго.

     Този механизъм е изпитан и масово прилаган в медиите ни, в „социологическите“ изследвания, в политическата мимикрия и за жалост и в междуличностни отношения, когато човек няма и не иска да има мислене. Истина? Кой иска истина? Нито сеир, нито файда с нея! Но има не само конформизъм, все пак.

     1. за пореден път ме удивлявате приятно, честно!

      Благодаря ви, че писахте!

 8. Обаждам се в хотел за резервация. Въпрос от там – и вие ли ще питате дали при нас има настанени украинци ??
  Аз – Ъъъъъъ, а имате ли ?
  Отговор – Да!
  Аз – ок, чао

 9. За един ден тоз юнак и Момчилова на различни екрани – е, много е! Мониторинг, фейкове… Глупости на търкалета! Само правите вятър с устата си и получавате грешни пари.

 10. Как ще ни НАТРЕСАТ Украинците за Постоянно??? Има предложение в УКРО-Радата тези които са напуснали страната след 24.02. да им се отнеме Укро-гражданството!!!??? Второто-Доброволците в разни НПО-та да НЕ подлежат на мобилизация!!!СОРОС си пази ХОРАТА!!!

 11. Знаем го от къде идва – изпод крилото на Бъчварова. Първите му подвизи са от 2018, когато подари криптиращ софтуер на правителството и се размазаха регистрите. Нещо като пощите. Тотално вредни същества парашутирани три броя в правителството. Нито тролове трябват, нито хакерски атаки. Всичко ще се срине дори без план. Тъй като зациклиха навсякъде, където ситуацията изисква професионализъм, са решили да си правят пиар с общи приказки. Ама и в службите вероятно няма професионалисти…

  1. „От сегашните визити в САЩ видяхме как България е отново на картата на европейските и световни интереси. Нека да не забравяме, че Борисов е премиер, който спря три големи енергийни проекти на газопровод, нефтопровод и ядрен проект. Това е силно политическо действие и няма как да не бъде оценено от нашите партньори.”
   ТОВА СА ДУМИТЕ НЕ НА КОЙ ДА Е, А НА ТОГАВАШНИЯТ ВИЦЕПРЕМИЕР, БИВШ НАЧАЛНИК НА КАБИНЕТА НА МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ БОКО-ТИКВАТА И НАСТОЯЩ ПОСЛАНИК В ИЗРАЕЛ РУМЯНА БЪЧВАРОВА ПО ПРЯКОР ШМАТКАТА. ТАКА БОКО-ТИКВАТА ПРОДАДЕ 3 СТРАТЕГИЧЕСКИ ОБЕКТА: АЕЦ БЕЛЕНЕ, НЕФТОПРОВОДА БУРГАС-АЛЕКСАНДРОПОЛИС И ГАЗОПРОВОДА ЮЖЕН ПОТОК. ТУРЦИЯ, КОЯТО СЪЩО Е НАТОВСКА ДЪРЖАВА ВЗЕ ВСИЧКО ТОВА И СПЕЧЕЛИ. КЪДЕ ОТИДЕ ЗАВОДА НА ФОЛКСВАГЕН? НИКОЙ НЕ ОБИЧА ПРОДАЖНИЦИТЕ, А САМО ГИ ИЗПОЛЗВА.
   И от години тя дреме като посланик в Израел без да има ценз за това и без да е направила нищо за България. Боклуци!

   1. Главният им коз беше крадено ноу хау и софтуер. На малка страна не може да се позволи да има газ, нефт, АЕЦ, изкуствен интелект. Като най-чистата работа и с най-висока принадена стойност и аз бих избрал изкуствения интелект. Проблемът е, че ноу хау и софтуер не може да се краде като злато. Има два момента – софтуерът има стойност, ако някой го разбира и може да го подкара. Това не е по силите на нещастници като този на снимката или помпаните с години „медалистчета“, които не са по-далеч от нивото на харвардите. Второто нещо е, че собственикът също си остава със софтуера и ноу хауто като освен това може да го усъвършвнства… Та крадоха години. При Радев отишъл шефа на Израел и му казал 2017, че имаме голям потенциал в изкуствения интелект. 2018 Бойко продаваше на цял свят изкуствен интелект и прати Бъчварова да го представлява на най-обещаващия пазар. Междувременно боинг доста закъса с автопилотите на самолети и ракети. И 1997 се наложи да сменят софтуера на самолетите боинг след множество катастрофи. И тогава беше българо-израелска фирма с велики разработки. В България имаше поредица от крашове, които и в момента продължават. Миналата година катастрофираха фатално българка директорка в Тесла и жена на втория човек в Тесла. И Тесла има автопилот… Та това е. Общо взето хубава политика, голям размах, ама да не бяха крали. Селско момче, тръгнало от паркинга на СИК с приятелка от научнотехническото разузнаване на Живков може ли да се сети да плати?

 12. След успешният Десант на Ристю Тюленъ в Лозенец тези дни бе Привикан като консултант в Ам.Посолство за Военната Операция по морски Десант в Севастопол !!! В първата лодкъ ще е десен Гребец с кормчия ГНОМА !!! На добър късмет!!!
  Според неИЗВЕСТНИ источници!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader56940"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/fc82c3993bd1e575e9e7935e29e432c3.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); */?>