« Върни се назад Публикувано на 27.03.2024 / 7:45

ДЕВЕТ КРИМИНАЛНИ МЕСЕЦИ СКРИТИ ОТ МОНОПОЛНИТЕ МЕДИИ

Днес е хубав ден за българската демокрация. Лидерите на всички парламентарно представени партии, без ППДБ разбира се, се обявиха за предсрочни избори.

Направих си мазохистичното упражнение последните няколко дни да гледам сутрешните блокове на националните телевизии, където разни „независими коментатори“, всъщност хора на ППДБ, призоваваха правителството да продължи, защото е евроатлантическо, защото трябва да довърши съдебната реформа, борбата с корупцията, да реформира службите и регулаторите.

Аз не знам тези хора как не се срамуват да излизат по телевизията и да говорят абсолютни глупости. Поздравявам водещите за търпението да ги изслушат. Лично аз бих си тръгнал от студиото, ако продуцентът не ми позволява да изгоня нахалниците.

Забравиха ли всички какво чухме от записите и какво видяхме като реализация през последните 9 месеца. За да не съм голословен – ще ви припомня по-важните неща от записите, които показват от какви подбуди са водени от ППДБ относно „реформите“ на службите. Искаха да си сложат техни хора, както и такива под диктовката на чужди посолства.

Искаха да сменят вътрешния министър, защото смятат, че избори трябва да се правят с тяхно МВР, а Калин Стоянов отряза Кирил Петков след опити за вмешателство в работата му.

Съдебната им реформа представлява създаването на политическа прокуратура чрез прокуроски съвет с мнозинство от парламентарната квота. Тази съдебна реформа и промени в Конституцията са ги правили Христо Иванов и Делян Пеевски, които накрая се изпокараха чии да бъде новият главен прокурор.

«