« Върни се назад Публикувано на 22.11.2021 / 21:13

ДЕВЕТ ВЪЗРАСТНИ ЗАГИНАХА В ДОМ В СЕЛО РОЯК! УПРАВИТЕЛКАТА НЕ ЗНАЕ КОЛКО ПЕРСОНАЛ ИМАЛО! КРАЙНО ВРЕМЕ Е ВЛАСТТА ДА ОБЪРНЕ С ХАСТАРА ВСИЧКИ ДОМОВЕ ЗА СТАРИ ХОРА, ПРЕВЪРНАТИ В БАКАЛИИ ЗА ПЕЧАЛБАРСТВО!

Девет възрастни загинаха при пожар в Дома за възрастни хора в село Рояк до Дългопол, Варненско.

Пожарът избухнал около 17,30 -18 часа.

По bTV включиха Милена Мазурик, представена като управител на Дома, която не можа да каже колко души е бил персонала в Дома към избухването на пожара. След това измънка, че би трябвало да били 6 човека. В Дома имало настанени 58 души.

На сайта на Дома за възрастни хора като цени са дадени:

ФИКСИРАНИ ЦЕНИ

600 лв. – подвижни и на самообслужване, подвижни със старческа деменция

650 лв. – трудно подвижни с чужда помощ

690 лв. – обслужване на легло

Фирмата, която обслужва този Дом е БИЛМАКС с управители Володомир Мазурик и Милена Мазурик.

В същото време Милена Мазурик работи и в Център за лечение на зависимости „Ренесанс-Интер“, Център за лечение на наркомания в България, намиращ се в местност Траката, Варна, където пък оповестените цени са:

Експрес пакет (7 дни) – 1850 лв.

Стандарт пакет (14 дни) – 2900 лв.

Оптима пакет (1 месец) – 4900 лв. – 20% = 3920 лв.

Лонг пакет (3 месеца) – 4900 лв. – 30% = 3430 лв./месец“.

Публична тайна е как се обгрижват възрастните хора в Домовете, пък даже и били те частни и иначе напоително рекламирани.

Крайно време е Властта да обърне с хастара тия Домове, превърнати в бакалии за печалбарство.

На 60 възрастни души – шест /!!!/ души персонал!!! А и даже не се знае дали изобщо са толкова през вечерта, или са само двама или трима. И управителката мънка и не казва колко точно е персонала, при положение, че трябва да е наясно с всичко в Дома на който е управител до последната карфица.

Първия ден от втория мандат на Румен Радев стартира с девет мъртви и изтъпанения пред камерата назначен от неговия Копринков и Узунов – варненски шеф на ОД на МВР – „Пингвина“. А да го видим какво ще разследва, таратанци.

Afera.bg

«