« Върни се назад Публикувано на 05.06.2014 / 17:17

ДЕЖУРНИТЕ ПО „МАГИСТРАЛИТЕ” НА БОЙКО – ДНЕВАЛНИ ПО НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ

 

„Ще има избори по бойкоборисовски”. Е, как няма да познаете кой го казва това? Няма друга толкова усърдна „дневална” като Илияна Беновска, която вали, гърми, непрекъснато шета от Нова в bTV и обратно „по завед на Щуката”. Другата „веща” „политическа анализаторка“ – бившата говорителка на Симеон Дянков, и още по-бивша телевизионна говорителка изобщо – Бетина Жотева, пък се яви по Нова със страшен поглед, с особени маниери на отмятане на главата и не пропусна да ни обади, че била протестираща, като прогнозира избори през …. септември, ох!

На този фон, в предаването на Милен Цветков, който кани накуп сто гости, за да приказва предимно той, надвиквайки се с Беновка, политическия „анализ” на актуалната обстановка бе направо гротесков.

Докато Жотева се цъклеше, а Беновска по бойкоборисовски пъчеше кръглите си очила, които ужасно и отиваха, във Фейсбук, озарените от светлото бъдеще на ГЕРБ говорителки в студиото, бяха посрещнати с омерзителен присмех.

Есенцията на тв изявата им бе скалпелно порязана от Любо Кольовски така:

„Нашенските журналя са много несръчни и не са в състояние да прикриват финансовите си и политическите си зависимости. Бети Жотева, дето беше пресаташе на Дянков, сега ще ми прави политически анализи по телевизора. Бедро до бедро с Беновска, която пък вече е пиар на БМБ. Не ме интересува ценоразписът на журналистическата съвест. Знам само, че не се прави така себепродаването. И се сещам за класиката – за оня, дето продал душата си на дявола. Най-добре ще е някои мадами да отиват направо на магистралата.”

Afera.bg

«