« Върни се назад Публикувано на 24.01.2022 / 22:43

ДЕВЕТМЕСЕЧНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА РАДЕВ СЕ ХАРАКТЕРИЗИРА ЕДИНСТВЕНО С БРУТАЛНОТО ОБСЛУЖВАНЕ НА АМЕРИКАНСКИЯ ГЕОПОЛИТИЧЕСКИ ИНТЕРЕС. НИЩО ДРУГО. РАДЕВ И КИРИЛ ПЕТКОВ СЕ ИЗТЪРГУВАХА В ПАКЕТ, А СЕГА ТРЯБВА ДА ПЛАЩАТ СВОЯТА ЧАСТ ОТ СДЕЛКАТА, КОЯТО ГИ ДОКАРА НА ВЛАСТ

Деветмесечното управление на Румен Радев се характеризира единствено с бруталното обслужване на американския геополитически интерес. Нищо друго.

Всичко, което стана тук през последната година – три парламентарни избора и прочие бе, за да се натамъни новото проамериканско статукво.

Това е много обидно, ако и да е познато. Няма нищо друго. Никаква промяна, никаква борба със статуквото и корупцията, никакво ново начало.

Борисов на фона на Радев изглежда като гъвкав, хлъзгав и недостатъчно лоялен на американците човек. Заради което и го махнаха.

Радев се оказа по-католик и от папата на евроатлантическата идея, а театрото, което се опитва да играе с Македония, уж разграничавайки се от Кирил Петков, е унизително за него. Двамата се изтъргуваха в пакет, а сега трябва да плащат своята част от сделката, която ги докара на власт.

Всички знаем какво направиха миналото лято – Америка на три морета и прочие. Радев изтъргува българския национален интерес, за да свали ГЕРБ от власт. Един политик е толкова голям, колкото са големи целите му. На Радев хоризонта е Борисов. Не можа да отлепи по-надалеч.

Явор Дачков

«