« Върни се назад Публикувано на 17.10.2023 / 9:08

„ДЕБАТ“ ЗА ВАРНА: МИШОЦИ НА РОЯЦИ КАНДИДАТ КМЕТОВЕ. БИХТЕ ЛИ ИЗБРАЛИ МЪЖ, КОЙТО ПЕЛТЕЧИ И ГО Е СТРАХ ДА ИЗРЕЧЕ КОНКРЕТНО ЕДНО ИМЕ?! КОРУПЦИЯ – ЗАБРАНЕНА ДУМА. СРАМ ЗА ВАРНА!

bTV. Нещо като нищо, наречено изборен „дебат“ за Варна.

Печална картинка. НИЩЕТА.

Четирима кандидати за кметове – Благомир Коцев от ПП/ДБ, Коста Стоянов от Възраждане, Павел Раличков от БСП и Ивайло Костадинов от ИТН.

„Основните проблеми“ на Варна са редуцирани в така наречения „дебат“ до миене на улиците, замърсен въздух, сметоизвозване и ремонтите…

Думата корупция – липсва. Във Варна тази дума липсва, защото е смисъл и житие, и битие на ВСИЧКИ ОТ СИМБИОЗАТА В ГРАДА. А СИМБИОЗАТА ВКЛЮЧВА ВСИЧКИ ГОДИНИ НАРЕД. Включително и „Възраждане“, дето се правят на „топ“ „опозиционери“.

ГЕРБ Портних отсъства от дебата. То и да беше там пак щеше да е ташак, музика и вести от … Варна. Защото насреща му … плашипутарници, какъвто е и той.

Питат кандидатът на „Възраждане“ кой му бил основният опонент сред останалите, той вика – „основния опонент е партията на хората и искам да ги призова да гласуват…“. На това място просто изключваш телевизора, ама ние имаме железни нерви да гледаме и слушаме глупости. Затова продължаваме.

Тоя от „Възраждане“ вика, че крайно време било Варна да има кмет строителен инженер, какъвто бил той. Ако питате АФЕРА, Варна никога повече не би трябвало да чува и за строителни инженери, защото прилича на строителен кошмар.

Всичките говорят, че имало купуване на гласове във Варна, „корпоративен“, „контролиран“ вот от „икономически субекти“ и „корпорации“, даже Брагомир Коцев вика, пристисквайки се, че това било „известно варненско заведение“. От ИТН пък казва – това е „известен варненски хотел“, от който се взимали всички решения.

Мишоци на рояци!

НИКОЙ НЕ СМЕЕ ДА ИЗРЕЧЕ ИМЕТО НА ДЪНКАТА, НА ХОТЕЛ „КАПИТОЛ“ И НА ПАРТИЯТА „АЛТЕРНАТИВА НА ГРАЖДАНИТЕ“, КОЯТО ВСЪЩНОСТ Е НА БИЗНЕСМЕНИТЕ НА ВАРНА С „КОРПОРАТИВНИЯ ВОТ“.

НИТО ЕДИН. ШУБЕ ГИ Е, ГЪНАТ СЕ КАТО МАКАРОНИ И БЛАГОМИР КОЦЕВ, КОЙТО Е СМЕШЕН АПРИОРИ, СМЕШНО ИЗРИЧА – ДА ОСТАВИМ МВР ДА СИ СВЪРШИ РАБОТАТА…

БИХТЕ ЛИ ИЗБРАЛИ МЪЖ, КОЙТО ПЕЛТЕЧИ И ГО Е СТРАХ ДА ИЗРЕЧЕ КОНКРЕТНО ЕДНО ИМЕ?!

БИХТЕ ЛИ ГЛАСУВАЛИ ЗА СТРАХЛИВ МЪЖ, КАМО ЛИ ДА МУ ДАДЕТЕ ДА НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА ВАРНА?!

АЗ ЛИЧНО НА ТАКЪВ БИХ МУ БИЛА ШУТА, ОЩЕ ПРЕДИ ДА СИ Е ОТВОРИЛ УСТАТА.

Такова падениие, такава „ниска топка“, такава липса на талант, въображение, интелигентност, широта и свободен дух, че ти иде да счупиш телевизора.

Тотална трагедия!

Позор за Варна са тези измислени смешници, които туптан ни ги пуснаха по телевизора за да се срамуваме, че Варна не показа една личност поне със сърце, кураж и безпощадност към корупцията.

И понеже съм ядосана, ще го кажа в прав текст – путьовци.

Защото, ако си истински мъж и си тръгнал на битка, а не си човекът на Гуцанов от БСП, Гуцанов, който цял живот хлеби заедно с ГЕРБ и когото се сетите във Варна и бивша дясна ръка на Дънката, ще говориш истината такава, каквато е, и ще я отстояваш.

Защото, ако си истински мъж и си тръгнал на битка, а не си човекът на Коцето, също овъртолен в Симбиозата на Варна години и чрез Гуцанов и Портних, няма да каканижиш банални заучени фразички, а ще говориш прямо истината.

Защото, ако си истински мъж и си тръгнал на битка, а не си човекът на Лорер, ще говориш истината първо за себе си – че си злоупотребявал с власт като областен управител на Варна, назначен за такъв от Кирил Петков, и че срещу теб има заведено досъдебно производство.

Защото, ако си истински мъж и си тръгнал на битка и си уж от хората на Слави, няма да се подхилкваш, а ще се биеш като воин.

Всичките тия само дето не си направиха една свирка един на друг. „Дебат“? Ай сиктир, бе! Куртизанско сборище.

И това е така, защото утре ще бъдат пак на една ЯСЛА В ЕДНА И СЪЩА СИМБИОЗА, а там ще е пак Дънката и „корпоративните интереси“, на които тия мишоци ще се умилкват. Пак.

В дебата липсваше и масонът на „бизнесменската партия“ „Алтернатива на гражданите“ Христо Димитров, щото на тях им е през у…я, те така или иначе се целят да вкарат съветници, че да редят далаверата откъм Общинския съвет, на когото който и да стане кмет ПАК ще целува пръстена.

Липсваше и ГЕРБ Портних, който никога не знае къде точно се намира, освен върха на черешата, и който така или иначе ще целува пък три пръстена – на Боко, на Пеевски и на „корпорациите“ във Варна. С него и без него  – все тая. Същата история е и с Коцев, само дето той се търкаля в тревата.

Абсолютна безличност и липса на какъвто и да е характер демонстрираха така наречените кандидати за кмет на Варна.

Пълна нищета.

Абсолютен срам за Варна.

После, що бил Дънката… Ами щото на тоя фон изглежда като Айнщайн.

Веселина Томова

«